Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 klopotec
Wind, kje sem kategorično zavrnil strokovno mnenje o homogenizaciji mleka?
Uporabniški avatar
 INOT
Vreme napisal/-a:Počasi to mleko ne paše več v to temo :?

Se strinjam!
Ej študent, če še kaj bereš to temo ti povem za konec še tole:
1.Prelaufal boš ta maraton
2. Brez skrbi si natoči kozarček mleka
3. Pir po maratonu ti bo tud pasal!
4. Eni verjamejo, da bodo živeli večno. :wink:
 klopotec
A na ortoreksijo si mislila Wind. Ja, poznam to. Kaj pa vem, morda res kažem kakšne simptome. Ampak ne verjamem. Vsaj kar se tiče mleka ne. Jaz ga namreč uživam, le da sem se odločil za mleko od kmeta, ki ga poznam, uživam pa izključno surovo mleko, ki ga le malo pogrejem. Zakaj bi pil homogeniziranega, naravno mleko je gotovo boljše. Tu mislim da se strinjamo vsi. Ne kuham pa ga zato, ker imam rad vitamine in encime, ki pa jih večino s pasterizacijo pri 121 stopinjah uničijo. Tako da se verjetno strinjamo da ima naravno surovo nehomogenizirano, nepasterizirano mleko prednosti pred tistim, recimo mu na kratko, alpskim mlekom, ki so ga namolzli na madžarskem, kjer čez njihov najvišji hribček skoraj brez problema pljuneš. Jaz sem se odločil tako in če sem zaradi tega ortoreksičen, potem sem ortoreksičen. In potem to sploh ni tako huda bolezen.
Uporabniški avatar
 flikca
klopotec napisal/-a: Pozoren bodi tudi na pasterizacijo. Res dobro in neškodljivo je le surovo, nehomogenzirano mleko krav, ki se pasejo na prostem, recimo tam nekje pod Olševo.

leptospiroza
listerioza
bruceloza
mrzlica Q
tuberkuloza
...
:twisted:
 brzinca
Klopotec jaz mislim da je treba vzet vsakega po malo,pa še za dušo kaj zraven.Ti preveč vsiljuješ svoja mnenja ,mislim da je pa to tvoje kregačenje res čist nezdravo :roll: .Vrjetno živiš že tako prekleto zdravo ,da ti že pošteno škodi
V bistvu pa grem tečt tudi za dušo.Ta maraton je sicer nekaj izven "zdravega",ker je ful stres ampak enkrat je pa fajn probat,potem pa po dnevu D pa hura na kolo in v hribe.
 klopotec
brzinca napisal/-a:Klopotec jaz mislim da je treba vzet vsakega po malo,pa še za dušo kaj zraven.Ti preveč vsiljuješ svoja mnenja ,mislim da je pa to tvoje kregačenje res čist nezdravo :roll: .Vrjetno živiš že tako prekleto zdravo ,da ti že pošteno škodi
V bistvu pa grem tečt tudi za dušo.Ta maraton je sicer nekaj izven "zdravega",ker je ful stres ampak enkrat je pa fajn probat,potem pa po dnevu D pa hura na kolo in v hribe.

Eh, saj ne živim tako zdravo. S katerega zornega kota pač gledaš. Vsak se trudi po svoje.
Maraton je mogoče res malo "izven". Odvisno kako se nanj pripraviš. Jaz še nisem pripravljen in bom letos tekel male maratone (maratončke), drugo leto bom pa enega odtekel (če bo zdravje). Če pa mi bo všeč, pa mogoče še kakšnega.
Po tem kar si napisala, ti ne more spodleteti. Pa še nehomogenizirano mleko piješ. he,he.
Uporabniški avatar
 AVI
INOT napisal/-a:
Vreme napisal/-a:Počasi to mleko ne paše več v to temo :?

Se strinjam!
Ej študent, če še kaj bereš to temo ti povem za konec še tole:
1.Prelaufal boš ta maraton
2. Brez skrbi si natoči kozarček mleka
3. Pir po maratonu ti bo tud pasal!
4. Eni verjamejo, da bodo živeli večno. :wink:

:clap:
 brzinca
Inot ,jaz drugače nisem študent,ampak zaposlena mama dveh otrok,drugače pa se pripravljam na maraton že 4 mesece,tako da na teden pridem do cca.60 km.Komaj čakam da bo več časa za kolo.Sicer pa tudi ni slabo ,ker gre lahko ta starejša že zraven na kolesu,pa dosti frutabel lahko pelje v košarici.
Uporabniški avatar
 INOT
brzinca napisal/-a:Inot ,jaz drugače nisem študent,ampak zaposlena mama dveh otrok,drugače pa se pripravljam na maraton že 4 mesece,tako da na teden pridem do cca.60 km.Komaj čakam da bo več časa za kolo.Sicer pa tudi ni slabo ,ker gre lahko ta starejša že zraven na kolesu,pa dosti frutabel lahko pelje v košarici.

Malo sem zgrešil pravo temo ja :D
Ampak verjetno si kdaj študirala ,če pa nisi si pa verjetno imela vsaj željo :lol: Kot sem rekel maraton boš pretekla (grem stavit), pivo pa paše-če ne verjameš poskusi :wink:
 Igi69
klopotec kle je en tak resen link, pa ga preberi v celoti:

http://jds.fass.org/cgi/reprint/66/7/1419.pdf

Bistvo pa je, da ni nobenih znanstvenih dokazov (so pa nekateri postavili teorije, ki niso dokazane), da bi homogenizirano mleko (mehanska obdelava mleka, kjer se mašobe razbijejo na manjše delce, tako da ne nastaja nekaterim neljuba smetana) bilo škodljivo, kot ti trdiš.
 brzinca
Inot,ko smo študirali pa res nismo na tek mislili,to se je pričelo potem,ko je bilo doma preveč cujn za speglat,pa posoda,pa otroci sitni pa greš malo tečt in si po teku skoraj najboljša in najbolj prijazna mama na svetu :P :P :P
Uporabniški avatar
 Vreme
klopotec napisal/-a:Zakaj pa več ne paše Vreme. Če ne paše tebi, pojdi na drugo temo. Celo rajdo jih imaš. Ampak očitno te zanima, sicer je nebi odpiral.

Si narobe razumel. Nič nimam proti konstruktivni debati, a naslov te debate je pred prvim maratonom, kjer bi si kot bralec predstavljal kakšno drugo vsebino. Verjamem ,da je tudi tukaj (ne)pomembno mleko, vendar bi sam načel to debato v novi drugi temi, ali pa že v obstoječi, kjer je že bilo govora o mleku.
 klopotec
Vreme napisal/-a:
klopotec napisal/-a:Zakaj pa več ne paše Vreme. Če ne paše tebi, pojdi na drugo temo. Celo rajdo jih imaš. Ampak očitno te zanima, sicer je nebi odpiral.

Si narobe razumel. Nič nimam proti konstruktivni debati, a naslov te debate je pred prvim maratonom, kjer bi si kot bralec predstavljal kakšno drugo vsebino. Verjamem ,da je tudi tukaj (ne)pomembno mleko, vendar bi sam načel to debato v novi drugi temi, ali pa že v obstoječi, kjer je že bilo govora o mleku.

A smem odgovorit igiju?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA