Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 IRA
grb napisal/-a:Oj

Pogresamo kako porocilo o napredovanju jutranjih treningov :wink:

G.

In vse tiho je bilo :roll: :roll: :roll:

Maaaa.... jutra niso moj najbolj "ploden" del dneva :D
Uporabniški avatar
 Loni
Ira, tudi moja ne več, glede na to, da sem se odločila trenirati pozdravljanje, to precej bolj deluje v večernih urah.
Uporabniški avatar
 grb
Ja ima nas ludih i poslije rata :-)

LoniM sej to imas pa cist prav. Zjutraj se ni za bat da bi kakega tekaca srecal. Samo napol nezavestni ljudje, ki se majejo proti javnim prevoznim sredstvom, ki jih peljejo do sluzbe :-)

G.
Uporabniški avatar
 Loni
grb napisal/-a:Ja ima nas ludih i poslije rata :-)

LoniM sej to imas pa cist prav. Zjutraj se ni za bat da bi kakega tekaca srecal. Samo napol nezavestni ljudje, ki se majejo proti javnim prevoznim sredstvom, ki jih peljejo do sluzbe :-)

G.

Grb, trenutno je pri meni pol pol, brez zveze bi mi bilo poležavat, če sem pa že pred peto auf, zguba cajta, mi je čisto vseeno, ali je ven tema ali pa bel dan. Saj zvečer je tudi tema. Tako da bo na koncu čisto vseeno, ali ali. Tema tako in drugače.
Uporabniški avatar
 niki
Jaz nisem jutranji človek, rada doooolgo spim in z leti me je srečala pamet in se ne matram več z zgodnjim vstajanjem. :D Jaz sem bolj nočna ptica pa še taka, ki potrebuje več spanja :D Malo pa vseeno zavidam vam, ki ste zgodnji in ker je prav fajn videti kako je vse mirno in tiho in kako se narava prebuja, sonček vzhaja. Če si kje v naravi znajo biti jutra še lepša.

Samo za hribe sem pa vstala ob 4h zjutraj pa še to potem pol poti nisem vedela zase. :D
Uporabniški avatar
 IRA
Evo spet sem tle :twisted:

Včasih se vprašam, če nisem mogoče PLIMA ... glih nekako tako gre pri meni "sad me ima" ---- "sad me nema" ...
No sej tekla sem še kar redno, nekje do konca junija - potem sem odplavala v svoje lastne težave, kaos, ki sem si ga zakuhala sama in v dejstvo, da sem sedaj žrtev in da sem lahko boga ...
Kar pomeni, da mi seveda ni potrebno tečt in da lahko jem ....
Pa je minilo, šel je mesec, dva ... zraven še fajn izgovor, da mi vročina pa resnično ne sede in sedaj sem zopet tu.

Nekako se mi tale blejski tek zdi kot neka prelomnica v letnem času. Sedaj me je že drugo leto kak mesec, dva pred njim malo odneslo - blejski tek pa nekako spomni, da je čas, da se vrnem nazaj.
Tudi letos sem ga tekla in to čisto drugače kot lansko leto. Letos sem dejansko uživala pa čeprav sem pred tem dva meseca zabušavala. Sledili so trije treningi in nato Bled.
Bilo je prekrasno, vreme ravno zame, tokrat sem tekla z družbo - CARSKO!!!
Neobremenjena s časom, neobremenjena z ničemer, smejale smo se in šle na "Bled z nasmehom!"

Oh "bog", daj mi pameti za čim več takšnih tekov :cast1: :cast1: :cast1:

Vse prepričanje in pametni, razumni argumenti "zakaj so tekaške prireditve in organizirani teki brez zveze", so padli v vodo, ko smo si sotekačice med seboj priznale, da nas je ponovno pokonci spravila misel, da gremo na Bled.
Kar na enkrat nekako nimaš več izgovora, datum se bliža in če si rekel, da greš ... pa valda ne moreš bit potem taka pi***** in zahinavit ... pa smo si priznale.
Ena je rekla: "Drugo leto gremo v Bohinj!"
In če bi jaz bila kdaj tiho, bi pri tem tudi ostalo, tako pa se že od Bleda dalje pridno pripravljamo na LM - 10km :twisted:

Moram priznat, da mi je lepo. Da mi paše ... pa vseeno se bojim, da spet pretiravam in da me spet vrže s kakšnega ovinka. Preprosto ne znam po pameti, preprosto nisem srečna (ok sej srečna nisem nikoli), če ne lezem iz skrajnosti v skrajnost.
Pa saj ne, da sedaj ne vem kako pretiravam s tekom. Tečem kar normalno, ampak v glavi, v glavi je pa galama in non stop samo "tek, tek, tek" ... že od jutra mencam in komaj čakam, kadar vem, da je dan za tek ...
Danes sem v glavi kalkulirala kako bi šla ta teden s kolegico v kino in se ne odpovedala teku ... ma ni šans, kino sem dala na stran (ok ne samo zaradi teka, ampak tudi zato, ker se prijateljica zmišljuje in pričakuje, da ko bo pa ona rekla HOP bomo pa vsi skakali pa še dragega dobim za tri dni na obisk), najprej je tek!

Rada bi tekla lepo, sproščeno, počasi, neobremenjeno ... recimo tako kot smo tekle na Bledu - ZA DUŠO!

... pa vendar je nekje v meni strah in drobni zametki pretiravanja, ki se znajo kaj hitro razvit in pokvarit vse skupaj!

Pol se ti pa zaserje!

Lp
Uporabniški avatar
 IRA
Evo, današnji počasen tek je za mano.

Že včeraj po hitrem teku sem se odločila, da bom ta teden tekla počasi. Da bom skušala lovit PAMETNI pulz in predvsem ne pretiravat.
Odkar je moj partner pri teku Garmin, me kar hitro odnese, kot bi hotla vsak dan znova podirat svoj rekord pa ni pravilno, napačno je, preveč se ženem. Tega se sedaj zavedam!

Ta teden tečem počasi. Na začetku je bilo težko, potem je steklo, kar lepo se mi je zdelo in res je zanimivo, ko prideš na cilj praktično spočit, ko prideš na cilj in si rečeš "mirno bi lahko šla še en krog"!

Danes sem zares ponosna nase, to je tisti tek, tisti pravi, tisti za zdravje in za dušo!
Danes sem ponosna nase pa sem včerajšnjo razdaljo pretekla konkretno počasneje.

Podatki za včeraj, 7.9.2008
Proga: 6km
Čas: 38:59
Ritem: 6:29/km
AvgHR: 167bpm
MaxHR: 180bpm
AvgSpeed: 9,2km/h
MaxSpeed: 11,6km/h

Danes; 8.9. 2008
Proga: 6,11km
Čas: 46:29
Ritem: 7:36/km
AvgHR: 156HR
MaxHR: 164HR
AvgSpeed: 7,9km/h
MaxSpeed: 10,9km/h

In še kratka obrazložitev zakaj imam ta teden u easy ...

Prejšnji teden sem tekla:
Pon: 6min hitri tek, 2min počasni (pretiravala, na koncu komaj stala na nogah!)

Sreda: 44min intervali z mami (2min teka, 2min hoje - carsko, je full pasalo) po tem pa še dobrih 7km teka za dušo. Sem imela v planu še kaka 2km več pa me je prehitela tema, posledično sem nazaj grede tudi kar hitro tekla.

Petek: tekla 10km, v katastrofalnih pogojih in ker so me težke noge, veter, sopara in trma razjezili sem tekla na polno, tudi v klanec, si sproti zmišljevala in podaljševala progo, pretiravala po dolgem in počez, da sem imela ob koncu spet občutek, da se bom sesedla ... in sem rabila kar nekaj časa, da sem sploh prišla h sebi ...

In seveda še včerajšnja nedelja!

Po vsem tem ... je čas za miren, uživaški teden!
Da me ponovno spomni, da tečem za zdravje in veselje ...

S časom se bom borila drugič, letos ne, ni vredno poškodb.
Ob vsem tem pretiravanju kar redno čutim gleženj, ki sem si ga kakšne dva meseca nazaj "nabila" pri odbojki pa ga ignoriram, a ignoranca do bolečine ne prinese nič dobrega ... bolečina je opomnik, da nekaj delamo narobe - recimo pretiravamo .... in za enkrat mi je to še pomembneje od časa!

J**** minute, če me bodo posadile na stol in naredile onemoglo do nadaljnega... s tem si pa človek zares naredi uslugo, ja !!!

Rajši sem izbrala TEK!
TEK na dolgi rok!

Lp

P.S.
Skupni podatki za prejšnji teden:
Total Distance: 34,51km
Total Time: 4:07:50
Avg Pace: 7:10/km
Avg Speed: 8,4km/h
Max Speed: 12.8km/h
Total Calories: 1767kcal
Avg HR: 159bpm
Nazadnje spremenil IRA, dne 15 Sep 2008, 18:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 IRA
Danes se mi odpira pa moram pisat!

Lonely me je izzval z vprašanjem "kakšne plane imaš pa ti?" ...
Ha, saj sem o planih že razmišljala pa vendar nisem bila še nikdar tako daleč, da bi jih zapisala.

Pravzaprav šele nastajajo, pravzaprav so še želje, bolj želje kot plani ali cilji ... pa vseeno. Naj jih zapišem, morda se zapišejo še kam drugam ... recimo v moje misli in srce!

Leto 2008

Letos sem odtekla:
- Tek prijateljstva Hotedršica 8km
- tek okoli jezera - Bled

Letos imam še v mislih:
- 20.9.2008 tek "europe donna", 8km
- 18.10.2008 tek "darovanja", 8km
- 26.10. 2008 LM, 10km (želja pretečt pod 1h - ako ide - ide, ako ne - ne :P )
... potem bomo videli kako dalje ...

Leto 2009

- Bled: nočna 10-ka, dnevna 6-ka
- Hotedršica - tek prijateljstva
- Tek v Bevkah 14km (+ še kakšen "vaški tek" tu v moji okolici)

+ želje
- sodelovanje na 24urni štafeti v Trstu
- polmaraton - verjetno LM, mislim, da mi bo za Radence prevroče (imam tudi željo, da bi tekla iz KP v Milje (odvisno od vremena))

... plus še kakšni dodatni teki, če mi steče, se me itak ne boste rešli :twisted: 8) :roll:

In nazadnje pa NAJPOMEMBNEJŠE - želim si, da bi me nehalo metat iz ovinkov in bi tekla redno, konstantno in ne skakala iz skrajnosti v skrajnost in posledično ves čas ostajala ZAČETNICA!

Lp
Uporabniški avatar
 IRA
Dober dan!

Najprej poročilo mojega prejšnjega tedna.
Res je bil bolj v easy in prav pošteno je pasalo. Nekoliko sem se umirila, nehala bezljat in začela spet uživat v teku.

Prav lepo je bilo!

Imela sem štiri treninge.
Ponedeljek: 6,11km (154bpm)
Sreda: 5,53km (146bpm)
Četrtek - dvojni trening:
1. z mami 3*2x10, 50min (126bpm)
2. po 1.treningu 6,55km (151bpm)
Sobota: 6,22km (169bpm) - tek na Beldever, kar nekaj vzpona!

Skupaj od 7.9. do 13.9.
Total distance: 35km
Total time: 4: 38: 49
Avg Pace: 7:58/km
Avg Speed: 7,5km/h
Max Speed: 13.3km/h
Total Calories: 1917kcal
Avg HR: 151bpm

No ... pa smo se spočili, sedaj pa novim zmagam naproti!
:P
Uporabniški avatar
 lonely
Hojla

Lepo,lepo.Kar tako naprej.
Glede tvojega koledarja,malo se podcenjuješ.
Ko boš enkrat -noter- tega bo dosti več.

Lp in prijetno teči
Uporabniški avatar
 IRA
Hojla ...

Tehnične podatke sem zapisala, sedaj pa še malo teorije in planov.

Samo za vsak slučaj, da jih ne pozabim :lol: :twisted: :P

Torej, odločila sem se, da letos Palmanova pade!!!
Da bi se je lotila na pravi način sem malo brskala po tekaški literaturi in se odločila, da se bom držala kar NIKE plana za polmaraton!

Do Palmanove imam še 10 tednov, tako sem se odločila, da začnem po planu trenirat od 6-ga tedna dalje! Plan bom sicer sproti prilagajala, predvsem kar se tiče tekov, ki se jih želim udeležiti - ostalim treningom pa bom skušala čim bolj sledit.

Torej ta, 1., teden me čaka! :twisted:

Ponedeljek: PROSTO :lol: :D :oops: 8)
Torek: 6x5min hitri tek, 2min počasni vmes
Sreda: PROSTO
Četrtek: 45min srednje hiter tek
Petek: PROSTO
Sobota: tek europe donna 8km
(po planu je 4x200m v hrib, hoja navzdol - morda ga vključim še v popoldne)
Nedelja: 30min počasni tek

Lep pozdrav v nov teden!
IRA
Uporabniški avatar
 IRA
Čeeeer!

Včeraj seveda nisem zdržala, noge so me preveč srbele in v srcu in mislih je bilo že preveč zakoreninjeno "danes grem tečt". Tako sem odtekla kratek tek.

Ponedeljek:
3.6km, 26min - v dva kar poštena hriba in eno krajše vzpenjanje.

Današnji trening pa je bil po planu.

Torek:
6x5min hitro, 2min počasi
Moram priznat, da sem kar težko tekla. Mislim, da je za to kriva predvsem hrana, saj sem se 2h prej pošteno nabasala rižote s kamutom :oops:
In na momente mi je bilo med tekom kar malo slabo, sem prav čutila težo v želodcu, tako, da sem prepičana, da od tega.

Z rezultati sem vseeno kar zadovoljna. Vmes sem sicer zaradi slabosti, dvakrat pri počasnih 2 minutah kar hodila, ampak ...
5minutne - hitre intervale sem tekla med 5.48/km - 6.31/km, povprečna hitrost pa je bila med 9,5km/h - 10,3km/h.

Skupni podatki:
Total distance: 6,34km
Total time: 42min
Avg Pace: 6:37/km
Avg Speed: 9,1km/h
Max Speed: 11,2km/h
Avg HR: 172bpm
Max HR: 182bpm

Lp do naslednjič!

Naj vam sije sonček, predvsem v srcih!
Uporabniški avatar
 lenči
IRA, pri takem treningu boš morala malo bolj prazen želodček imeti :lol: . Bravo, Palmanova ni vprašanje, samo lepo po pameti in ne hiti, da ne bo kakšne poškodbe. Raje en počitek več, kot en trening. Drugače te bom v Palmanovi komaj lovila ali mi boš pa ušla :wink: .
Uporabniški avatar
 Eustahije
IRA napisal/-a:Avg HR: 172bpm
Max HR: 182bpm

A ni tole ogromno? In z "ogromno" mislim "preveč"?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA