Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 oven
Mah...čas se najde...Zdaj sicer ne tečem ker me je*** pokostnica že pol leta :FO: :( Ko pa sem tekel na polno sem bil pa organiziran.
Jst tiste dni ko tečem, tečem in fertik...V googlov kolendar si napišem za 1 teden v naprej katere dni bom tekel..Če ni časa si ga je pa potrebno vzet. Včasih, redko pa kaj prestavit v načrtu. Vse je odvisno od prioritet, tek pri meni kotira zelo visoko. Ko tečem, je treba celi dan prilagodit temu....
npr Pridem iz službe, kdaj po šihto grem tečt je odvisno predvsem kaj je za kosilo, če so testenine se takoj najem in grem na tek čez 1h, če je kaj drugega ne jem in grem direkt po šihtu tečt....Poleti pred spanjem itd...Nekateri pred šihtom, pa čeprav začnejo z delom ob 6h...
Nasploh imam največje "logistične" probleme kdaj tečt v dnevu prav zarad hrane...Če si prelačen ne morem tečt, če se naješ pa še par ur ne morem tečt...

Je pa res kot je stara kost rekel, tek je še vseeno časovno najmanj potraten hobi.
Uporabniški avatar
 mare
kato napisal/-a:Po vseh komentarjih glede dolžine teka, me res zanima koliko vsi ti "specialci", ki komentirajo svoje pretečene razdalje dejansko sploh pretečejo. Če sklepam, da nihče od njih ni brezposelen, so to sami super podjeniki, ki najdeko čas tako za svojo družino, za službo, za prijatelje in verjetno še za več kot 10 km pretečenih kilometrov vsak dan. Še posebej bom čakal na komentar stare kosti - nick name, ki ima rešitev za vse probleme.

Pa začnimo. :)

Jaz enostavno nimam časa za tek. V službi sem ponavadi kakih 9 ur, čeprav v resnici ne delam niti 8, potem pridem domov in (preveč) jem, nato moram ležati na kavču, ker se s polnim želodcem ne teče. Potem par ur gledam televizijo. S časovnim zamikom in 300 programi imam s tem ogromno dela. Za vikend se je pa treba malo spočiti in ni, da bi tekel. Vmes se učim še internet na pamet. Za tek tako res ni časa.

Potem mi pa preostane edino to, da se na forumu lažem, koliko sem pretekel.
Uporabniški avatar
 jurkokafro
Mogoče bi bilo pa vprašanje na mestu - koliko časa tekači preživijo za šankom? Ali pred TV-jem? In koliko ostali?

Je pa ta tekaški forum ena takšna dobro namerna in pozitivna skupnost, da je bil že kr malo dolgčas. Je tvoja tema oz. predvsem odnos :twisted: kar popestril dogajanje. Hvala @kato :laola :laola. Ostani pozitiven :lol:

Moja tedenska kilometrina je nekje do 50 km, tedenski rekord pa okrog 70 km. Torej sem bolj LUMPI tekač med temi, ki se hvalimo na tem forumu :lol: . Vseeno še nisem pomislil na to, da vsi, ki tečejo več kot jaz, nabijajo. Super ideja!

Ok, sem malo skrenil s poti. Kje najdem čas za tek?
Če je vse po urniku, v torek in četrtek po osmi, ko otrok zaspi. Čez vikende pa je časa več, običajno pa zjutraj ali med tem, ko imajo ostali popoldanski počitek.

Še najlepše pa je, ko aktiviram ostale in moja teče z mano vsaj del poti, otrok pa na kolesu. Uživancija v naravi (največkrat na PST-ju :mrgreen: ) za vse!

Ko tečem sam je štart in cilj v dnevni sobi, tako da za 10 km rekreacije porabim, z raztezanjem vred, točno 1h.
 mdebelak
Jaz enostavno nimam časa za tek. V službi sem ponavadi kakih 9 ur, čeprav v resnici ne delam niti 8, potem pridem domov in (preveč) jem, nato moram ležati na kavču, ker se s polnim želodcem ne teče. Potem par ur gledam televizijo. S časovnim zamikom in 300 programi imam s tem ogromno dela. Za vikend se je pa treba malo spočiti in ni, da bi tekel. Vmes se učim še internet na pamet. Za tek tako res ni časa.

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :-- :-- :-- :-- :--
Uporabniški avatar
 lojze
mare napisal/-a:
kato napisal/-a:Po vseh komentarjih glede dolžine teka, me res zanima koliko vsi ti "specialci", ki komentirajo svoje pretečene razdalje dejansko sploh pretečejo. Če sklepam, da nihče od njih ni brezposelen, so to sami super podjeniki, ki najdeko čas tako za svojo družino, za službo, za prijatelje in verjetno še za več kot 10 km pretečenih kilometrov vsak dan. Še posebej bom čakal na komentar stare kosti - nick name, ki ima rešitev za vse probleme.

Pa začnimo. :)

bravo MARE, odlično si odgovoril. Prav vsak ima vsaj eno uro na razpolago, seveda če se ne ukvarja s 300 programi in v tem lahko v zmernem teku preteče od 7 do 8 km. Tudi sam se prepoznam v tvojem opisu do 50 leta, pa še ves dan sem bil utrujen in je pot s kavča v hladilnik bila predolga in je predolgo trajala.
Po 50 letu sem se pogovoril sam s seboj in naredil spremembo. Najprej sem na sobnem kolesu zmanjšal težo (50 let-140kg). Sedaj že 4 leto tečem. Lani sem pretekel 42km na LM in letos 42km na istrskem maratonu. Vse moje razdalje so zmerjene z gps in objavljene na endomondo. Lani 3051 km in letos 878 km. Pa še to, ker poznam razliko med povprečneža kot ga je opisal Mare in rekraktivnim tekačem, naj povem, da imam sedaj bistveno več časa na razpolago za družino in vse ostalo, praktično sem lahko aktiven od 6 zjutraj do 11 zvečer, brez, da bi bil utrujen ali bi se mi spalo (kondicija naredi svoje).
Uporabniški avatar
 lojze
danijel.hajdinjak napisal/-a:Aja, zakaj pišem na forum koliko pretečem? Ne vem, všeč mi je ko drugi napišejo in vse skupaj deluje kot neke vrste motivacija, če je to samohvaljenje pa tudi ok, samo da pomaga...

Lp

čestitam za čas na istrskem maratonu
Uporabniški avatar
 danijel.hajdinjak
lojze napisal/-a: Pa še to, ker poznam razliko med povprečneža kot ga je opisal Mare in rekraktivnim tekačem, naj povem, da imam sedaj bistveno več časa na razpolago za družino in vse ostalo, praktično sem lahko aktiven od 6 zjutraj do 11 zvečer, brez, da bi bil utrujen ali bi se mi spalo (kondicija naredi svoje).

To tudi jaz opažam. Čas, ki sem ga prej porabil na kavču in pred tv-jem se je sedaj spremenil v čas, ki ga porabim za opravila doma, družino, ... v bistvu sem težko pri miru in je časa več kot prej :)

Lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA