Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 EVicA
Tudi sama imam Petzlovo (Tikka Plus), ki je prijetno drobna in lahka, tako da zlahka pozabim, da imam nekaj na glavi. Kakšne večje, ki še same malo poskakujejo na glavi, bi se mi zdelae preveč moteče.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Jaz sem svojo tekaško kariero začel ravno z nočnimi ali vsaj večernimi teki, malo zaradi časa malo pa zato, da moje mučenje ni bilo preveč opazovano :oops: Tudi zdaj tečem v glavnem, ko je že tema, vendar ne v kakšnih zelo poznih urah. Izbiram si pa take poti, da mi ni treba imeti luči, ker se mi zdi, da bi pokvaril nočno vzdušje 8) Noč ima namreč svojo moč in je najlepša ravno v temi.

Še lepši del dneva pa je seveda zgodnje jutro, zajc mora res uživati... če si sposoben tako zgodaj teči, je to prav gotovo fantastična izbira termina. Sam tega prav gotovo ne bi zmogel, kako izgleda si pa predstavljam, saj je treba tudi v hribe včasih ob takih "mal mim" urah...
Uporabniški avatar
 Radolca
pozdrav vsem,
danes sem se zbudil ob štirih zjutraj in sem se prepričeval, naj grem na tek. pa se žal nisem mogel prepričati. :nono:
Še nikoli nisem pozkusil teči navsezgodaj. Čeprav gotovo mora biti pravi užitek
tečem čez dan ali pa dopoldne, ko imam največ energije.
Uporabniški avatar
 Hojca
No Radolca, zgleda, da sva imela iste misli navsezgodaj, pa sva zaključla pred compom - slaba, slaba :wink: .
Drugače sem jaz od zgodnje pomladi do konca semptembra tekla zjutraj pred službo, res uživancija :D 8) , pa še ves dan sem bila polna energije. Zdaj pa se kar ne morem spravit :oops: , tud popoldne oz. zvečer bolj težko, le tolk, da približno vzdržujem kondicijo, da bom lahko spomladi spet uživala v zgodnjih jutranjih tekih.
Uporabniški avatar
 Eve;)ina
ja tud jst se strinjam da če laufaš zjutri si pol ceu dan poln energije. Ena stvar me za zanima jutranji tekači, tekačice... kok ponavadi traja vaš trening zjutri? Jst si vzamem 40 min. Vem da je mal, sam bolj kot pa nič.
torej how much?

LP
Uporabniški avatar
 koto
Eve;)ina napisal/-a:ja tud jst se strinjam da če laufaš zjutri si pol ceu dan poln energije. Ena stvar me za zanima jutranji tekači, tekačice... kok ponavadi traja vaš trening zjutri? Jst si vzamem 40 min. Vem da je mal, sam bolj kot pa nič.
torej how much?

LP

Dokler ne greš na tešče, mislim, da ni razloga, da bi se obremenjevala z dolžno treninga (enako kot čez dan).
Uporabniški avatar
 zajc
Eve;)ina napisal/-a:ja tud jst se strinjam da če laufaš zjutri si pol ceu dan poln energije. Ena stvar me za zanima jutranji tekači, tekačice... kok ponavadi traja vaš trening zjutri? Jst si vzamem 40 min. Vem da je mal, sam bolj kot pa nič.
torej how much?

Jaz tečem največkrat 60-70 minut (cca. 15 km), včasih :oops: pa tudi "samo" 40-45 minut (cca. 10 km). Dolžine prilagajam počutju in poškodbam.
Uporabniški avatar
 Hojca
Eve;)ina napisal/-a:kok ponavadi traja vaš trening zjutri? Jst si vzamem 40 min. Vem da je mal, sam bolj kot pa nič.
torej how much?

LP

Tud jst si vzamem max. 40 min al pa tud samo pol ure, na kakšen daljši tek (zame je to 1ura) pa grem čez vikend zjutri mal kasnej, da se lahko prej napapcam.
Uporabniški avatar
 Radolca
jaz se pa nebi spravu 10 km zjutraj prelaufat :nono:
kakšne 4 bi se še "pomatral" več pa zihr ne.
mojculja, to da greš pred šihtom laufat pa kapo dol :cast1:
no, saj bom tudi jaz (mogoče) začel to prakticirat pomladi, ko rožce cvetijo in ptički pojo. zdaj pa pač ne, ko se ptiči v moji ptičnici stiskajo in tresejo od mraza :oops:
 klopotec
Včeraj zvečer sem šel prvič to zimo tečt v temi. In ni glih brez problemov.
V temi sem si dvakrat skoraj zvil gleženj. Čisto malo je manjkalo. In potem ne bi mogel v Palmanovo. Vendar grem pa naj bo karkoli.
Lučke nisem imel, ker je še nimam, od moje hiše do prve cestne svetilke pa imam 1,5km. Drugi problem so avtomobili in tovornjaki, ki jih je tam kjer tečem kar precej. Imel sem utripajoče lučke na rokavu + odsevnik, ampak nisem kaj dosti prepričal voznikov. Še na bankini ceste nisem bil preveč varen, kamoli da bi tekel po robu asfalta. Ne vem kako bom, oziroma kje bom tekel zdaj pozimi. Dva teka bom opravil v soboto in nedeljo zjutraj, enega pa med tednom v temi in pač malo raskiral.
Skratka ponoči se pazite.
Uporabniški avatar
 MihaPR
nekaj časa sem mislil, da ni važno koliko si osvetljen, razen odsevnikov, vendar sem po nekaj tednih drugačnega mišlenja.
Imam trneutno tikko spredaj, zadaj na glavi utripajočo luč rdeče barve + svetleče linije na pajkicah in jakni.

Me zanima, če kdo ve, kje bi se dalo dobit tiste odsevne trakove za okoli roke, ki imajo po možnosti še rdeče luči utripajoče notri?
Uporabniški avatar
 Damijan
Miha, v Ho**rju so jih imeli, 2 kosa za sitne pare... A to je mimo.
Morali bi jih imeti v športnih trgovinah, jaz sem pred časom dobil v I***Sportu.

Res - še najbolje je tečt tako s Tikkico na čelu ter (dvema!) trakcema z rdečima diodama na rokavih, ker se še vedno najde uosu, ki te ignorira!
Tole glede utripanja z zadnje strani pa tudi ni neumno...
Uporabniški avatar
 5rca
šiškarce smo okrašene z odsevniki in lučkami kot novoletne jelke :lol:

je pa fajn laufat ponoči po asfaltu, ker ti ni potrebno gledat pod noge, kje je kakšna korenina :roll:

startamo na celovški cesti, tečemo skozi tivoli ob progi, zavijemo v rožno dolino, pri živalskem vrtu levo na kolesarsko stezo ... divjamo skozi naselje mostec, po cesti pod hribom do vodnikove, mimo stare cerkve pa smo spet nazaj na celovški :)
Uporabniški avatar
 BoF
Bom takoj pogledal v priročnik mojega starega ata, ki je bil partizan in pregledal poglavja:
:arrow: Zaseda v grmovju v tihoti nočnega tresenja od strahu
:arrow: Zaseda za divjad (ob lakoti)
:arrow: Nenaden napad s taktiko predhodnega nočnega oprezanja
:arrow: Hajka (v primeru, če je domobran, Nemec ali mačkojed prehiter nekaj prvih metrov pred tvojo cevjo)
:arrow: Izsiljena vdaja in plačilo repatriacije (tudi v naturalijah vzamemo)

Tako vas bom presenetil, da jo boste Šiškarice kot veverice šle iz ovinka pri rumeni hiši proti živalskemu vrtu, potem vas pa vse polovim... Oooops.... Zajebal! Zdaj pa sem izdal mesto svoje zasede! Seveda, saj... Če bi prebral priročnik od kraja, bi že vedel kako in kaj! :bum:
Uporabniški avatar
 koto
Ni ravno "tek ponoči" - od 6.30 do 7.30 danes zjutraj. Prijetno hladno, grejejo te pa pogledi mimoidočih in tistih, ki praskajo led z avtomobilskih oken in si verjetni mislijo: "Za koji k**** tale zdele laufa oz če bi meu jst tolk cajta k tale, bi raj dom a spau!", pol naj pa še kdo reče, da ni izziv telči zjutraj :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA