- 22 Avg 2012, 17:40
Dan,
Po dobrih dvajsetih letih premora se vračam na tekaške steze. Tam v osemdesetih preteklega stoletja sem bil kar priden, ljubiteljsko odlaufal kak ducat maratonov, eno šestdesetko (Čazma) in eno stotko (Varaždin), pol sem se pa uspešno zapustil. Pa sem spet fletno na začetku.
Ker so me od nekdaj motile "kuhane" noge, sem začel eksperimentirati s copati.
Fivefingerse sem že v startu izločil, ker si ne predstavljam, kako bi zbasal not svoje vse prej kot spretne prste (enkrat sem poskusil tiste famozne štumfke z ločenimi prsti in za obuvanje pokuril celo dopoldne).
Najprej sem probal Merrell Trail Glove. S precejšnjo skepso, kakšnega hudiča bom zdaj nakopal svojim betežnim kolenom na račun copatov, ki nič ne blažijo moje prekomerne tonaže. No, nakopal jim nisem ničesar. Merrellke se krasno obnesejo. Kolena in ostali glidi ne protestirajo.
Pred kakim tednom sem se pa okorajžil in zajahal Tevo Zilch. Po dveh 6,5kilometrskih in štirih 15kilometrskih tekih lahko napišem samo: enkratno! Stopala dihajo s polnimi pljuči, če smem tako reči. Nobenih odrgnin, žuljev ali bolečin. In zlasti nobenega občutka, da ti skozi skurjene noge energija odteka nekam v zemljo.
Evo, zaenkrat toliko o mojih (pol)bosonogih podvigih. Za pravi bosonogi tek so moje šape ipaq preveč občutljive. Bom pa vsake toliko malo pošpegal v tole temo in morda tudi poročal, če se mi kaj zgodovinskega posreči.
No hay banda. No hay Matori Hanzo. Todo está grabado. Nada es lo que parece, todo es una ilusión.