HUDMA napisal/-a:O tekmovanjih ne razmišljam, saj se zavedam, da sem svetlobna leta za dobrim rezultatom, povprečje pa me nikoli ni preveč privlačilo. 
Tečem torej zase!
No, saj tukaj skoraj vsi laufamo zase, atleti se ne oglašajo kaj dosti.

Je pa zanimivo tole o hitrosti, na tekmah bi bil s to hitrostjo res bolj povprečen ali celo na repu lestvice, sicer pa to ni tako počasen tempo. Jaz na tekme ne hodim, ampak ko gledam rekreativce, ki jih srečujem na mojih tekih, je presneto malo ljudi, ki bi me prehiteli, mogoče eden od desetih (tečem s podobnim tempom kot ti, večina mojih desetk je tam okrog 53-55min, po razgibanem terenu, mal klančkov je vmes). Kar pomeni, da je večina tekačev še počasnejših, ali pa ljudstvo v naših krajih iz uvidevnosti teče v varnostni razdalji, prometna kultura na višku.
Kakorkoli že, zame je to večinoma zmeren, pogovorni tempo, torej rekreativno uživanje - kar se mi tudi zdi bistvo teka. Le kak del poti včasih pospešim; da bi se pa ves čas gnal na vso moč, se mi pa precej upira oziroma bi temu potem težko rekel rekreacija.
Hja, ljudje smo različni, eni smo bolj zen uživači in smo zadovoljni s tem, kar imamo, pa naj bo to tempo okrog 5 ali okrog 7 min/km; drugi pa morajo ves čas garat na polno, pa še niso zadovoljni, ker se vedno najdejo še bolj besni, še bolj nezadovoljni in posledično še hitrejši.

Dnevnik pa le piši, statistika pride prav, da boš primerjal svoje rezultate na istih progah, opazoval napredek, ne more škoditi.

Jaz imam v ta namen preglednico v Calcu (OpenOffice), na enem listu podatke o tekih, na drugem pa zadeva izpljune statistiko: kilometrino po mesecih, št. tekov, povprečni tempo, višinsko razliko, kilometrino po supergah.