- 29 Sep 2005, 11:35
Jaz tečem malo manj kot dve leti. Začela sem hudo počasi, premagovala male razdalje, bila zelo upehana. Kaki mesec ali dva sem se vsakič, ko sem se vračala s teka spraševala, zakaj to sploh počnem (glavni motiv je bil - edini del dneva, ko sem bila lahko sama s seboj) in ko sem bila na tem, da skoraj obupam, se mi je očitno kondicija tako izboljšala, da mi je začel tek postajali užitek (ok, zdaj je že zasvojenost) in zdaj vsaj 5x tedensko tečem po eno uro. In zelo sem vesela, da me naporen začetek ni odvrnil. Po moje je bistveno se zavedati na začetku, da tek neha biti muka (kot je v spominu iz šolske telovadbe), ko postaneš vsaj malo fit. In da je tek lahko odlična meditacija (meni se je med tekom zbistrila že marsikatera misel).
Priznati pa moram, da na kile tek ni ravno imel nekega vpliva, dokler sem tekla okoli 20 min dnevno. Na obliko postave pa. No, pred enim letom pa sem zelo spremenila prehrambene navade - ne mešam beljakovin in oglj. hidratov in kile so šle se preveč dol.
Vso srečo!
Priznati pa moram, da na kile tek ni ravno imel nekega vpliva, dokler sem tekla okoli 20 min dnevno. Na obliko postave pa. No, pred enim letom pa sem zelo spremenila prehrambene navade - ne mešam beljakovin in oglj. hidratov in kile so šle se preveč dol.
Vso srečo!