Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 tererilak
vse okoli 9min in manj je precej dober rezultat... nekatri atleti se bodo zelo približali tudi 8minutam in tudi navzdol ampak zate to ni tako pomembno

lp
 Anominan
Če si sposoben teči Cooperja 9 minut in manj, potem veš da si kr fajn natreniran in da je to odličen rezultat in ne bi spraševal tega :)
 anetri
Hvala vama za odgovor.;-)
@Anoniman: res je, da sem veliko tekel, vendar smo Cooperja štopali edinkrat v drugem letniku, od takrat pa ga nikoli nisem štopal, zato sem spraševal. :)
 anetri
Je bilo 2400 m ja :-) se res pozna, da ti nekdo ves čas diha za hrbtom, pa te tera :-) Do konca poletja pa se malo zboljsat.
 MicuMacu
Hej!

Še en junak tuki, ki bi rad v čim krajšem času največ pridobil :). Avtorju teme se opravičujem, ker sem si sposodu njegovo temo. Prijavil sem se na razpis za policista in rad bi bil na ta preizkus pripravljen.

Prosim, če mi lahko kdo sestavi bolj sistematičn plan treninga. Zadnji mesec malo tečem, se razgibavam, vendar bi se rad bolj sistematično pripravljal.

Nekaj podatkov o meni: 185cm, 85kg, 31 let, nisem popolnoma neaktiven, do cca 17 leta sem atletiko treniral, ampak od tega mi je malo ostalo. Kasneje sem se pa bolj ali manj ukvarjal samo s kolesarstvom, občasno kakšna košarka.

Preizkus je sestavljen iz (moji rezultati/minimum):
Cooperjev test (13.08/12.00)
tek na 60m v "U" profilu v telovadnici ( 11.4/11,7)
zgibe (5/3)
premagovanje ovir nazaj (8,6/9,6)
skok v daljino (221/214)

Moj cilj je spravit Cooperja pod 12min, želja pa pod 11min. Trenutni čas je 13.08 s tem, da sem prve tri kroge pretekel v časih cca 1:50 - 2:00, nato se mi je ritem teka upočasnil.

Ostali rezltati tudi niso glih spodbudni in bi jih rad vsaj malo popravil, zato bi vas prosil tudi za kakšen plan vaj, da bi bil bolj konkurenčen.

Časa nimam več veliko, ker pričakujem, da bodo vabila razpošiljali v roku 1 meseca. Ko sem se pripravlal na ta test sem se spomnil, zakaj sem včasih rad tekel in bom nadaljeval tudi če ne bom med izbranci.

Imam pa še en problem... od zadnjega cooperja cca 3 dni nazaj kr precej boli mišica na hrbtni strani desne noge, pod kolenom. Zlasti ko pokrčim, koleno in jo napnem. Zdej tri dni počivam, ker se ne bi rad kaj poškodoval. Še kakšen nasvet glede tega?

No hvala za vse nasvete in predloge.

Lp
 Sandi3team
Hiter si se spomnu... :) ampak načeloma gre skozi, če se naredi dober načrt. Kolikšen pa maš budžet in kolikokrat na teden oziroma ur bi namenil treningu?

Lp, S
 Dagobert1
Na temo Cooperja:

V petek ga tečem.
Danes sem poizkusil in odtekel 2400 na Ljubljanskem PST v 11:11 (pot se po polovici začne malo vzpenjati in se na uč vse skupaj dvigne za kakih 10m). Pa tudi začel nisem prav hitro, sem pa na koncu dosegel svoj max in lahko rečem, da mi prav veliko ni ostalo. Če si zadam 11:00 bi verjetno šlo (ne bo klanca, hitreje začnem,tekma,...)

Torej cilj je 11min. Vprašanje pa je kako naj stopnjujem tempo? Koliko hitro naj odtečem 1, 2, 3,4,5, in 6 krog, da mi bo to uspelo.
Ali je rešitev, da si tempo določim po HR? Npr da tečem prvi krog na x% max, 2na Y%max,...

Pa hitro prosim.
 KadilecSamo
Se strinjam s Pavletom.Če tečeš v krogu si pač preračunaj kako hiter moraš biti.Če imaš dobro športno uro,si lahko tudi nastaviš tempo 13km na uro oz. 4,6min/km.Do petka si jo lahko tudi sposodiš pri kakšnem "tekaškem" prijatelju.Cooperja na rezultat sicer nisem tekel nikoli, ampak ti predlagam na začetku enakomeren tempo in potem v zadnjih dveh krogih nekoliko bolj na polno.Srečno :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA