Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Če bi izbiral med dirkami bi težko izbral.Ampak nekaj je zagotovo tekel bi teke kot so 21 km v Udinah, potem želim odteči maraton 4 - ih občin, kjer ljudje resnično živijo z dirko.Da pa ne bi pozabil pa je zagotovo, kar se tiče najlepše dirke, ki sem jo doživel in jo zmeraj nanovo doživljam pa je SAM - MARATON TO JE KRALJEVSKI MARATON VSEH MARATONOV.Čeprav je dirka dolga le 50 km.Pa doživiš na tej dirki toliko lepega, da človek enostavno ne more povedati v nekaj stavkih.Ko prideš iz Predvora na Kofce in ko ti teče z vseh koncev telesa znoj, se opdre neponovljiva lepa narava.Kjer travca rase komaj v višina za golf igrišče.Človek ima občutek, kot da bi prišel v pravljično deželo.Predvsem zaradi tega, ker se to dogodi nekje na 21 km in je tam presneto lepo sončno, vsaj do sedaj je bilo.Kaj bo v prihodnje pa samo upajmo, da bo tako ostalo.Če pa bo malce slabše pa nič ne de, saj moramo biti navajeni tako na vse nepredvidljivosti, ki jih ponuja vreme na teku.Ker mislim, da gdor ni pretekel tega maratona resnično zamuja nekaj neponovljivega: razgibana trasa, na progi ti ni nikoli dolgčas, ker se narava tako hitro menja.Skratka prelepo je da bi na kratko vse to opisal.Pridite vsi ki ljubite tek v naravi.Vabljeni vsi tekaški forumci, ne bo vam žal.Ja še bi lahko našteval: ultramaratonski tek v GRČIJI kjer je tekel že Dušan Mravlje 245 km nekako tako dolga je.Dirka je res špartanska saj ti je dovoljena oskrba tvoje ekipe šele nekje okoli 85 km dalje.Do te razdalje pa samo kar ponujajo okrepčevalnice do tam.Skratka izredno nora dirka.Potem sem slišal za dirko, ki poteka v okolici Kilimandžare, kjer je en maraton pred goro, potem takoj tek čez omenjeno goro, potem še en maraton potem še enkrat če približno tako visoko goro in potem še en maraton.In to brez kakšnih večjih postankov.Resnično nora dirka.Moram prebrskati za internetni naslov potem bom pa videl kako in kaj.Resnično bi se rad preizkusil kje so zmogljivosti mojega telesa.Ja da pa ne bi pozabil " 10 VRHOVO V ENEM DNEVU V TRŽIŠKI OBČINI" ki pa trenutno čaka na boljše čase za organizacijo.Tu pa premagaš v enem dnevu oziroma še prej še si dobro pripravljen lahko tudi v 15 urah premagaš višinskih vzponov za skoraj 8000 m in ravno tako spustov.Bolj natančno bi sedaj moral pobrskati po podatkih.Resnična norišnica saj moraš progo prej dobro poznati in imeti organizirano logistiko svojo in oskrbo.Ta dirka zagotovo pride kmalu na vrsto.Če je ne bo pa bom zagotovo šel solo oziroma s kolegom Klemenom, ki je dirko tudi že odbrenkal.Če bi pa koga ta zadeva zanimal kaj bolj pa mi lahko pošlje kak e-mail in pa se dogovorimo za kakšno turo.
Se opravičujem ker sem se tako izpričal, ampak taki smo nekateri tekači.Uživajte in bodite v spomladanskem cvetju.
Uporabniški avatar
 tini
Ce bi sel samo na en maraton, bi bil to zagotovo ljubljanski (gust je teci po svojem mestecu :) :) :) )

Drugace pa tudi Cooperji niso svoh! :) :) :beer:

LpTini
 marjan
Težka odločitev, pa vendar bi se odločil
za 12 ur Kališča, kjer je največja vrednost, da "sotrpine" :cry: :cry:
stalno srečuješ cel dan. :) :)
Uporabniški avatar
 lojzeP
Moji najlepši tekaški spomini pa segajo na lanski SAM ( Jezersko - 10 km ), ki je bila prava resna dirka ( a ne da Ero ). Po teku smo se pa kljub turobnemu vremenu imeli prav fino - s precej smeha in dobra volje. 8) 8) 8) 8) Tudi letos komaj čakam na omenjeno prireditev :D :D :D :D
Pa še na Gorenjskem je - kajneda :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

2x LP
Uporabniški avatar
 Fotr
Če bi imel samo eno možnost, :shock: bi jo na vse načine izkoristil, da bi si omogočil več možnosti! :D :D
 Warp
ziv,
glede na to da sm biu na tok mau tekih mi je kr tesko izbrat. Bo drug let lazi. :) Ta let bi se pa kr za ljubljanski pou-maraton odlocu.

LP Warp
Uporabniški avatar
 polžek
aja, tek. ja na njujorški maraton.
v sloveniji na grintovec.
joj kake ideje :bum: :roll:[/quote]

A Primož je pa premejhen zate al kaj :wink:

Moja izbira je Kraški mali maraton.
Uporabniški avatar
 polžek
Nataša napisal/-a:rejsan?? :P

jest bi šla pa na fidži...ah 8)

aja, tek. ja na njujorški maraton.
v sloveniji na grintovec.
joj kake ideje :bum: :roll:

A Primož je pa premejhen zate al kaj :wink:
 Nataša
ah ne sam k so lih rekl da lahko karkol zberemo, ne glede na težavnost in kondicijo...pa sem zbrala neki kar verjetn res ne bom šla, mi je pa fascinantna ta dirka na grintovec. zaenkrat še nerazumljiva, ampak glede na to da mi je blo par let nazaj nerazumljivo prelaufat polmaraton...you never know.

Polžek, lep pozdrav! :wink:
Uporabniški avatar
 polžek
Sej, ker se nikoli ne ve, pa če bi šla na Grintavec bi pa navijal zate, če bi me prej vzela v šolo navijanja :lol:
Uporabniški avatar
 sbojan
Glede na dosedanje izkušnje:
1. Gorjanski tek (nič asfalta, mogočna, v jesenske barve odeta drevesa, šumeči potočki, srne...)
2. Ljubljanski maraton (nasprotje prvi izbir, a s svojo številčnostjo in pompom ravno tako zanimiva izkušnja).

Upam, da bom vsako leto dodal še kakšno novo prireditev; glede na objavljeno v tej temi jih je veliko.... :)
Uporabniški avatar
 Matevz
Jaz se pa za drugo leto malo navdušujem nad <a href="http://www.comrades.com">Comrades maratonom v Južni afriki.</a>
Dirka dolga 90km, štarta pa od 15-20 tisoč tekačev. Od vseh, ki so bili, slišiš same superlative. Vzdušje, pdopora ob progi celo pot....

Pa še skupaj s počitnicami se da fino združit. Otrokom se bo zmešalo, ko bodo videli vse tiste živali v parkih. :hehe: :clap: :hehe:

Jaz sem namreč že potoval enkrat tam okoli (zimbabwe in Južnoafriška rep.) in smo bili že mi (bolj ali manj) odrasli čisto preč od tega koliko divjih živali vidiš. :juhuhu: :juhuhu: :juhuhu:
Uporabniški avatar
 ero
Matevz napisal/-a:Jaz sem namreč že potoval enkrat tam okoli (zimbabwe in Južnoafriška rep.) in smo bili že mi (bolj ali manj) odrasli čisto preč od tega koliko divjih živali vidiš. :juhuhu: :juhuhu: :juhuhu:

:D jaz imam pa malce drugačno izkušnjo z žvalmi. ko smo šli na safari v Ngoro Ngoro, smo še pred vstopom v krater zagledali čredo zeber. takoj smo poskakali iz džipov in nanje skurili ves film. čez kako uro cijazenja po parku pa sem lahko le naveličano rekel: "Dej, zebra, umakn se že!" :roll:
Uporabniški avatar
 Matevz
Saj mi po enem tednu tud nismo več šljivili nič drugega kot leva, leoparda in podobnih živali.

Če je kdo slučajno izjavil "Glej slona (zebro, bivola,žirafo, antilope....)" je dobil odgovor: "Ne težit! Pust ns pr mer!"
Ampak v splošnem pa je bilo vseeno ful noro.
Uporabniški avatar
 ero
da se vrnemo na temo :)

Matevz napisal/-a:Jaz se pa za drugo leto malo navdušujem nad <a href="http://www.comrades.com">Comrades maratonom v Južni afriki.</a>

pregledal sem njihove strani. imajo kar stroga pravila glede prijave in nastopa, celo kvalificirati se moraš. tu mi ni čisto jasno, če za kvalifikacijo veljajo tudi ne-južnoafriški teki. upam, da ja.

vsekakor zelo zanimivo!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA