Prav hlastal sem po vonju jesenskih gozdov v preteklih tednih. Ni bilo časa! Mislim tistega časa, ko odklopiš za nekaj ur in se ti počasi ukrivijo ustnice v brezskrben nasmeh ter je pred zaključkom pohajanja še prostora za glasen smeh. Včeraj se je poklopilo in z Leonom ter Davidom sem se spet kvalitetno (z)družil. Z Leonom sva pred dvema letoma skupaj obkrožila Rokovnjaško, z Avijem se pa itak čez sezono »stepavava« v STL plus še kje
Na zborno mesto sem brez razloga zamudil in si takoj prislužil kazensko rundo v Mia Casi! No, nesrečni pripetljaj je bil poplačan že v prvem domu, z gobovo juho. Še dobr, ker sm prou hitr prišparou ene tri evrčke

Kva je? Na Kranjskem je to velik denarja……porhand! Avi nam je kasneje kupil štrudeljne ter Semjul na cilju, v trikotnike razrezano neko pizzo. Sama dobrota nas je bila
Tempo, ki smo ga ubrali je bil pogovorni, sicer Semjul ne bi nič povedal. Povedati pa je imel veliko, o ja! Trbovlje skozi zgodovino, vpete v politiko ter geografske značilnosti. Listal je po knjigi »naloudani« v glavi in večina strani je bilo zanimivih, s podatki, meni nepoznanih. Z brega na breg skozi šumeče listje in odprte razglede. Veter je odgnal kakšno besedo, ki pa smo jo vrnili s pogledom.
Knapovska pot definitivno riše drugačno sliko tega dela Slovenije. Drugačno od tiste kjer je vse sivo, umazano, rudarsko, sajasto, zdravju škodljivo…………To sliko, Knapovsko jesensko pripoved, bom hranil še dolgo v zimo in še dlje.
Semjul&Avi, hvala za ta dan…….see ya
p.s. neto čas je bil 6h54'