Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 JARRAJA
lepa hvala za odgovor !
Se strinjam, da za nazaj pri teh letih težko popraviš lenuharjenje, po drugi strani pa se mi zdi, da sem v 2 mesecih kar lepo napredoval.V tem času sem izgubil 7 kg, v začetku predvswm vodo, potem pa tudi maščobo, kar opazim tudi v pasu.Imel sem 86 kg, zdaj imam 79 kg.Se pa čudno dogaja, npr. sem se en dan tehtal sem imel 77,8 kg in sem tisti dan jedel v glavnem zelenjavo (0,5 kg solate)in kuhano čičeriko (200 gr kuhane) 2 banani,8 dag kruha s skuto, jabolko in 2 litra čaja brez sladkorja.Naslednji dan sem se tehtal pod istimi pogoji, ob istem času in sem tehtal 79,2 kg, torej 1,4 kg več-to se mi zdi je skoraj nemogoče, vendar je bilo res.
Uporabniški avatar
 EčO
JARRAJA napisal/-a:še to sem hotel napisat, da se mi je kondicija kar popravila, pride pa dan,ko sem čisto na tleh.To nihanje me skrbi.

Nihanje naj te ne skrbi. Tudi meni se dogaja, da se včasih komaj vlečem in se sprašujem kaj se sploh trudim. Že naslednji dan pa sem presenečen sam nad sabo, ker letim kor da bi imel krila.

Pač prilagodiš trening trenutnemu počutju. Vsaj jaz se držim tega. Če telo pravi da danes ne gre potem tudi hoja ni izključena. Kadar pa telo pravi "gremo", gre pa tudi v "iberture". :lol:
 JARRAJA
me pa nekaj zanima, glede na to da vsi priporočate tek-stopiti na sredo stopala in prste, torej ne na peto...zakaj potem tekaške copate najbolj obdelajo ravno na peti, tam je največ blažilnih "zadev"
Uporabniški avatar
 EčO
Trenutno vse bolj prihajajo v ospredje tekaški copati in nasploh obutev, ki je minimalno podložena in oblažena.

Ali je to posledica znanstvenih raziskav, ali pa je to zgolj nova tržna niša in modna muha, pa ne vem čisto točno.

Jaz že nekje od avguta lani tečem z minimalistično obutvijo in veliko tudi čisto bos. Kilometri, ki jih delam niso ravno zanemarljivi. Zaenkrat nimam nobenih težav s poškodbami, sem pa precej spremenil tehniko teka. Iz popolnega "petarja" sem bil prisiljen pristanek usmeriti na srednji del podplata. Začetek je bil kar težak. Sedaj si pa ne predstavljam več, kako bi izgledal tek s kalsičnimi, blaženimi tekaškimi copati.
 milk
JARRAJA napisal/-a:me pa nekaj zanima, glede na to da vsi priporočate tek-stopiti na sredo stopala in prste, torej ne na peto...zakaj potem tekaške copate najbolj obdelajo ravno na peti, tam je največ blažilnih "zadev"

Ravno zato, ker večina tekačev ne zna pravilno teči. Jaz se s petami skoraj ne dotaknem tal. Če tečeš tako, potem lahko mirno prezreš pri nakupu superg podatek o blaženju pete, bolj te zanima kakšno je počutje in odriv v sprednjem delu.
Kar se pa tiče tvojega jedilnika, ki si ga navedel, jaz bi se s to hrano, ki si jo navedel, zredik 3 kg in ne le 1,5. Še dobro si jo odnesel. :lol: Se pozna, da še nisi dosegel optimalne teže in se telo še ni preklopilo na varčevanje. Ko boš dosegel to, boš imel še veliko večje težave pri ohranjanju optimalne teže. :cry:
 JARRAJA
hvala obema za komentar !
Nekje sem videl reklamo za copate (podplat je nekako narazen) v katerih imaš občutek, da tečeš bos.Pozna kdo te copate-ima morda kdo celo izkušnje z njimi-lahko malo opiše zadevo-morda celo priporoča???
Milk kateri jedilnik si bral (tale zgoraj na tej strani) ta jedilnik je bil za celi dan, lahko malo bolj pokomentiraš !

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA