- 22 Sep 2009, 08:41
Bila sem na delavnicah, kjer so bili prisotni lastniki parcel, po katerih nekateri parkirate, ko hodite laufat (Mostec, PST) v tistem koncu. Pritoževali so se nad tem, da je parkiranja vedno več in (njihovih) zelenih površin vedno manj (ker se uničujejo), govorili so o tem, kako pridejo v svojo hosto, pa morajo preskakovati čez človeške dreke, ki so jih tam verjetno pustili tisti, ki so tam parkirali svoje avtomobile (tekači? skoraj dvomim, da klošarji hodijo tja). O porastu količine človeških drekov v hosticah, mimo katerih potekajo tekaške poti, slišim iz vedno več koncev. Moram priznati, da sem bila na strani lastnikov. Tukaj se piz** čez MOL, verjetno pa sploh ne veste, da precej teh zemljišč, kjer puščate avtomobile, sploh ni od MOL-a, ampak je v privatni lasti. In ja, to, kar nastaja iz dostopov v Mostec, je grozljivo.
Po mojih standardih bi morala biti etična drža tekačev precej bolj trajnostno in ekološko usmerjena, kot je videti po mnogih tekačih, ki hodijo na tek -- z avtomobilom. Miselnost tekača bi morala biti zelena avantgarda, ne pa pogreb zelenic v zaščitenem območju narave, kar celoten Rožnik tudi je. Tako je moje sporočilo vsem, ki jamrajo, da je v območju celotnega parka premalo parkingov tam, kjer bi bilo njihovim ritim udobno, sledeče: get a life.