Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 nivesj
Osebno, ko tečem v teh, recimo im 'izjemnih' ali drugačnih okoliščinah, sem ponavad (ene 3x) bolj zadovoljna, ker si rečem eto, spet sem jaz zmagala in premagala, recimo: lenobo, ego, mraz, vročino, soparo, spolzke poti, temo, glavobol, slabo počutje, ščitnico, zoprn dan, kreg z domačimi...(in še kaj bi se našlo...)

Kar tako naprej! tudi jaz sem tvojih let... :D
 MisSi
Kdo bi verjel, da se po dobrem mesecu uvajanja s tekom začnem ukvarjati že s težavami.
Namreč, boli me podgolenica. Kost. Zanimivo, da se najprej pojavi občutek težkih nog, potem pa bolečina v podgolenici. To sem opazila včerak, ko sem imela obute nove superge http://www.21run.com/ru_de/shop/xt-wings-3-198142.html.
Včeraj sem tekla po dveh dneh počitka, tako da kakšnih težav zaradi "utrujenosti" ne bi smelo biti. .
Danes bom poskušala "udariti šestico" s starimi, pohodnimi supergami.
Ali pa bom obležala kar na sedežni. :mrgreen:
 MisSi
Hvala vam lepa. Saj sem vedla, da niso kriva ne leta, ne copati ampak TEK! :--

Vljudni, spoštljivi in razumevajoči :argue: ste, za kar vam hvala.

Se pa samo hočem pohvaliti, da je za menoj prvih 100 km teka.
Včeraj pa sem tekla prvič po asfaltu (a veste da je asfalt trd :oops: :evil: ? ).
 stari bor
Asfalt ima to čudno lastnost,da postaja z leti vse trši.Njegova trdota je tudi premosorazmerna z maso.
Sicer pa salomonke niso ravno najboljša izbira za asfalt.Nisem še poskusil modela misson,imam pa crossmax,ki naj bi bil za kombinacijo asfalt-makadam,vendar ga dejansko uporabljam le za tek čez drn in strn(dandanes se temu reče trial),ker je stabilen-širok in z nizko peto.V primerjavi z dobro blaženimi cestnimi copati-jaz tečem z asics kayano in on cloudrunner-pa so na na asfaltu salomonke kot goseničar proti limuzini.Zadnje leto mi je z on-kami uspelo celo zmajšati mojo zbirko poškodb in bolečin.Po mojih izkušnja je dobro imeti vsaj dva para copat za različne podlage,"mojstri" pa jih imajo itak več.
 MisSi
Takole.
Oktober je za menoj :mrgreen: , v mesecu dni sem pretekla 98,92 km s povprečno hitrostjo 8,92 km/h in opravila skupno 15 tekov.
Včasih me bolijo kolena, včasih kolki...ampak tečem. Počasi. Poslušam sebe. Brez intervalov. Brez naprezanja (no :-- :-- če mi kdo verjame).

Čutim, da mi manjka moč, manjkajo mi razvite mišice v hrbtu, v križu...
Skratka; ker sem pretekla že nekaj več kot 8,5 km v enem zamahu (vaaau :roll: ) predvidevam, da bi morala svoje sanje na radenskem maratonu odteči z lahkoto... 60 minut 10 km :oops:
 Kaja2737
MisSi napisal/-a:Čutim, da mi manjka moč, manjkajo mi razvite mišice v hrbtu, v križu...

Zakaj pa ne dodaš kakšnih vaj za moč, stabilizacijo in podobno? Lahko z lastno težo, ti bi zagotovo koristilo ;)
 MisSi
Jah...ta pa ni enostavna.
Zima, kakršna koli je in tek po mrazu, ko nisi navajen biti zunaj je - khmm...
(ja, vem, večina mi jih sedaj kaže :-- :FO: ).
Zima in tema me ne spravita do tega, da bi zunaj tekla.
Sem pa aktivna na spinningu. 3-4 x tedensko.
In glej ga zlomka, bolj vadim, bolj bi srce bije. Po 45 minutni vadbi imam povprečno 147 udarcev na minuto, maksimum je 169 udarcev... Menim, da je to veliko preveč.
Tudi hodim precej. Vsaj 3 x tedensko.
Od 6 do 10 km, z krajšimi tekaškimi odseki, povprečno s hitrostjo od 5,5 do 7,5 km na uro.
Teka pa je (žal) zaenkrat zelo malo.
Še vedno pa sanjam o pretečenih desetih kilometrih.
 MisSi
Moram povedati...da sem bila leta fenica Salamonk...; ampak me ti novi (http://www.superge.si/Salomon/w-xt-wing ... n-9836220/) niso navdušili (pa sem jih kupila po nasvetu "strokovnjaka" v trgovini!). Kaj navdušili; ko sem z njimi tekla, sem imela občutek kot da imam na nogah neke deske. V vseh ozirih PRE...(grobe, široke, trde...). In sedaj, ko sem spomnim, sem si večkrat (podzavestno?!) obula stare salamonke, ki so bile veliko bolj mehke kot ti, kupljeni prav z namenom, da tečem.
In potem...potem v enem šibkem trenutku si kupim Asics gel Kayano. In kot da sem doživela razsvetljenstvo. Tek je dejansko TEK. Ne da se primerjati; sicer ne pretečem še desetke, ampak štirica brez :drink in brez :argue: pa je šla. :-) Včeraj. Sem bila po čisto :laola .
Mogoče bo prihodnji teden na vrsti že petka.

Pa samo v copatih je bil problem, ne pa v meni, v mojih letih, mojih kilogramih in mojih zarjavelih sklepih!

(ha, pa še to: tudi uro sem si kupila, ker nisem verjela, da lahko nekomu tako bije srce in še vedno miga! In glej ga zlomka, nova ura kaže tudi tako! :? )
Uporabniški avatar
 jernej555
Najprej me zanima kateri "strokovnjak" ti je priporočil Salomonke za tek po asfaltu oz "urejenem" brezpotju. Probaj jih na kakšnem pohodu v gore pa boš videla čemu so res namenjene :) Tudi napis na jeziku kaže na to( " tested in alps" ). Zato se ti zdijo ob teku po asfaltu trde in okorne. Ker so namenjene teku po gorskem terenu, skalovju in morejo nuditi zaščito podplatu. Kayano pa so namenjene asfaltu kjer potrebuješ mehko blaženje in lažji copat. :D
 spela*
jernej555 napisal/-a:Najprej me zanima kateri "strokovnjak" ti je priporočil Salomonke za tek po asfaltu oz "urejenem" brezpotju.

Jaz zagotovo ne! :)
Pa sem v salomonkah pretekla celo ljubljanski maraton (ko se mi je to glede na vreme zdela še najboljša izbira) ... :shock:
 MisSi
Novinka vztraja.
Že dva tedna je moja "običajna razdalja" 8,5 km, čez vikend bi se rada približala desetki :roll: . Hitrost od 8,5 do 9,5 km/h, vendar o tem ne razmišljam. Tečem. Brez prestanka. Muči me žeja, ko sije sonce. Pogled mi moti zahajajoče sonce, ki je v času mojega teka zelo nizko na obzorju, tik pred menoj. Čudovito je teči ob sobotnih jutrih, ko se meglice dvigajo nad njivami. Sedaj pa me pot začenja voditi med njivami, kjer na več kot deset hektarjih čarobno žari rumena repica.
Čudovito je.
Včasih me kaj trga (ja koga pa pri mojih letih ne?), včasih se mi ne da (ja komu pa se zmeraj da), včasih, včasih pa komaj čakam da grem… Odklop. Odmislim. In po teku sem tako zelo utrujeno srečna. V obraz pa zaripla, kot da sem pretekla veliki, pravi maraton. Pa mi sploh ni tako hudo, kot kaže moja "faca" :oops: .
Skratka: superge so super, (tekaških hlač in majice še nimam) tečem pa 2 do 4 krat tedensko. Odvisno od ostalih aktivnosti (delo v gozdu, na vrtu, spinning, košnja trave…).
 jezo
bravo vsi!
moja mama pa ravno letos slab teden po ljubljanskem maratonu dopolni 50let
no in cilj ji je takrat teči polmaraton tko da ji pomagam s treningi in vzpodbudo tko da nasvet je zrihtat si izkušenejšega sotekača ker ona se ukvarja s tekom šele dobro leto jaz pa okoli 4 leta

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA