Rollback&Mutant HVALA za vse nasvete in videe, nekaj od njih sem jih že videl, mi bo pa prvi prišel še ZELO PRAV...odličen prikaz bosonogega teka, si bom vzel zvečer čas (danes imam prost dan) in malo naštudiral še tole.
Včeraj sem imel v programu 9km tek, ampak sem bosi "uvod" izpustil, enostavno moji podplati niso bili še pripravljeni na ponovitev torkove 2,5km dolge pustolovščine. Staknil sem en žulj, ki se je kot prav boleč izkazal včeraj na tej 9ki in nekaj odrgnin ter boleča palca, pač posledica nezbranosti pri prvem bosem teku..nič novega za začetnike, kakor berem na drugih tujih forumih.
Hočem povedat to, da je tisti bosi tek v torek pustil nedvomno veliko večje posledice kot sem sam upal...pa ne samo na podplatih, ampak tut na mečih...ker se mi je včeraj tek po 6km enostavno "sesul"...to se mi je naredilo prvič in je prav grozno..ni bil problem v kondiciji..te je bilo še za naslednjih 9km...le moči v nogah ni bilo...še dobro, da nisem trmaril in poskušal s kakim bosim tekom zraven, ker bi enostavno moral odnehat..tako pa sem se nekak, sicer brez tiste prave tekaške tehnike, ki se je vedno skušam držat in je bila pristona samo prvih 6km, privlekel do cilja...
Sem pa vmes poskušal s to tehniko "dvigovanja nog" in ne odrivanja, ki jo je opisal Rollback (kolikor sem pač v copatih to lahko sploh poskušal!) in je res takoj razlika očitna, prav sliši se kako drugače stopaš na tla in kako se dejansko vse spremeni, tut glava in cel trup so mirnejši, ko ni več tistega odrivanja..kar nekako drsiš skozi pokrajino..FENOMENALEN OBČUTEK! Med prvimi kilometri je še šlo parkrat po nekaj 10m...potem pa nič več..uf ja...skratka, dokazano mi je bilo na lastni koži, da se je teka, pa naj si bo bosi ali obuti, treba lotevati S PAMETJO in POČASI ter POSTOPOMA!
Ampak obupali ne bomo!