Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Medicius
Slika
V bistvu je Pheidippides takrat tekel za Chuck Norrisom, a na 42.195km omagal! :lol:
 spela*
ZHAK napisal/-a:
spela* napisal/-a:
ZHAK napisal/-a:In če upoštevamo, da so razdalje na maratonih in polmaratonih konstantne, se pravi 42.195m ter 21.092m in uporabimo formulo odvoda konstante f(x) = c (konstanta), potem sledi, da je f(x) = 0
Lahko pa mi tudi kdo reče, da sem popolna nula ....

In če tečeš vzvratno in torej narediš negativno pot, potem je tvoja hitrost celo negativna ... kaj zdaj, Zdravko, a šteje tudi to? :)

Najprej definiraj, kaj je negativna hitrost:
a) Tek vzvratno
b) Tek od točke B do točke A
c) Prihod v cilj pred dejanskim startom; tukaj se odpreta dve možnosti:
-start v prihodnosti, prihod v cilj v sedanjosti
-start v sedanjosti, prihod v cilj v preteklosti
d) Tek v nasprotni smeri urinega kazalca.

Še ne veste?

CHUCK NORRIS VE!!!

Prav imaš, dvoumno sem napisala. Gre seveda za tek v napačno smer, torej od cilja do starta. In če si pri tem obrnjen pravilno (proti cilju), to pomeni tudi, da moraš teči vzvratno. Torej: negativna hitrost izpolnjuje pogoja a IN b. :D
Uporabniški avatar
 zz topka
Ježešna, kakšni matematiki...in fiziki... :clap:
Ma, kaj ena plus ena je sploh še dva? :lol:

Hihi, v soboto sem po dveh letih nucanja vrgla stare covate v smeti. Naredile so mi preko 6000 km!!! :shock:
Počasi, ne hitro! :oops: Najbrž so ble zaradi te moje brzine bolj znucane, kot če bi jih nosil npr. uni ki teče s tempom pod 5:00 ??? Še sreča, da ne tekam... bi jih morala imeti 3 leta.... :lol:
Uporabniški avatar
 majcka
zz topka napisal/-a:Ježešna, kakšni matematiki...in fiziki... :clap:

Hihi, v soboto sem po dveh letih nucanja vrgla stare covate v smeti. Naredile so mi preko 6000 km!!! :shock:
Počasi, ne hitro! :oops: Najbrž so ble zaradi te moje brzine bolj znucane, kot če bi jih nosil npr. uni ki teče s tempom pod 5:00 ??? Še sreča, da ne tekam... bi jih morala imeti 3 leta.... :lol:

Veš kaj Topka. So rekli, da je treba migat. Pa če že ne tekam okol zadnje cajte, lahko vsaj z jezikom opletam....oziroma v tem primeru klofam po tipkovnici. :-- Saj veš....mentalna telovadba.
 stari bor
spela* napisal/-a: Naredile so mi preko 6000 km!!!

:shock: me too!
Samo dve možnosti sta:ali so imeli tvoji covati traktorsko gumo ali pa si ti kakšna vila,ki leti po zraku.Pa še na Nanos( ali njegov podaljšek) po tistih prijazno nazobčanih kamnih :twisted:
Sicer pa je očitno na TF zavladal čas tekaških kislih kumaric kljub idealni zimi za tek :o
 spela*

Mene bolj skrbi, da je Zdravkec kar naenkrat tiho ... :shock:
Uporabniški avatar
 majcka
spela* napisal/-a:

Mene bolj skrbi, da je Zdravkec kar naenkrat tiho ... :shock:

Preizkuša a je tempo pod 5:00 hitrejši ali počasnejši. :clap:
 ogi
A to se niste zakljucili s tem? Oz. bolje receno, kaj za hudica ti sploh sveti (ali raje receno ti ne sveti), da se ta "diskusija" sploh odpre. Lahko vecina sodelujocih (obstajata dve, tri izjeme) navede v katerem razredu osnovne sole se je zakljucila vasa izobrazevalna pot? V kaksnem cetrtem, bi moralo biti ze jasno, kaj kaksen odgovor pomeni... pa ce si tekac ali pa ne.

Najbrž so ble zaradi te moje brzine bolj znucane, kot če bi jih nosil npr. uni ki teče s tempom pod 5:00 ???

Po mnjenju nekaterih so lahko znucane tudi manj, kot pri tistih, ki tecejo pod 5:00, ker znajo biti pocasnejsi kot ti. :lol:
Uporabniški avatar
 zz topka
stari bor napisal/-a:

Stari bor, si citiral Špelo, k ona sploh ni tolk szi svojimi covatmi nardila!!!! Jast sem jih nardila ne Špela. :lol: :-- :D Jast!!!!

Moram povedat, da je blo tako, da sem zadnje 3000 km vsak dan pravla mojmu: "Wače, jast imam podlpat na covatih čist znucan. Kot da hodim bosa, vsak kamenček čutim... In gledi teve lukne pr strani, k so mi se mi nardile, ko sem kamenje kar szi nogo brcala stran s poti..." :shock: :idea: :?:

Wače pa: "No, pole si kot bosopeti. Boš še bolj zdrava... Oštja, saj boš še večna. :evil: "

No, po 3000 km mi je pa le privoščil nove... 8) Le zakaj ? :shock: :shock: :shock: :lol:
Uporabniški avatar
 ZHAK
ZdravkoC napisal/-a:Hojla tekaška druščina
moram vam eno kost vreči :-)

Pred tekmo mi pravi nekdo, da bo tekel tempo malo pod 5:00
kaj to pomeni?
bo hitrejši?
morda bo počasnejši?

Tempo pod 5:00 je 4:55 kar je vsekakor hitreje

Tempo 5:00 je 12 km/h in če bo nekdo tekel pod tem tempom je morda mislil pod hitrostjo 12 km/h, bo morda to 5:05 saj to je počasneje :-)

katera razlaga je pravilna? Je tempo pod 5:00 hitrejši ali počasnejši???
 stari bor
zz topka napisal/-a:
stari bor napisal/-a:

Stari bor, si citiral Špelo, k ona sploh ni tolk szi svojimi covatmi nardila!!!! Jast sem jih nardila ne Špela. :lol: :-- :D Jast!!!!

Moram povedat, da je blo tako, da sem zadnje 3000 km vsak dan pravla mojmu: "Wače, jast imam podlpat na covatih čist znucan. Kot da hodim bosa, vsak kamenček čutim... In gledi teve lukne pr strani, k so mi se mi nardile, ko sem kamenje kar szi nogo brcala stran s poti..." :shock: :idea: :?:

Wače pa: "No, pole si kot bosopeti. Boš še bolj zdrava... Oštja, saj boš še večna. :evil: "

No, po 3000 km mi je pa le privoščil nove... 8) Le zakaj ? :shock: :shock: :shock: :lol:

Mea culpa maxima,seveda,da si jih ti,Špela bi imela verjetno že pol noge znucane,a ne,Špela :?: Zakaj pa ti je uoče privoščil nove cavate, je pej še ena b(B)ožja skrivnost.Nedoumljiva so pota uočetova.Mu'rde pej te ni mogu več žg'čk't pu pudplat'h :lol:
 stari bor
[quote="ogi"]A to se niste zakljucili s tem? Oz. bolje receno, kaj za hudica ti sploh sveti (ali raje receno ti ne sveti), da se ta "diskusija" sploh odpre. Lahko vecina sodelujocih (obstajata dve, tri izjeme) navede v katerem razredu osnovne sole se je zakljucila vasa izobrazevalna pot? V kaksnem cetrtem, bi moralo biti ze jasno, kaj kaksen odgovor pomeni... pa ce si tekac ali pa ne.

Eni smo se naučili uporabljati strešice že v prvem razredu,za hec smo pa na nadaljnji izobraževalni poti :driver: vedno pripravljeni .
 spela*
stari bor napisal/-a:
Mea culpa maxima,seveda,da si jih ti,Špela bi imela verjetno že pol noge znucane,a ne,Špela :?:

Ne vem ... bojda sodelujoči v tej temi ne znamo šteti tako daleč ... :roll: :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA