Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 tiguan
Resno me zanima, ker ponavadi naredim v 1 uri tud 800 višinske razlike, pa me zanima, če se to že smatra za gorski tek ali le normalni vzpon.
 zigaa
5 minut googlanja me je pripeljalo do IAAF pravila 250.10 kjer je definiran gorski tek.

Average: 50 – 200m up-downhill per 1km (standard for
international events = 100m/km)

http://www.wmra.ch/files/seminar/Seminar-Sarf3.pdf
http://www.wmra.ch/files/microsoft_word ... n_form.pdf

Če v 1 uri pretečeš med 4 in 16km, kar ustreza 50-200m dviga na kilometer teka, potem tvoj trening spada pod definicijo gorskega teka.
Uporabniški avatar
 zz topka
Pa ti dam kar skopirano in prilepljeno poročilo od 6 ur Kališča za 2013, kjer je Marjan Zupančič 830 m višincev gor in potem še dol zmazal v precej manj kot uri.

In to šestkrat gor.... in pet krat dol.... :clap: :clap: :clap:

Copy-paste:
Absolutni zmagovalec z novim rekordom je postal Marjan Zupančič, ki je 6 vzponov opravil v času 5:19:22 Slika 6 ur Kališča 2013 (icon smile) Drugi je bil Ivan Hrastavec, tretji pa Miha Kosec.

V izenačeni ženski konkurenci je slavila Manja Frece pred Katjo Kegl in Barbaro Zupančič, vse pa so opravile 4 vzpone. Tudi Manja Frece je postavila nov rekord v ženski konkurenci, saj je 4 vzpone opravila v času 5:05:58 Slika 6 ur Kališča 2013

6 vzponov = 4980 metrov gor in 4150 metrov dol = 5h 19 min 19 s
 TONEK
Zares so fantastični časi nekaterih vrhunskih tekmovalcev. Tudi 830 metrski spust je pravi prosti pad - nekateri so na dnu v enajstih minutah - da ti poka v ušesih.
Valentina, upam, da se letos vidimo na tej tekmi.
 dvince
Poleg samih višincev na km bi po mojem treba uvest še kriterij skupnih premaganih višincev, da se tek šteje med gorske. Recimo 500+,. to je sicer stvar debate, ker pol tudi dosti tekov, ki so kategorizirani pod gorske teke bi z manj kot 500 m odpadli, čeprav bi spadali v kriterij:
• najmanj 50m na 1km pri teku navkreber (npr.: vsaj + 350m na 7km)
• najmanj 30m na 1km pri teku gor/dol ( npr.: vsaj + - 150 m na 10km)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA