Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 klopotec
Pina napisal/-a:Hja, jst mam v tem času ko je pod 5°C vedno obute goretex, ker so mal toplejše pa če v kakšno lužo stopm ni krize.

:

Kako smo si različni. Jaz pri +5 grem bos. Luže so tako fajn. Čof.
 dkralj8
Zanimiva tema....glede na to,da ura zvoni pri meni ob 4:15...tek zjutraj odpade...zaenkrat...tečem po temi po 20:00 uri.Aprila,ko pa je poletni čas,pa pred temo,po gozdnih poteh....Hom....Bukovca....Gozdnik.....Mrzlica....Kamnik....do novembra,pa spet tema po 20:00 uri.Vikendi pa različno,zato so težave na tekmah,ker so skoraj vse dopoldan.....Sem kot DIZEL...se moram dobro segret,da vžgem.Pa lep pozdrav vsem iz Savinjske doline....ALONSO
 BINA
uros16 napisal/-a:Zanima me še,če lahko k zajtrku ali malici dodam tudi jogurt "ego slim&vital" ker se baje zelo priporoča :?:

Lp

Če bi ga jedel pred tekom in ti mlečne zadeve ne delajo težav, potem ne vidim problema. Zase vem, da če tečem zjutraj, se na daleč "izogibam" mlečnih zadev ker potem prehitro zaključim s tekom :D

Drugače za malico raje izberem skuto, kislo mleko, kefir in po željo dodam sadje ali oreščke, kot da bi posegala po že pripravljenih sadnih jogurtih. Enostavno so mi preveč sladki in umetni. Tam pa tam seveda ni problem

Pa še nekaj na konkretno temo: vedno se zbudim okoli 5-5.30 ure in takrat tudi najbolj športam. Torej ob 6 uri tek, pozimi pa kombiniram s telovadbo in uporabljam spinner ter še občasno dodam tek popoldan...
 skorc
Dolge pajkice spodaj, zgoraj pa kratka majčka in čez njo wind-stoper. Drži nekje do -6. Kar je pa hladneje kot to pa si namesto kratke majce oblečem dolgo (rokave mislim). Letos tako ni bilo neke prave zime, da bi bilo potrebno nase vlačit termo perilo in svakojake podložene zadeve. :)
kaj "jutranji tekači" vsak dan greste na tek? pa na enake razdaje?
sprašujem zato, ker če vsak dan ob približno istem času vstanem in imam recimo ob 7h šiht, si ne morem kaj dosti svobode pri izbiri razdalje privoščit. tak kot recimo popoldan, ko si rečem grem na 10km, pol me pa dve uri ni, ker pač med tekom vidim, da bi mi pasalo še malo potegnit.
(poskušam se nekako navadit, da bi zjutraj hodil, pol pa pač sprašujem take bedarije).
 uros16
Pina napisal/-a:Hja, jst mam v tem času ko je pod 5°C vedno obute goretex, ker so mal toplejše pa če v kakšno lužo stopm ni krize.

Spodaj:Če veter piha oz. je nekje med 3 in -3°C imam pod tekaškimi pajkicami še dolgo termo perilo, v primeru da je bolj mrzlo pa dam čez termo perilo kar pohodne hlače.

Zgoraj: glede na temperaturo kombiniram naslednje: spodnja majca (švic), termo perilo, asics-ov zgornji del (termo, najbl topla zadeva ever), midlayer benger in pa neki softšel iz hoferja.

Glava: kapa oz. če je mrzlo imam pod kapo še rutko-----in še ena rutka je vedno za čez nos in usta da ne diham mrzlega zraka direktno (če je mrlo še šal)

Tako, to je moja odprava... :mrgreen:

Danes sem šel tečt ob 8 uri pri 0°C in sem imel oblečeno sam zgoraj kratko majco in spodaj kratke hlače :lol: "folk" me je kr mal čudn gledu (so si mislel a sm z lune padu) :mrgreen: ubistvu zeblo me ni,če sem tekel ampak na koncu sm biu čist rdeč :oops: še vedno pa ne razumem kako je lahko kkšn folk tok oblečn.

Lp.
uros16 napisal/-a:Danes sem šel tečt ob 8 uri pri 0°C in sem imel oblečeno sam zgoraj kratko majco in spodaj kratke hlače :lol: "folk" me je kr mal čudn gledu (so si mislel a sm z lune padu) :mrgreen: ubistvu zeblo me ni,če sem tekel ampak na koncu sm biu čist rdeč :oops: še vedno pa ne razumem kako je lahko kkšn folk tok oblečn.
Lp.

in?
Uporabniški avatar
 Bobek
uros16 napisal/-a:Danes sem šel tečt ob 8 uri pri 0°C in sem imel oblečeno sam zgoraj kratko majco in spodaj kratke hlače :lol: "folk" me je kr mal čudn gledu (so si mislel a sm z lune padu) :mrgreen: ubistvu zeblo me ni,če sem tekel ampak na koncu sm biu čist rdeč :oops: še vedno pa ne razumem kako je lahko kkšn folk tok oblečn.

Uroš, a 16 zraven pomeni starost?

Če si 16 star, potem ni čudno da te ne zebe, čez 30 let javi, če boš še nag tekal naokoli. :)
 miiiiiha
Pozimi najraje tečem nekje okoli 12ure, ko je najtopleje in najsvetleje :D
Tek po koreninah in skalah gor in dol zjutraj raje ne prakticiram, ker sam takrat nisem povsem zbran,dolgo traja da se popolnoma ogrejem, pa tudi zaradi slabše svetlobe je malce večje tveganje za kakšno poškodbo.

Poleti pa kakor se mi zazdi, zjutraj mi je fajn it tečt na PST ali pa po ravninah v naših okolicah, popoldne ali proti večeru pa v hrib :D
Je pa res da mi poklic(maser) omogoča res veliko prostega časa, tako da se lahko malo bolj zmišljujem kot vi :wink:
 klemen981
Pozdravljeni,

meni osebno pa najbolj paše jutranji tek, takrat sem še najbolj spočit in pripravljen za tek. Je pa tako kot je že marsikdo omenil, največji problem v tem, da zberem toliko volje in motivacije, da se vstanem, oblečem in grem tečt. Drugače tečem še čez čez dan, vseeno je fajn tudi, da me prijetno "segrejejo" topli sončni žarki... Pri meni je tako, da se vstanem kako uro pred odhodom na tek (ob 4 uri) se najem kosmičev, grem za dobre pol ure nazaj spat, pol pa se ob 5 uri odpravim tečt. Glede oblačil, pa imam pozimi spodaj oblečene samo pajkice (čisto fajn do -15C), zgoraj pa imam kompresijko majico under armor, še eno tekaško majico, če je potrebno (fejst mrzlo) in na vrh še eno vetrovko. Za na glavo pa nosim kapo. Včasim sem nosil pri nizkih temperaturah tudi zaščitno masko za obraz (da se ne bi slučajno prehladil :)), ampak sem ugotovil, da se telo in dihala čisto vredu privadijo na mrzle temperature.

Klemen

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA