Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 cyc
No ja, saj po svoje imaš prav, čeprav imam še vedno nekaj "dvoma" kar se tega tiče. Sicer se ne domislim primera s čim bi lahko komu v nos hodili peš, ampak če pade en tak zgoraj omenjeni "frajer" na motorju čez kako naselje, se potem v glavah očividcev hitro utrne lepa misel: "Prekleti motoristični huligani! Samo norci!". Je že tako, da je posploševati lahko ... ;)
Uporabniški avatar
 Car
se popolnoma strinjam, da bi bilo potrebno tek malce popularizirati..

..večina klepetalcev na forumu priznava, da jim je tek spremenil način življenja in navkljub vsem tekaškim tegobam (kot je splošna utrujenost na začetku tekaške dejavnosti, tekaške poškodbe, boleča kolena, žulji, itd.) vsi po vrsti menijo, da je bila sprememba velik kakovostni preskok, ki vpliva na celostno bivanje posameznika (kot piše Milkec: "od vpliva rekreacije na učinek zaposlenih") .....zakaj ne bi tega privoščili tudi drugim....in Cyc saj se strinjam s tabo: brez muje se še čevelj ne obuje...

...sam oddaje sicer nisem gledal, si pa predstavljam, da je Gradišnik dobro zabelil povedano....je pač zanimiva pojava (spomnite se zgolj na njegove dnevniške prispevke v Sobotni prilogi...)

no..da nadaljujem o popularizaciji teka.....

......kakšna enourna tedenska oddaja o rekreaciji (na rtv slo; ker se mi
zdi pač zdi popularizacije teka v javnem interesu) verjetno ne bi bila napačna odločitev....seveda ne v duhamorečem slogu oddja tipa Zdravja za vas (kjer v studio povabijo zdravnika in vse poteka prekleto počasno ter monotono), temveč bolj kot dinamična oddaja, kjer bi se mešali nasveti (tudi zdravniški) z reportažami, predstavitvami....seveda vse v rekreativnem kontekstu (torej bi bili v ospredju ravno kot Lipe pravi"iz tekaškega vidika nepomembni ljudje"), kar bi pomenilo, da bi se ustvarjalci oddaje poskušali izogibati intervjuvanju vedno enih in istih vrhunskih športnikov (njim so namenjene druge oddaje)....

....skratka, da povzamem zmedo v moji glavi: menim, da bi morala biti to oddaja magazinskega tipa, ki bi v duhu povzemala Poletov koncept (brez kulinaričnih testiranj, avtomobilizma in podobne šare)

...sicer pa imam občutek, da je množična rekreacija precej ciklična zadeva in vsak cikel prinese kakšno pridobitev, ki jo praviloma neuresničeni posamezniki uspejo uničiti med dvema cikloma.......če me občutek ne vara se ravno zdaj nahajamo v enem takem navdušujočem ciklu množične rekreacije, ko število rekreatvicev narašča (tudi ta forum je po mojem dokaz).....ker so čez nekaj mesecev volitve bi si stranke v mojih očehprecej zvišale rating, če bi uspele urediti kakšno in spotoma še kakšno obnoviti tekaško stezo, če je že gradnja stadiona (da ne omenjam še bolj potrebne bolnice) za njih prezahteven projekt...

HOWGH - govoril sem :roll:

lep dan še naprej !

p.s. stanje v moji glavi tako prehaja iz popolne zmedenosti v kaotično urejenost misli.. 8)
Uporabniški avatar
 cyc
Saj ni problem v gužvi, kot je nekdo že rekel je terenov za tečt kolikor hočeš, problem popularizacije je, da s tem potegneš tudi precej "netekačev" notri, če se tako izrazim ... ko rata nekaj moderno, postane to tudi za teleta zanimivo :?
Uporabniški avatar
 Car
v bistvu smo na začetku prav vsi teleta.... :lol: in če preobraziš zgolj nekaj telet v lepo negovane simentalke, svet takoj postane lepši, zato zagovarjam množičnost....:-)...naj bo na svetu čim več lepih simentalk in plemenskih bikov :P , ker "kdor laufa, zlo ne misli"...... :wink:

uf...zdej pa v možganu že prevladuje zmeda pred kaotičnim redom...bolje, da končam...

HOWGH - govoril sem !

pa lep dan vsem skupaj !

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA