Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Vreme napisal/-a:
Reeko napisal/-a:Še kaka druga možnost za zmerit razdaljo poleg tega kaj ste napisali(kolo,avto,google earth,rmapmyrun in kremen.arso)?Zaradi tega ker teèem v gozdu(Stražun-MB)pa bi rad zvedo kolko preteèem!Dnara pa še tui nimam dovolj za Polar S625X!

V Stržunu sem pred davnimi leti prièel teèi tudi sam. Najenostavneje je, da si izmeriš razdaljo s kolesom, niè lažjega in enostavnejšega!!!

Èe teèeš po Tezenski strani ti je najlažje teèi okrog obeh jas. Èe se ne motim je ta moj krog bil dolg cca. 2,5 km!

Kje teèeš po Staržunu in katere odseke si že tam zmeril?

Jaz namreè teèem iz Tabora mimo Snage in Šole Borcev za Sev. mejo pa pod mostièem in potem zaènem turo èez Staržun pri mostèku èez avtocesto.

Potem grem po tistih radio-estezijskih toèkah do èrpališèa Term in potem zopet na naslednji plato do Lovskega doma. In potem vzporedno asfaltni cesti ( ki deli Staržun ) po gozdu gor proti Teznemu. Tik pred vzponom na Tezno preèkam cesto in grem ob kanalizacijskem potoku do njiv in travnikov v Brezjah. In potem do gradbišèa avtoceste in tam se obrnem pri avtobusni postaji in nazaj preko Brezja do Tabora.

Vèasih pa nadaljujem ob kanalu nazaj proti MBru proti InterŠparu in na Tabor.

Nisem pa še meril tega. Za naprave pa se tudi še malo šparam finanèno in tudi hkrati brusim obèutek heheh.

Tako èe imaš kaj od tega zmerjeno...
Uporabniški avatar
 Wega
kako ni stražuna na zemljevidu? Zelo natančno se ga da zmerit:

Slika

Slika

Seveda sem jaz meril kar nekaj, ti se boš pa že pomatral bolj natančno. Če Želiš natančnejša navodila, kako meriti v NV atlasu pa povej.
 Reeko
Sem si šel kupit števec in že odmero razdaljo.
Wega_hvala sem najdo zdaj!Če včeraj nisem dobo nobene kode pa noben mail od njih pa sem danes dobo!Bom zdaj zmero kdo je bolj natančen! :)
Uporabniški avatar
 Vreme
V Stržunskem gozdu več ne tečem je sedaj malo predaleč :lol:

Ko pa sem tekal tam sem začel pri prvi jasi na Tezenski strani (kjer je tudi makadamska pot med Teznom in Pobrežjem), skozi gozd in nadaljeval do druge jase ki sem jo obkrožil ter nadaljeval ob kanalu nazaj do prve jase, včasih pa sem še dodal pot mimo valčka (če kdo ve kje je to..) .Skratka proga je bila dobesedno več ali manj po gozdu, kar se lepo vidi tudi na NV atlasu, kot ga je priložil Wega!!
 Reeko
Jaz sem zmero z števcem in je naneslo približno 6.4 km!Na kremen.arso.gov.sem pa namero malo več kot 6.7 km!Ampak to je zaradi tega ker so črte s katerimi meriš ravne in se mi ni dalo za vsak zavoj označit!
Drugač pa sem presenečen nad tem da v pol ure pretečem 6km(približno)! :)
Uporabniški avatar
 javaman
Sam bolj verjamem natančnim mapam, pri tem pa vedno računam, da je zaradi klancev pot lahko še malenkost daljša, a verjetno ne veliko - v resnici je podaljšanje celo zanemarljivo.

Števcem na avtu oz. kolesih pa velike točnosti ne priznavam, so pa verjetno dobri za približek.

Se mi zdi, da natančno dolžino kakšna dobra tekalna steza bolj ujame.
Uporabniški avatar
 Vreme
Javam sam pa mislim, da je lahko ravno števec na kolesu bolj natančen kot karter. Pri kartah lahko malo sem pa tja pa se že nabere ali izgubi kakšen kilometrček.

Natačnost kolesarskega števca pa se da seveda tudi izmeriti čisto enostavno. Izmeriš z metrom traso recimo 10 m in jo potem prevoziš s kolesom in tako vidiš kje si.

Sicer pa metri gor ali dol sploh niso važni. če tečeš po isti trasi je ednino čas tisti, kateri ti pokaže tvoj napredek.
 Simplon
Wega napisal/-a:Meni se zdi za kratke razdalje (do 15 km) še vedno najzanesliveje uporabit Google maps oziroma njeno izpeljanko za tekače:

http://www.mapmyrun.com

za manj urbane kraje pa tale naš:

http://kremen.arso.gov.si/NVatlas/

Ah, jebentiš, tale google earth (oz. mapmyrun) se konča ravn sto metrov pred mojo hišo! Seveda tečem v drugo smer, ne tja, kjer je zemljevid! :(

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA