Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Kdo pravi, da je tek popularen?
Tek je muka, brez veze, težava ... za večino ljudi
Mene velikokrat vprašajo, kaj mi je, da ...
Pa zakaj in potem še ...
Večina ni na TF-ju in tek jim ni popularen
Tek je za nas in mislim, da za člane TF tek ni popularen, temveč je to način življenja

Ja, res je, tek je popularen, ker se ga udeležuje čedalje več ljudi. Pleme tekačev se veča. Pločniki postajajo bolj polni, čeprav je večina v avtomobilih. Še kolesarji ne gredo iz pločnikov. Zakaj? Kdo bi vedel :lol: morda zaradi tolikih reklam o hujšanju, ki so vse malo mimo, s tekom pa je to najbolj uresničljiv cilj.
spela* napisal/-a:
ZdravkoC napisal/-a:Še kolesarji ne gredo iz pločnikov. quote]

Ali pešci s kolesarskih stez ... :roll:

Točno takšno zmedo imamo, pravzaprav pri nas o kolesarskih stezah težko govorimo ...
Tek definitivno JE popularen. Malo primerjajte število tekaških prireditev danes, pred 5, 10, 15 in 20 leti, zlasti pa število udeležencev. Po stezah, kamor še 10 leti (razen moje) skoraj ni stopila človešča noga, se valijo trume tekačev.
Tek in gibanje se promovirata kot "zdrav način" življenja, kot "način življenja", modna industrija pa nam prodaja/ slika ravno tekača kot "fit" osebo. Tečejo mnogi "popularni" ljudje.
Zakaj smo pričeli teči in zakaj tečemo, zlasti pa - koliko in koliko-krat tečemo, so pa povsem druga vprašanja.
mrjauka1965 napisal/-a: Po stezah, kamor še pred 10 leti (razen moje) skoraj ni stopila človeška noga, se valijo trume tekačev.

Na mojem vipavskem teritoriju je pa tako: Pred 13 leti, ko sem začela,... vsak dan,... nas je bilo pet rednih. Danes, ko še vedno vsak dan, nas je pet rednih.
Ostalo so sezonci... 8)
zz topka napisal/-a:Pred 13 leti, ko sem začela,... vsak dan,... nas je bilo pet rednih. Danes, ko še vedno vsak dan, nas je pet rednih.
Ostalo so sezonci... 8)

Preden si ti začela so bili štirje, danes vas je pet. Popularnost se je dvignila za 25% :lol:
Poleg tega, kar je bilo že omenjeno: propagiranje zdravega načina življenja, številne prireditve, znane osebnosti, ki tečejo...ne moremo zanemariti, da je tek praktičen.
Tečeš lahko v vsakem vremenu, podnevi in ko se znoči, štartaš naravnost od doma, prilagajaš uro rekreacije drugim obveznostim, vzameš tekaško opremo na dopust ali službeno pot in še bi lahko kaj dodala.
zz topka napisal/-a:Pred 13 leti, ko sem začela,... vsak dan,... nas je bilo pet rednih. Danes, ko še vedno vsak dan, nas je pet rednih.
Ostalo so sezonci... 8)

Podobno opažam tudi jaz. Dejansko med rednimi tekači ni prav hudega prirastka, vsaj okoli mene ne. Med tekom srečujem že leta in leta iste obraze, le tu in tam kakega frišnega.
Prireditve so pa drugo. Mnogo več jih je kot 15 let nazaj in tudi mnogo več ljudi se jih udeleži. Ampak če pogledamo samo DM-ov tek za ženske...od znank, ki so se ga kdaj udeležile, je le ena tekačica, ostale pa tečejo en mesec pred prireditvijo (če), potem pa do drugega leta nič. Tako da bi prej rekla, da so prireditve popularnejše od teka samega.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA