Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 ero
:) saj nisem rekel, da bom šel na vse te veselice. le predlog sem dal :D jaz sem ultramaratonec začetnik :wink:

je pa nekaj res - ko zmoreš vse to, si lahko privoščiš tudi kako daljšo in zahtevnejšo varianto v enem kosu. recimo Western 100 miles. prej pa raje ne :!: krvavo resno mislim.
Uporabniški avatar
 svizec
ero napisal/-a::) saj nisem rekel, da bom šel na vse te veselice. le predlog sem dal :D jaz sem ultramaratonec začetnik :wink:

je pa nekaj res - ko zmoreš vse to, si lahko privoščiš tudi kako daljšo in zahtevnejšo varianto v enem kosu. recimo Western 100 miles. prej pa raje ne :!: krvavo resno mislim.

Ero, no to, da si samo predloge dal, se že lepše sliši ;)

Sicer se pa popolnoma strinjam z napisanim - čisto lepo piše:

The trail ascends from the Squaw Valley floor (elevation 6,200* feet) to Emigrant Pass (elevation 8,750** feet), a climb of 2,550*** vertical feet in the first 4½ miles.

Most of the trail passes through remote and rugged territory, accessible only to hikers, horses and helicopters.

Skratka, gulp :shock:

* 6 200 feet = 1 889.76 meters
** 8 750 feet = 2 667 meters
*** 2 550 feet = 777.24 meters
Uporabniški avatar
 INOT
ero napisal/-a::) saj nisem rekel, da bom šel na vse te veselice. le predlog sem dal :D jaz sem ultramaratonec začetnik :wink:

Kot praviš...Ko si v formi si lahko privoščiš dobesedno vse.
Maraton vsak dan če je treba.
Ero upam,da postaneš takšna "žival" kot sem bil jaz lani,ko sem bil v formi... :D
Uporabniški avatar
 Damijan
Hm, berem sveže prispevke, pa sem naletel na eno nasprotje, ki pa ni nujno to, kar mislim. Namreč, zgoraj Inot piše...

INOT napisal/-a:Kot praviš...Ko si v formi si lahko privoščiš dobesedno vse.
Maraton vsak dan če je treba. Ero upam,da postaneš takšna "žival" kot sem bil jaz lani,ko sem bil v formi... :D

...medtem ko tukaj http://www.sportosplet.net/viewtopic.ph ... 3&start=75 beremo tole

INOT napisal/-a:Jaz ne tečem več, tu in tam bom pa naredil še izjemo s kakšnim krajšim treningom.Ampak bolj v stilu hoja in tek...

Torej, pomislil sem, da "maraton vsak dan" utegne voditi v "jaz ne tečem več"... Razmišlja še kdo podobno?

Inot, kaj dogaja s tabo?
Uporabniški avatar
 INOT
Damijan napisal/-a:Hm, berem sveže prispevke, pa sem naletel na eno nasprotje, ki pa ni nujno to, kar mislim. Namreč, zgoraj Inot piše...

INOT napisal/-a:Kot praviš...Ko si v formi si lahko privoščiš dobesedno vse.
Maraton vsak dan če je treba. Ero upam,da postaneš takšna "žival" kot sem bil jaz lani,ko sem bil v formi... :D

...medtem ko tukaj http://www.sportosplet.net/viewtopic.ph ... 3&start=75 beremo tole

INOT napisal/-a:Jaz ne tečem več, tu in tam bom pa naredil še izjemo s kakšnim krajšim treningom.Ampak bolj v stilu hoja in tek...

Torej, pomislil sem, da "maraton vsak dan" utegne voditi v "jaz ne tečem več"... Razmišlja še kdo podobno?

Inot, kaj dogaja s tabo?

Tisto "maraton vsak dan" je bilo mišljeno,da bi lahko vsak dan pretekel maraton ker sem pač bil lani toliko fizično pripravljen.Ga pa sigurno nisem ker bi bila neumnost se tako uničevati...
Glede vseh pretečenih kilometrov....Če gledam tako globalno sem jih naredil manj kot kak malo boljši maratonec.Pa nikoli ni bilo nobenih težav,bolečin,slabega počutja...
Veliko ljudi dela 50% manj kilometrov pa jih zadanejo bolezen,poškodbe...Tud jaz nisem izjema.Vseeno sem lahko zadovoljen ker sem 11 let tekel brez kakršnihkoli poškodb ali česa drugega.
Kaj točno mi je pa nihče ne ve.Razne preiskave ne pokažejo nič.Verjetno pa je res kaj v povezavi z hrbtenico oz.enim vretencem,ki pritiska na živec.Samo take zadeve je težko ugotoviti.Sicer pa tudi za tek se vedno najde zamenjava...
Uporabniški avatar
 Sebi
Ne, ni slovenec. Italijan je - Galanzino. No potem pa navijajmo zanj!
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Sebi napisal/-a:Ne, ni slovenec. Italijan je - Galanzino. No potem pa navijajmo zanj!

Se pridruzijem,

Mu zavidam, to je sanjski tek ...cez Gobi....

Sem gledal lansko leto na TV eno nemsko ekipo ko je eden projekt
250km teka dala skozi cez Gobi...

organizacijsko in logisticno zaheven projekt za tekaca pa sanjsko in brez dvoma izkunja ki ji ni para,,
Uporabniški avatar
 Sebi
Tudi on bo sedaj v 6 dneh pretekel 250km. Vsega skupaj pa bo v pol leta pretekel 1000 km. Pa saj na njihovi spletni strani vse piše. Meni osebno se zdi fascinantno - vse skupaj...
Mi je žal, da se nisem prijavila kot volenterka za pomoč organizatorju...
Uporabniški avatar
 Damijan
INOT napisal/-a:............Verjetno pa je res kaj v povezavi z hrbtenico oz.enim vretencem,ki pritiska na živec.Samo take zadeve je težko ugotoviti.Sicer pa tudi za tek se vedno najde zamenjava...

Hoj, Inot, no, ne morem drugega, kot ti zaželeti, da le ugotovijo, kaj maš na hrbtenici, to odpravijo pa da spet stečeš. Srečno!
 MKC
se da kje na enem mestu pogledati kateri organizirani teki (daljši od maratona) so kaj v Sloveniji in njeni bližini (in kdaj).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA