Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Nataša
Santiana napisal/-a:Rada bi se zahvalila Nataši, ki me je prijazno opozorila, da se prehitro zaženem v tek - drži kot pribito.

O, super, me veseli, da sem ti pomagala! :D Ljudje pa imamo zelo različne ambicije - ne vem, zakaj bi bili vsi hitri, saj ni fora teka v tem. Sama sem že zadnjih 7 let enako počasna, le razdalje se daljšajo in to mi je tisti veliki izziv - vzdržljivost.
 lmz
Pozdravljeni!
Sem čisto nova na tem forumu in me nekaj zanima.
Tečem od dva do petkrat tedensko. Če ne tečem hitro hodim (najmanj 45 min), plavam, se vozim s kolesom (z otrokom, bolj na lahko). V glavnem ves čas nekaj delam. Redko se zgodi, da v celem dnevu nič ne migam.
Tečem ponavadi od 5 do 8 km. Začela sem pred slabim letom in prvič pretekla 10 km na dm teku. Prej sem vsak dan hitro hodila. Približno eno uro.
Zanima me, če je možno, da sem zaradi tako malo teka bolj lačna? Pa tudi glede na oblačila imam občutek, da sem se razširila v pasu? Ker samo telo mi je zdaj na pogled lepše, bolj čvrsto kot prej in mislim da se zredila nisem. Samo drugačna se mi zdijo razmerja. Je to možno?
Drugače nimam težav s težo.

Hvala za odgovore.
 guc
ja glede, nato da več migaš potrebuješ več energije... normalno da telo potrebuje večji vnos snovi... važno, je pa da mu daš prave snovi! tu je vse odvisno od intenzitete treningov in tvojih ciljev...

glede na tvoj način vadbe (pa če se dobro prehranjuješ) dvomim, da bi se ti dejansko povečal obseg trebuha ali pasa... možno pa da so se ti okrepila bedra, noge, lahko tudi zadnjica (pač mišice) in ti zato bolj hlače stiska :mrgreen: jaz mislim da je to bolj efekt ogledala :-)
Uporabniški avatar
 Wega
No saj če hoče lahko pridemo strokovno ocenit ali gre za dodatne maščobe ali mišice... :wink:

Sicer pa - malo bolj resno - če si zadovoljna s svojim telesom in praviš da si, potem ne skrbi: vse je prav. Če se še počutiš dobro, potem si pa itak zmagala.
 voda
orange,

bi bilo zanimivo slišati kako si zdaj.

Sama sem bila v podobnem položaju. Najprej ej bil 3,5km krog muka. Pa muskl fibri... potem sem bila nejizmerno srečna ko sem lahko pretekla en krog, pa naslenji dan nisme imala musklefibra. Potem sem začela daljšati progo. iz 92 kg sem prišla na 85 v 3-4 mesecih. Za moj okus prepošasi, ampak vseeno kar dober napredek. S tem, da sem opazila, da v teži ni toliko razlike v izgledu in počutjo pa precej. To prištevam povečanju mišične mase in zmanjčanju maščobne.

vztrajaj, se splača.
 Nenny
No, da še jaz dodam mojo izkušnjo. Tečem že več kot eno leto, prb. 3krat na teden (40min-1h). No in v tem času nisem pravzaprav nič shujšala. Sicer jaz se niti nisem podala v tek z razlogom, da shujšam, ker s kilogrami nimam težav. Prehranjujem se praktično enako kot prej, edino belo moko in bel sladkor sem precej omejila. Jem večinoma polnozrnate izdelke. Vsak drugi dan delam tudi vaje za moč. No želim poudarit to, da po enem letu intenzivne rekreacije(poleg teka še hoja, kolesarjenje...) nisem izgubila nič kilogramov(pri enaki količini hrane!), se pa je moja postava precej spremenila.
Predvsem pa mi je pomembno, da v teku uživam in da komaj čakam na tisto uro, ko obujem superge in startam. :D
 sončnica_teče
pajo napisal/-a:Čokolada ni greh! Bolj potreba. Paše pa po teku kot ne vem kaj.

Pajo!
tvoje besede sem si sposodla na fb-ju. :oops:
 anĆ
sončnica_teče napisal/-a:
pajo napisal/-a:Čokolada ni greh! Bolj potreba. Paše pa po teku kot ne vem kaj.

Pajo!
tvoje besede sem si sposodla na fb-ju. :oops:

Jaz tudi. :oops:
Uporabniški avatar
 bike007
Men je pa zdej kr kul ratal. Prvič sm laufu v soboto, drugič v torek, tretjič včeraj. V tem času je že šlo 0,3 kg dol. Sicer verjetno k temu prispeva tudi to, da domov hodim peš (ca 25 minut zmerne hoje). Kokrkol, d'best. :D

Se pa nč ne stradam, sam zmanjšu sm vnos ocvrtega sira ipd., pa raje občasno pojem kako mešano solato (tam v BTC-ju zraven drsališča je fejst izbira). ;)
Uporabniški avatar
 bike007
Hja, na sestrini junijski poroki se ne spodob imet visečega trebušnega špeha. :mrgreen:
Pa še počutje je itak boljše, pa (samo)podoba na šihtu in v javnosti.
 musaka
Tudi sam sem imel probleme z prekomerno težo,pred 11 leti sem imel 119kg.Z močno voljo ,samodisciplino,motivacijo in trmo sem se z rednim tekom olajšal za 38kg.Spremeniti je potrebno tudi prehrano,naredit tabelo in zapisat vsak grižljaj,ki ga damo v usta le tako smo lahko na tekočem koliko se v resnici prenajedamo in si tajimo,da tako in tako jemo zelo malo.S krajšim tekom porabimo precej malo kalorij za kakšno banano ali dve,če smo realni.Zato je potrebna močna motivacija in načrtno planiranje prehrane in treningov,saj bomo le takrat telo pripravili,do te mere,da pade v fazo topljenja maščob.Večja kot je mišična masa več maščob bomo pokurili tudi takrat,ko nismo aktivni.Najhujši so predvsem začetki,ravno v tej fazi je potrebno stisniti zobe,prebroditi krize,narediti nekaj zase za svoje zdravje.Rezultati se bodo pokazali in zadovoljni bomo sami s sabo,s tegobami,mukami,ki smo jih pretrpeli in šele takrat bo tek postal nekaj popolnoma drugega,nekaj kar te zasvoji,ti zleze pod kožo in te vedno znova in znova popelje v ekstazo.
Uporabniški avatar
 Pina
jst sem zadne čase skus lačna. :( :( :( ..pa ne da ne jem...ampak enostavno sem lačna :)
 brezlj
palcheksmuk napisal/-a:Iz lastnih izkušenj lahko rečem samo VZTRAJAJ vztrajaj in dolgoročno boš nagrajena.
http://www.wellneo.si/hujsanje/ ni stvar trenutnega navdiha. To postane navdih in s tekom to dosežeš v ravno pravem času. Morda dodaj veliko različnih solat in odvzemi nepotrebne priboljške.
Meni je uspelo v dveh letih spraviti 18 kg in verjemi z dneva v dan sem bolj srečen. :D

Bravo in ja drži. Js ne razumem preveč ljudi, ki jim je hujšanje tak "kunšt", no razen, če je bolezensko pogojeno, ampak, če ni, potem ni enega samega načina, ki bi bil za vse enak - vsaj glede prehranskih navad. Mislim, da je vsem preklet jasno, da je gibanje oz. porabljanje kalorij tisto, ki dela rezultate, a se mi obenem zdi, da ljudje tega nočejo čisto sprejeti, saj je jasno, da je lažje grešiti kot ne. Najprej moraš poznat osnove snovi, kaj vnašaš vanj, koliko jih potrebuješ in kako vplivajo, si določit mero in jo uskladit s svojim ritmom.

Mislim, da je glavni problem ljudi, ki hujšajo s hiranjem, da ne poznajo dovolj dobro svojega telesa.

Sosed je imel 115 kg, po parih letih jih ima samo še 85 in je prav suh :) S samo dieto se niti ni tolk obremenjeval. Shujšal je zgolj in samo z discipliniranim rednim tekom!
Nazadnje spremenil brezlj, dne 06 Jun 2013, 16:37, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA