Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...

Sem s svojimi dosežki v letu 2004 zadovoljen:

Zadovoljen!
36
68%
Delno zadovoljen
12
23%
Nisem zadovoljen!
5
9%
Uporabniški avatar
 primus
Ja, pri obravnavanju tekaških dosežkov v 2004 je že tako, da se težko omejim samo na tek. Podobno kot pri Staši je bilo tudi pri meni leto polno dogodkov in aktivnosti, ki so žal potisnili tek na moji prioritetni listi precej navzdol. Ravno zato moram biti verjetno bolj zadovoljen, kot bi zaradi rezultatov lahko bil - roko na srce, samo na Ptuju sem svoj dosedanji rezultat popravil. Sem se pa naučil, da je bolje da počnem 3 stvari 80 % kot pa eno samo in se s tisto trudim 100 %. Glede na to, da me je tek izbral za celo življenje, pa tudi kakšna šibkejša sezona ni prav nič tragičnega.

Da ne duljim, pri anketi bom kliknil 'delno zadovoljen', tekaško leto 2004 pa si bom zapomnil predvsem zaradi dveh stvari:

:arrow: končal sem svoj drugi maraton v Lj, ki je bil eno najbolj intenzivnih doživetij sploh: en teden prej sem obležal zaradi trebušnega virusa, izčrpan, dehidriran, shujšal za 3 kg,... Zdravi pameti in vsem nasvetom navkljub sem teden kasneje pogumno štartal tudi v 2. krog, ostalo je bilo eno samo matranje - to tudi trma ni bila več, malo sem že popraskal po podnu... Kakorkoli že, trudim se tudi iz tega potegnit kaj pozitivnega; poleg tega, da se še malo bolje poznam, sem sedaj 'ozdravljen' in mi takih neumnosti ni treba več počet (bom pa spet lahko pameten za druge, he, he). Bajdeusput, a je tekmovanje za najbolj trmastega že končano ? Kot kaže je konkurenca tu najhujša... :D

:arrow: Tekaški forum ! (Pre)dolgo sem bil bralec, ker sem vedel, da bodo želje za vsemi TF aktivnostmi večje od mojih možnosti. Seveda, najprej žilica po pametovanju ni dolgo zdržala, kasneje pa - tudi vsaka ilegala je le vprašanje časa :D . Zaradi TF sem spoznal veliko čudovitih ljudi (žal le-ti ne morejo trdit podobno :) ), tek pa je pridobil na drugih dimenzijah in je postal druženje meni podobnomislečih, vse skupaj močno začinjeno s smehom in množico novih idej.
Čisto spotoma; menda bo tek po zaslugi TF kmalu uvrščen med kolektivne športe. :D :D

Ja, takla mamo. Oziroma bolje rečeno: takla sm mou v 2004.

:D :D :D

primus
Uporabniški avatar
 pegaz
Moje leto 2004 je dobilo oceno Povsem zadovoljen. Sedi pet!
Začelo se je srednje slabo, kazalo je na slabše (a ne res zelo slabo, le s pretežno slabimi odtenki).
(Kriza: ko ne moreš več reči: "No, pa pozabimo na vse skupaj!")

Potem sem najprej odkril tekaška tekmovanja. Pred tem je bil zame tek oblika razvedrila, razbijanja stresa in meditacije. Na LJ-Pohodne trojke sem šel praktično nepripravljen, zato je bila to zame učna ura umiranja na obroke. Prisegel sem si, da se mi to NE BO več zgodilo. Torej sem imel samo dve šansi: da neham tečt, ali pa da začnem trenirat.

Sledile so več ali manj znane zgodbe, treningi, spoznavanje sebe, teorije, biologije, fizike... bla bla bla... Pa Forum...

FORUM??!! Popoln priklop! Informacije! Druženje! Tekme! Maraton! Dva polmaratona! 103 uradni ("ne TF") tekmovalni km! Časovni baseline za vse pomembnejše razdalje! Analize! Modrijanjenje, pametovanje in do-miselni besedni dvoboji med podobno mislečimi! Virtualna skupnost, ki se razteza v realnost, na obeh ravneh pa nas druži ljubezen do življenja, do teka in medsebojno spoštovanje. Nimaš bolšga!

Sve je dobro kad se dobro svrši. ;) Leto 2004 se je končalo na zelo dober način, in za pretežen del ste krivi vi, dragi spoštovani tekaški kolegi. Kot produktiven član skupnosti nam kličem še na dolga leta. (Nikad robom, vazda trkom PRESS)
Tek pa me je, po Primusu, izbral za celo življenje, tako da je časa dovolj.

Vsem skupaj lep tekaški pozdrav,
Vaš vdani
Pegaz :)
 dpop
2004 je bilo Slika

Zakaj??

Ker ga je konec! (O mrtvih vse najlepše PRESS)

Letos pa... kar bo, pač bo... :wink:

1407 Darko

P.S. Life is a terminal disease (Pozitivizem PRESS :wink: )
Uporabniški avatar
 tomaz ny
Poskusil bom. Koliko takih intervalov naredis in kok pogosto? Koliko pocivas med dvema intervaloma?

Recimo trening 10*400m +5-10*200m. Jaz počivam med vsemi kratkimi intervali največ 2 minuti, vendar mislim, da je bolje zate, da si vzameš malo več počitka vsaj med 400m. PO seriji 400m intervalov si vzamem 4-5min pavze (kaskanje+hoja). Lahko je tudi 20-25*400m ali pa 5*400m + 5*300m + 5*200m.Hitre intervale delam enkrat na teden in enkrat na teden daljše. Včasih delam obakrat v tednu daljše intervale, včasih pa krajše- kakor mi svetuje trener. Pozimi delam več daljših intervalov in tempo tekov (1km, 2km, 3km ali pa 12min tempa, 8min tempa, 6min tempa, 4min tempa, 2min tempa).
Pridi v četrtek zjutraj na Kodeljevo, če imaš čas pa bova kakšno več rekla.
Intervalni trening 10*400m+10*200m ob 9:30.
Uporabniški avatar
 pementos
V četrtek zjutraj ne morem. Mogoce bi se lahko zmenili za naslednji teden malo kasneje, racimo ob 11.00.

lp.
Uporabniški avatar
 tomaz ny
Naslednji teden me ni, sem na Pokljuki s faksom - tek na smučeh.
Pa saj je še celo leto pred nami :) .
 leteči konj
V 2004 sem v mesecu juliju sklenil, da je dovolj teoretiziranja in samoteroriziranja z mislimi "poglej se kakšen si" in podobno. Namreč bil sem na meji, da izgubim akademski naziv do-cent, samo še dva kg navzgor in bila bi močna stotka.
Začel sem "teči". Pretekel sem kar 2,8km/30min. Ampak pazi! To ni bilo vse kar sem zmogel, tekel sem z nekakšno "rezervo", hočem reči ne na ful. Kontroliral sem se s svojim starim polarjem in tekel 3-krat tedensko.
Ravnal sem se pa po priročniku Jeffa Gallowaya in uspel po 4 mesecih preteči ("Ma poglej ga važiča kako se samo hvali. Kaki tekel, malo bolj počasi je hodil. Vem,ker sem bil zraven.") 20km v enem kosu. Teh 20km je pomenilo zame in še vedno je nekakšen mejnik predvsem v moji glavi. Čeprav jih nisem nikoli več ponovil, me pomirja zavest, da je to že doseženo in po potrebi zopet dosegljivo.
V letu 2005 pa želim nadaljevati tako počasi a zanesljivo kot do sedaj. Ko pa pride mesec maj... test in določitev morda novih bolj ambicioznih ciljev.
Vsem zbranim pa želim v novem letu, da vam sonce pogreje dušo in srce, da se žarki odbijajo od vaših veselih oči in belih nasmejanih zob čim večji del leta, najbolje, da kar stalno. :lol:
Uporabniški avatar
 tomaz ny
Leteči konj, kar tako naprej!!! :) Pravijo, da ima bog raje enega spreobrnjenega kot pa 10 gorečih vernikov=torej enega, ki je spremenil način življenja na bolje kot pa 10 tistih, ki so vedno živeli zdravo...
Vedno sem vesel, ko vidim, da nekdo odkrije bogatstvo gibanja, kajti verjamem, da ni ravno lahko začeti.
Srečno in veliko tekaških užitkov ti želim v letu 2005, verjemi, da se bo to odrazilo na vseh področjih tvojega življenja. :D
Uporabniški avatar
 gregorb
Nataša napisal/-a: Za naslednje leto imam veliko načrtov, tako tekaških kot tudi službenih in zasebnih...če se bo le kaj od tega izšlo, bom kontent. Če pa ne, pa tudi. Fatalizem PRESS

Vsem želim uresničitev želja!!!

N'ta jest ti bom kr šlogou:
V letu 2005 boš prelaufala maraton, se poročila, mela utroke, postala kakšna velika šefica-direktorca, pa še na forumu boš no. one po številu postov!
Šlogam dobr in pocen PRESS! :D
 Nataša
gregorb napisal/-a:N'ta jest ti bom kr šlogou

čaki mal mister Gru Gru D'Fofa, the great visionary, ne morš kar tko iz glave...od kod si zdej to pobral...iz kugle, kart, kavnega zoca, zvezd, Danny ti je prišepnu, ...no??

gregorb napisal/-a:V letu 2005 boš prelaufala maraton, se poročila, mela utroke, postala kakšna velika šefica-direktorca, pa še na forumu boš no. one po številu postov!

prvo kul, drugo še ne če sploh, tretjo upam, četrto sem itak že - šefica svojim knjigam v knjižnci pa kanclijo mam sej veš, zadnje neuresničljivo -ne bom prehitela dpopa.

gregorb napisal/-a:Šlogam dobr in pocen PRESS! :D

pocen je res, če bo pa dobr, bomo pa vidl. naj ti zvezde sijejo naprej pa karte dobr padajo :wink: .

ps.že grem ne me tepst!!
Uporabniški avatar
 Vlajko
Nataša napisal/-a:....zadnje neuresničljivo -ne bom prehitela dpopa. ....

Nataša :wink: , tu pa še jaz tvegam napoved, celo brez kofetka, še pred prvim majem!!!! :wink:
 Nataša
ne, ne bom. evo, pa tud če nič več ne napišem. to je moj zadnji post do 1.maja :wink:
Uporabniški avatar
 gregorb
Nataša napisal/-a:ne, ne bom. evo, pa tud če nič več ne napišem. to je moj zadnji post do 1.maja :wink:

Ha ha, N'ta saj poznaš tisto od ta zarečenga kruha :?: :D
Uporabniški avatar
 lunca
No, a ste zdej srečni, k ste nam Natašo vzel???? :--( :--( :--( :--(
Uporabniški avatar
 Vlajko
lunca napisal/-a:No, a ste zdej srečni, k ste nam Natašo vzel???? :--( :--( :--( :--(

Ne, nismo. :-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((

Toda, sonček posije po vsakem dežju, torej....... :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA