Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Upam, da jim AIMS da žegen za to traso (prejšnji certifikat velja do 2016). Mene bi znalo začeti zvijati tam po 25K...ali levo proti domu, ali drito na Ižanko :mrgreen:
Koliko časa pa si bodo tokrat vzeli za popravke na uradni strani maratona... :-- No ja,imajo še 185 dni...mi pa tudi.
mah pritožbe netekačev bodo ostale iste kot do sedaj.
pač tisti, ki ne čutijo, da je to praktično največji slovenski športni praznik, ko se največ slovencev istočasno ukvarja z enim športom bodo jamrali v vsakem primeru
pa naj bo izgovor zaprte ceste ali pa kako neumno je nekomu plačati 70eur za tekanje po cesti (večina to piše čeprav vsi vemo da s pravočasno prijavo zapraviš lahko tudi le cca 25eur s skupinsko in če imaš svoj čip).
pač če te zanima iti tečt se najbrž ne boš prijavljal 2 tedna pred dogodkom in tudi dogodek je vsaj 1 mesec pred izvedbo tako oglaševan, da vsak ve na kateri dan se dogaja (če drugega ne pa nas že toliko slovencev teče na LM da vsak tekač že vsakemu ''teži'' kako bo tekel hehe) in se res lahko prilagodijo dogodku ki traja realno eno dopoldne. če je kaj nujnega spokaj ob 8ih od doma, če pa ne pa pojdi raje podpirat tekače :D
ne vem no kako jim pa rata v velikih mestih london, pariz, berlin, ko je proga načrtno speljana po največjih cestah in mimo največjih znamenitostih. pač tam so ljudje vzeli dogodek za svojega v naši sloveniji žal ne. tko da ni kaj HATERS GONNA HATE :FO:
Kot sem napisal v temi o pariškem maratonu je tam (in tudi drugje, npr. v Ferrari, Trstu...) maraton velik biznis. Vsako stvar (fotografijo, spominek, majico, graviranje medalje...) ti ponudijo in zaračunajo. Pri nas pa še uradnega fotografa ne premoremo. Samo neki kvazi video posnetki prihoda v cilj. Ne kritiziram maratona kot dogodka, ampak tega, da iz dogodka pač ne znamo iztržit tega, kar bi se dalo.
Jaz pa mislim, da vsako leto vendarle LM 'raste', vsako leto je nekaj novega, bolj sodobnega, počasi, pa vendar...tako me letošnja sprememba trase veseli in komaj čakam, da vidim kako bo to zgledalo, saj me je dejansko tekanje dveh krogov motilo (v glavi, se ve...)...in verjetno nisem bila edina... :)
Če smo vsaj malo natančni, sta kroga (ne v smislu geometrije) še vedno dva, le da je prvi daljši, drugi pa krajši kot lani. Verjamem, da je psihično to lažje, trasa zna biti pa še težja in počasnejša, saj je še več vzpona ob Golovcu.
matej712 napisal/-a:Kot sem napisal v temi o pariškem maratonu je tam (in tudi drugje, npr. v Ferrari, Trstu...) maraton velik biznis. Vsako stvar (fotografijo, spominek, majico, graviranje medalje...) ti ponudijo in zaračunajo. Pri nas pa še uradnega fotografa ne premoremo. Samo neki kvazi video posnetki prihoda v cilj. Ne kritiziram maratona kot dogodka, ampak tega, da iz dogodka pač ne znamo iztržit tega, kar bi se dalo.

Ja, se strinjam s tabo. Glede na to, da je to res velik praznik pri nas, ko se toliko ljudi ukvarja z enim športom, bi res lahko veliko iztržili. Morda bi imeli potem tudi malo večji zagon, ko bi dejansko tudi zaslužili in ne le pokrivali stroškov z organizacijo. Res škoda, saj verjamem, da bi lahko tudi v Sloveniji kar nekaj zaslužili. Kdo si namreč ne bi želel imeti nekega lepega spomina :?:
Zanimiva proga pravi TF tour:
Začnemo kot na LM, potem nadaljujemo kot na trojkah, s kombinacijo ravninske Golade in potem še en ravninski Krožnik. Končni del bo kar nekaj v senci, kar je zelo dobro. Višincev ne videm kaj posebej hujših kot na klasičnem, nekaj več pa jih menda res je.
SE že veselim.
Trasa mi je všeč in komaj čakam, da jo preizkusim v živo. :clap: Višincev je več samo za tisti del, ko se gre od Brda proti Šiški, ampak je to tako malo ,da ni panike. No tudi podvoz pri pivovarni bo zajeban, če bomo morali po cesti...ampak kolikor se spomnim jih ponavadi po pločniku pretečemo. :oops: Treba še omeniit, da tudi Slovenska v zadnjih 600 m gre gor in tu bo treba še zadnje atome moči uporabiti, ker iztek je pa spet po "hribu" navzdol. :mrgreen:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA