Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 vencelj
Tole pa mislim, da bo spet ena lepa tura...
Smo se že zadnjič na Trojanah menili o naslednjih poteh, tudi na netu sem že iskal...saj jih je v Sloveniji zelo veliko, a so ene prekratke (20- 30 km), druge predolge (kot Zasavskih 190 npr. :wink: )...
Bomo že še kakšno stuhtali :lauf: :juhuhu: ...
Semjul, obveščaj!

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 Ksenija
semjul napisal/-a::D

ravnokar z Mrzlice, lepo počasi pohodniško, kar mi je ustrezalo, po včerajšnji celotni Knapovski 48.5km.
Pot se vije Trbovlje- Retje-Plesko-Čeče-Kal-Mrzlica-Sv.Planina-Vrhe-Čemšeniška planina-Znojile-Čebine-Klek-Trbovlje.
Potreboval sem bruto osem ur, neto urco manj.
Več o Knapovski v prihodnje, ker še ni dodelana v nulo, ko bo, sledi opis in gps, ter seveda vabilo.

:shock: uau!!! car!
Uporabniški avatar
 semjul
:D

Tudi po Zasavskem hribovju je bilo te dni veselo.Toliko planincev še v življenju nisem srečal.
Pa harmonik in veselja.
Škoda le, da se mi več ali manj vedno mudi.
Včeraj čez Plesko v Hrastnik in na Kal, Mrzlico ter Partizanski vrh, nato čez Klek domov.(32km)
Danes na Vrhe in Čemšeniško planino, Čemšenik, pa spust na Izlake, ter preko Zavin nazaj na Čemšenik( :D zgrešil pot), Znojile Čebine in preko Kleka domov(Trbovlje)42,6km.
Jutri pa malo na kolo, da sklepe razmigam.
Mislim , da nekoga že pošteno vleče Čemšeniška planina :twisted:
Uporabniški avatar
 Ksenija
mene ;)

včeraj smo polžke tudi šle na Klančiše, pa Zaloko, Zg. Znojile, Sv. Planino in nazaj na Zagorje... vsem bolj spoznavam, da me vleče tja gor, čeprav gre počasi v klanec, sopiham v hrib, ampak občutek v hribih je enkraten...
Uporabniški avatar
 semjul

Za mano je 18 km trening okrog Trbovelj. Lepo počasi, z užitkom.
Žrebljev hrib, Čeče, Podmeja, Partizanski vrh, Klek, Trbovlje. Res uživancija.

In zakaj sploh omenjam nič posebnega trening? Zato ker me je med Planinsko vasjo in Klekom sredi travnika, na planinski poti, skoraj povozil motokrosist.Če se ne bi povsem ustavil, bi šel preko mene.Še tako ko sem se, je komaj zvozil mimo. :twisted:
Razmišljam, če bi odprl novo temo, kaj vi mislite na čedalje bolj agresivne motoriste na planinskih poteh in po gozdovih.
Motorji so povečini neregistrirani, torej sodijo le na urejene kros steze in nikakor ne med ljudi, sprehajalce in tekače.
Da jih ni moč ujeti, se zgovarjajo policaji.
Imam predlog. Ker imamo nekaj motokrosistov v evropskem vrhu in prejemajo državno plačo, naj za trening polovijo agresivneže na kros motociklih. Njim ne bi smel nihče uiti.

Tako bodo imeli trening pa še plačo bodo zaslužili.V gozdove pa se bo vrnil mir.
Uporabniški avatar
 semjul

z veseljem ugotavljam, da se tudi v Trbovljah in širše v Zasavju, pojavlja vse več tekačev, na žalost v solo variantah, ali vsak se muči zase. :clap:
No nekako jih bom poizkusil preusmeriti na TF, čeprav kar tako ustavljati tekačice med tekom tudi ne gre in bojim se kakšnega agresivnega odziva, beri karate odziv :lol:.
Moram predlagati Erotu naj da v izdelavo vizitke s TF emblemom in mogoče nickom uporabnika. Takšno vizitko bi lahko ponudil človek vsakemu tekaču, brez posledic. :twisted:
Uporabniški avatar
 Ksenija
semjul napisal/-a::D

z veseljem ugotavljam, da se tudi v Trbovljah in širše v Zasavju, pojavlja vse več tekačev, na žalost v solo variantah, ali vsak se muči zase. :clap:
No nekako jih bom poizkusil preusmeriti na TF, čeprav kar tako ustavljati tekačice med tekom tudi ne gre in bojim se kakšnega agresivnega odziva, beri karate odziv :lol:.
Moram predlagati Erotu naj da v izdelavo vizitke s TF emblemom in mogoče nickom uporabnika. Takšno vizitko bi lahko ponudil človek vsakemu tekaču, brez posledic. :twisted:

dobro jutro Zasavje ;) zadnjič tečem po priljubljeni tekaški trasi in srečam znanca, v majici TF... prav prijetno ga je bilo srečat. ja vse več je tekačev tudi v Zagorju in to ne samo pred Zagorskim tekom :clap:
Uporabniški avatar
 Ananda
Opazam, da se tudi Trbovlje prebuja. Prejsnji mesec sem (sama sicer na kolesu) srecala nekaj tekacev na poti jager-Vrhe, vceraj pa sem jo zvecer mahnila kar cez dolino in spet srecala tri tekace. Mi je vsec! :clap:
Uporabniški avatar
 semjul

Še en luštn trening po novi prvič pretečeni trasi je za mano.
Od Komunale, čez Piškuc, na Čeče, da prideš ven pri kapelci in klopci, potem pa gasa proti Ostenku, pa u Boben, Hrastnik, pri Sparu sem zavil nazaj u breg, preko Prapretna, mimo policijskega strelišča na Žrebljev hrib, čez Ostenk mimo kapelice nazaj na Piškuc in do Komunale. 15,08km in 900nmv. Luštno v času 1:40, pa neki sekund.

Jutri popoldan jo mahnem čez Čeče na Mrzlico, spust v Liboje, do Savinje in ob Savinji do Celja.Štartal bom malo čez tri pri Komunali, če ima kdo lušte, dobrodošel. Je okoli 28km in 800 višincev. Trening tempo :wink:
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljen Leon!

Čestitam! Ni kaj, si spet pripravljen in "v igri" za nove ultra izzive!

Lep pozdrav v Zasavje! Zvone
Uporabniški avatar
 semjul

ja Zvone, migam ni kaj. Ni še povsem, kar si želim, vendar gre s formo gor. Upam, da spet ne pretiram, ker je potem pred menoj znova dva meseca "prihajanja k sebi". Težko je najti pravo mero, kadar ti gre fajn in hitro stopiš čez mejo ter izčrpuješ telo, namesto da bi ga nadgrajeval. Ampak saj smo še mladi, se bomo že naučili :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 zvone
semjul napisal/-a:
Ampak saj smo še mladi, se bomo že naučili :lol: :lol: :lol:

To Leon!

To so prave besede!

Lep pozdrav iz Maribora! Zvone
Uporabniški avatar
 semjul
:(

Mrzlica je znova upravičila svoje ime.Dvema pohodnikoma je stregla po življenju. K sreči je otroka pustila domov. Preminul pa je dober človek, profesor, katerega so imeli otroci radi, in o njem vedno vse lepo, brez slabe besede.

Marsikdo podceni zimsko pohajkovanje po visokem snegu in Mrzlica je v nočnih zimskih urah lahko zelo zahrbtna, kljub samo slabih 1200 vnm. Ime naj bi dobila po zmrznjeni četi Rimskih vojščakov, ki so se med pohodom preko naše zemlje,v megli in mrazu utaborili v njenih nederjih.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA