Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Sem predbolonski magister ekonomije, pri delu pa se srečujem predvsem s pravnimi temami. Sem neke vrste poklicni pisec strokovnih besedil. Včasih me roki, obseg dela in uradni listi v tujih jezikih tako utrudijo, da mi še do teka ni (npr. ta teden), na srečo pa imam svoje delo rad, ker se pri njem naučim vedno kaj novega.
Spoštujem delo drugih, ena od temeljnih resnic ekonomije je namreč, da nam t.i. družbena delitev dela omogoča, da vsi skupaj naredimo več (po domače vsak lahko dela tisto v čemer je najboljši).
Sočustvujem s tistimi, ki dela res ne morejo dobiti in tudi z tistimi, ki svojega dela ne marajo, še posebej, če so naredili vse, da bi jim to uspelo (najti delo. ki jih veseli).
Uporabniški avatar
 boginja39
dexi27 napisal/-a:Končno sem zvedo v Sloveniji imamo samo enga "tapravga" tekača vsi ostali pa ste (smo) samo tekaški pripravniki :oops:

heheh :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Uporabniški avatar
 jedrnat
Na podlagi pripomb, komentrjev je tukaj dopolnjena anketa. Če so še kakšne pripombe povejte.

Anketa

Koliko ste stari?
do 19 let
20 - 29 let
30 - 39 let
40 - 49 let
50 - 59 let
60 - 69 let
70 in več let

Kaj ste po poklicu?

Koliko ur dnevno delate za službo?

Kolikokrat tedensko povprečno tečete?
1-2x
3-4x
5-6x
7 ali več x

Ali tečete v vseh letnih časih?
Da
Ne

V katerem delu dneva tečete najraje?
Zjutraj
Čez dan
Zvečer

Koliko km povprečno pretečete tedensko?
0-30km
31-60km
61-100km
101-200km
več kot 201km
ne vem

Ali bi si želeli teči večkrat tedensko kot tečete?
Da
Ne

Kaj v zadnjem letu tečete najraje na organizirani prireditvi?
5km
10km
21km (polmaraton)
42km (maraton)
več kot 42km (ultramaraton)

Koliko parov tekaških copat kupite v enem letu?
1 par
2 para
3 pare
4 pare ali več

Ali teče tudi vaš partner?
Da
Ne
Nimam partnerja

Ali tečejo tudi vaši otroci?
Da
Ne
Nimam otrok

Ali tek dopolnjujete še z drugim športom (npr. kolo)?
Da
Ne

Ali se počutite zdravo?
Da
Ne

Ali ste zadovoljni s svojimi kilogrami?
Da
Ne

Koliko organiziranih tekaških prireditev se udeležite letno?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 ali več
Uporabniški avatar
 jedrnat
KidrocK napisal/-a:Koliko ste stari?
30 - 39 let
Kaj ste po poklicu?
5

...@KidrocK in vsi ostali ne se mučit z izpolnjevanjem ankete tukaj...zaenkrat tukaj še samo prečiščujemo anketna vprašanja. Anketa bo potem pripravljena kot spletna anketa, kjer se bodo rezultati fino zbrali in obdelali. Če kdo želi še kakšno dodatno vprašanje/odgovor kar na dan z besedo.
Uporabniški avatar
 KidrocK
jedrnat napisal/-a:...@KidrocK in vsi ostali ne se mučit z izpolnjevanjem ankete tukaj...zaenkrat tukaj še samo prečiščujemo anketna vprašanja. Anketa bo potem pripravljena kot spletna anketa, kjer se bodo rezultati fino zbrali in obdelali. Če kdo želi še kakšno dodatno vprašanje/odgovor kar na dan z besedo.

Jedrnat, hvala sem izbrisal in počakam na spletno varianto :)
Uporabniški avatar
 vencelj
jedrnat napisal/-a:Koliko ur dnevno delate za službo?

-povprečno!
Enostaven izračun na podlagi opravljenih ur v celem mesecu ali daljšem obdobju!
Na sedaj formulirano vprašanje je odgovor skoraj nemogoč: včasih 7 ur, včasih pa 15 ur.

LP
Uporabniški avatar
 Vreme
Kaj ste po poklicu? Zadnje čase poklic ni ravno vezan s tem kar človek dela,torej vprašnje bi se moralo glasiti, katero delo opravljate. Zna pa biti tu miljon in pol odgovorov :wink:
Uporabniški avatar
 StaraKost
Koliko ur delate ? ...misli, da je to vprašanje nepotrebno. Na njega je težko odgovorit, po drugi strani bo izpadlo kot, da je boljši tisti, ki dalj časa dela. Jaz se s tem nisem nikoli strinjal.
Boljši je tisti, ki naredi več v manj časa, enako je tudi pri teku :mrgreen: .
Uporabniški avatar
 vencelj
jedrnat napisal/-a:
Kaj si mislil z "koliko delovnih ur"? Običajni delovnik je 8urni....in tako vprašanje bo razburilo duhove.

Če govorimo o delu/teku, je to pomemben podatek. Včasih so bile stvari bolj jasne: "šiht" se začne ob 6. uri in konča ob 14. uri, nato gremo domov in imamo čas zase, lahko doma nekaj delamo, lahko gremo v gostilno ali pa spat...kakor kdo in odvisno od situacije posameznika. Danes so službe take, da nikoli ne veš, koliko časa boš delal in kdaj (ter kako utrujen) boš prišel domov.
Primer prikazuje prekrivanje različnih poklicev, ki je danes zelo prisotno na vseh področjih in ga res navajam le kot primer...

Primer: lahko brez kompliciranja napišem, da sem mizar. To je moj poklic. Drugo vprašanje je, kaj delam. Tu se že pojavi vprašanje pri šifrantu...kot mizar v delavnici sestavljam pohištvo, ga kompletiram in skrbim, da je pred dostavo "vsa roba na mestu". Nakladanje pohištva na kamion naj ne bi bilo več delo mizarja, morda skladiščnika...ne vem. A opravim ga jaz. Dostava pohištva do stranke je delo nekega šoferja...seveda sem to jaz ali kolega, ki gre z mano. Prenos pohištva v stanovanje...čigavo delo je že to?? In se zgodi, da je stanovanje v četrtem nadstropju brez dvigala...samo prešteješ stopnice in delaš črtice: štiri nadstropja x 16 stopnic x 20 nošenj= 1280 stopnic (primer). Ko je vse v stanovanju, začneš z montažo. Mizarsko delo. Delaš, dokler ne zaključiš. Včasih so to večerne ure. Znosiš orodje dol, se odpelješ domov, utrujen...jest, umit pa spat. Za tek ni šanse. Taka je pač narava tega dela.
Sedaj se je situacija malce umirila, mesečno imam v povprečju samo še okrog 9,5 delovne ure dnevno. Par let nazaj sem enkrat spremljal 10- mesečno obdobje: mesečno (povprečno) po 240 ur, kar pomeni povprečno skoraj 11,5 ur na dan...
Takrat sem bil res na robu. Nobenega časa zase, za tek...moč na stopnicah pridobivaš, a to je daleč od tekaške specifike. Konec tedna utrujen namesto nabrušen...
Sedaj se ne pritožujem in ne jamram, delo imam rad, vsaka kuhinja, vsaka soba posebej mi predstavlja svoj izziv, vsaka je nekaj posebnega. Rad delam z ljudmi, neverjetno, kako so si različni. Pa še psihologija mi je zanimivo področje.
A pri delu, kjer noben dan vnaprej ne veš, kdaj boš doma, ne moreš računati na to, da bi tekel po nekih programih...tečeš, kadar imaš čas in ni prepozno oz. nisi preveč utrujen (imaš še voljo) za tek.

LP,vencelj
Uporabniški avatar
 jedrnat
vencelj napisal/-a:
jedrnat napisal/-a:
Kaj si mislil z "koliko delovnih ur"? Običajni delovnik je 8urni....in tako vprašanje bo razburilo duhove.

Če govorimo o delu/teku, je to pomemben podatek. Včasih so bile stvari bolj jasne: "šiht" se začne ob 6. uri in konča ob 14. uri, nato gremo domov in imamo čas zase, lahko doma nekaj delamo, lahko gremo v gostilno ali pa spat...kakor kdo in odvisno od situacije posameznika. Danes so službe take, da nikoli ne veš, koliko časa boš delal in kdaj (ter kako utrujen) boš prišel domov.
LP,vencelj

@Vencelj sem upošteval tvoje pripombe in je zdaj v anketi v tem delu naslednje:

Kakšna je vaša najvišja stopnja izobrazbe?
Zaključena osnovna šola
Zaključena poklicna šola
Zaključena srednja šola
Diploma višje šole
Diploma visoke šole
Univerzitetna diploma
Magisterij
Doktorat

Kaj ste po poklicu (določa ga izobrazba)?
šifrant

Katero delo opravljate?
šifrant (enak kot zgoraj)

Koliko ur dnevno povprečno delate za službo?
0-4 ure
4-8 ur
8-10 ur
10-12 ur
12-14 ur
14-16 ur
več kot 16
Uporabniški avatar
 Atalanta
Pri vprašanju
"Kaj ste po poklicu (določa ga izobrazba)?"
bi bilo dobro, če bi lahko izbrali več možnosti.
Zame npr. pridejo v poštev vsaj tri in gotovo nas je dosti takih, ki ne pademo le v eno kategorijo.
Uporabniški avatar
 jedrnat
Atalanta napisal/-a:Pri vprašanju
"Kaj ste po poklicu (določa ga izobrazba)?"
bi bilo dobro, če bi lahko izbrali več možnosti.
Zame npr. pridejo v poštev vsaj tri in gotovo nas je dosti takih, ki ne pademo le v eno kategorijo.

Ok, dober predlog @atalanta, "multiple choice" torej za to vprašanje.
Uporabniški avatar
 jedrnat
Za pripravo spletne ankete me zanima še nekaj...koliko je registriranih članov TF?
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA