Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Dule
Živjo Mark in dobrodošel na Tekaškem forumu. Vidim, da sva generacija, no jaz imam tri leta tekanja za seboj. Nimam kaj dodati k tvojim ugotovitvam, tudi sam pa imam trenutno nekoliko krize motivacije vendar ker se v zraku že čuti pomlad menim da bo to minilo in bomo kmalu v polnem pogonu. Se vidimo na kateri tekaški prireditvi :wink: !
 t
mark napisal/-a:Drugače imam jaz trenutno problem motivacije. V tem snegu, mraku in blatu se mi nikakor ne da trenirati. Morda bi bilo dobro, da se začnemo začetniki dobivati in skupaj prebrodimo zimo.

(Tekaške) zime je že skoraj konec, vsaj tu v Ljubljani. Samo, da se še blato posuši. In tudi dnevi so že daljši.
A kaj trenirate za Sežano?
Uporabniški avatar
 MihaPR
V Lj res trenutno kar vredu,samo mene daje mal motivacija zgleda oz. hodm na fitnes trenutno tko da res mal laufam, edin kolesarm na fitnesu. Drgac pa, treba se pripravit na use tele zadeve zdaj, grajski tek, tek na socerb, sežana, ...
Uporabniški avatar
 milkec
mark napisal/-a:Drugače imam jaz trenutno problem motivacije. V tem snegu, mraku in blatu se mi nikakor ne da trenirati. Morda bi bilo dobro, da se začnemo začetniki dobivati in skupaj prebrodimo zimo.

Jaz pa to motivacijo nekako premagujem s trmo. Sicer vsak teden laufam le enkrat, ampak csaj nekaj, da se povsem ne opustim! Tako grem verjetno danes spet na ŽAK na lauf. Pa danes še mraza ne bo (zadnič smo laufala po -2 in je bilo kar malo neprijetno). Danes pa super! Sam tempiram priti tja okoli 15.45, pa potem mogoče ena urca laufa! Tam nekje 25 krogov po zunanji strani, kar imam že umerjeno! Je pa res, da bi mi bilo še lažje, če bi še kdo prišel, ampak tudi sam bi nekako zmogel! Upam!
Uporabniški avatar
 simi
Trenutne temperature so zame že začetek pomladi. V ta najhujši 'zimi' , ko je bilo na SV Slovenije ob zgodnjih jutrih čez -15, sem počakala na kasnejšo uro in tek pri cca -5 do -8 je bil po ogretju pravi užitek.
To je moja prva zima, ki je tekaško nisem prespala (počenjala sem druge stvari) in sem zato prav ponosna nase :!: :lol:
Še malo pa bodo dnevi daljši in daljši, komaj čakam :D
Uporabniški avatar
 mojcej77
Živjo vsem!
Pravkar sem se registrirala in kar naenkrat se počutim manj začetniško. :oops:
Lansko leto sem trenirala po Poletovem programu in v Sežani zmogla zadani cilj - preteči 8 km brez hoje in po možnosti ne zadnja. Oboje uresničeno. Ampak potem se treninge teka prekinila, ker sem bila pretežka. Imela sem 87,4 kg! Pa 160cm višine in smo tam. Ampak želja po teku kot načinu življenja in spomin na vsa doživetja me ni zapustil. Med letom sem s telovadbo in bolj zdravo prehrano odstranila 23 kg.
In šla prejšnji teden teč. Mislila sem, da bom spet začela čisto z ničle. Pretekla 4km brez večjih težav. Kot bi imela krila. Zdaj pa počasi naprej.
Cilji? Sežana na 8km. Letos. Potem polmaraton. Letos oktobra ali naslednje leto v Sežani. Potem enkrat pa mogoče kar pravi maraton. Bomo videli. Glavni cilj pa - postati odvisna od gibanja (teka). :wink:
Začela sem zato, da bi shujšala.
Nadaljujem zato, ker mi paše.
Tistih 10kg, ki jih je še preveč, bo pa že zginlo.

Se vidimo v Sežani!

m
Uporabniški avatar
 Matej
Pozdravljena mojcej77!

...si kdaj tekel po jasah svoje duše...

Fotr, na to temo pa ti kaj povej!
 dragons
mojcej77 napisal/-a:Cilji? Sežana na 8km. Letos. Potem polmaraton. Letos oktobra ali naslednje leto v Sežani. Potem enkrat pa mogoče kar pravi maraton. Bomo videli.

Cilj uresniči kar oktobra v Ljubljani bo motivacija na treningu pač večja in zadovoljstvo toliko večje.
Uporabniški avatar
 Tjaša
Hojla mojcej77!

Ti si pa res en dobrodošel sonček med nami. Vesela sem tvojega uspeha in upam, da je tvoj optimizem nalezljiv. :lol:
Privoščim ti S majico, tako ful oprijeto (bi blo cajt, da Ero tud kak ženski model majice naroči, da ne bomo tekle v srajčkah!). :twisted:

Se vidimo v Sežani!
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D Dobrodosla v tekaskem raju (vcasih peklu) mojcej77.
 prvak
Tudi sam se pridružujem množici "rekreativcev". Ne... Naj vas ime ne zavede!!! Tudi sam sem bolj začetnik (lani pa res čisti začetnik) in si vsled tega še nisem zastavil preoptimističnih ciljev. Vesel bom vsakega napredka pri teku, najbolj pa, če bom premagal lanske km...
Uporabniški avatar
 dusan
Tjaša je napisala:
Dragi začetniki, prepričana sem, da se boste slej ko prej soočili s podobnimi konfuznimi občutki, zato ne čakajte, pridružite se nam!!!

Že dolgo obiskujem TF in moram priznati, da ostalih forumov s podobno vsebino niti ne obiskujem več. Obiskujem in berem že, odločitve o priključitvi pa ni in ni bilo (dedja mlahavost :) ).
Tjašin poziv in njena odločenost me je le prepričala, da sem se registriral na forum. Vem, da to ni dovolj, da je potrebno nekaj narediti tudi z gibanjem. Mogoče se bom le "prestavil" z vašo pomočjo. Potrebno je "sklatiti" zimske kilograme(ne od ene zime), prevetriti pljuča ....

Naj bo to vse za prvič.
Uporabniški avatar
 Tjaša
Hojla, Dušan, dobrodošel!

Me veseli, da po tvojem mnenju z odločnostjo (po mojem s solzavostjo, ker kar naprej nekaj jamram) pozitivno vplivam na tiste, ki so do sedaj vozili v prvi prestavi.
Dušan, čas je, da prestaviš v drugo, tako da bomo skupaj tekli v Radencih. Bo šlo?
Novačim za čimveč tekačev letnika 2004!

Pričakujemo te!
Uporabniški avatar
 milkec
dusan napisal/-a:Mogoče se bom le "prestavil" z vašo pomočjo. Potrebno je "sklatiti" zimske kilograme(ne od ene zime), prevetriti pljuča ....

Tole bo pa lahko zelo nevarno, ker sem jaz lani začel z dvema sošolcema zato, da bi spravil posledice diplomo (dva meseca nič gibanja in sama hrana) iz sebe. Pa je bilo vse v redu, dokler me nista začela Ero in Žiga hecati in spodbujati, pa sem šel na 7 km na LJ maraton, pa sem se ful mučil z razdaljo. Potem se pa ni moglo nič več ustaviti. In kje sem zdaj? Kar nekaj laufam, kar na ene prireditve hodim, počutim se prav enakopravnega z vsemi "profiji" tukaj, kar me le še podžiga itd.... Kar laufau bi in laufau. Celo to se mi dogaja, da namesto gledanja TV in lenarjenja grem kar laufat! Obupno, saj pravim :wink:

Je pa ful dober občutek, zato kar probaj in ne obupaj po nekaj tednih, pa boš videl, če tudi tebi tako ustreza!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA