Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 uros16
Evo pršu s treninga :D laufu okol 1 urco lep počasen tempo in 15min vaj za moč in trebuh :) zdej pa pod TUŠ in pojest eno okusno solato :--
Tečt se pa definetivno bolj splača zjutraj kot zvečer in pri dnevni svetlobi.

Lp.
Uporabniški avatar
 EčO
Tegale sem najdu v eni drugi temi. Mi je pa všeč!

"Every morning in Africa, a gazelle wakes. It knows it must out run the fastest lion or it will be killed. Every morning in Africa a lion wakes. It knows that it must out run the slowest gazelle or it will starve. It doesn't matter if you are a gazelle or a lion. When you wake up in the morning, you better start running!"

Pa si ga razlagajte kakor hočete..... :clap:
Uporabniški avatar
 supersonic
Hej hoj
No, še jaz imam eno vprašanje glede jutranjega teka. Zanima me koliko časa oz. koliko km tečete, če tečete zjutraj na tešče.
Glede na to, da je moj namen predvsem izguba maščobe in ker sem ugotovila, da popoldanski tek ne zadošča več, sem se pred kakim tednom odločila, da še sama probam z jutranjim tekom (kljub temu da totalno nisem jutranji tip). Sem šla bolj zgodaj spat in zjutraj nekako vstala in šla tečt...občutek po teku: fenomenalen :juhuhu: !! Nikoli si ne bi mislila, da je meni lahko kakšna jutranja aktivnost (razen pitja kave) tako všeč. V glavnem, tekla sem približno 30 min pri nizkem utripu (okoli 70% msu). Zanima me ali bi lahko tekla še kakih 15 min več? Ker niti nisem bila utrujena. Zjutraj ne bi rada pretiravala, zanima me vaše mnenje.
Hvala
 majabla
Jutranji tek :laola ... ni lepšega za začetek dneva. Na žalost mi služba in trije frocli ne dopuščajo več jutranjega teka (ta termin je zasedel možek) in tečem popoldne oz. zvečer. Še vedno pa se spomnim jutranjih tekov, ko sem bila na porodniški.... kot sem že rekla.... ni lepšega :clap: .
Uporabniški avatar
 grb
Zjutraj lahko teces kolikor ti pac srce pozeli in telo dopusti. Jaz tudi v glavnem tecem zjutraj (start 4:30). tecem tam do uro in pol, ker je treba potem familijo pokonci spravt. Ce grem do 10 km ne jem nic, za vec pa pred tekom kako banano. Imam pa s seboj za vsak slucaj kako zitno ploscico za vsak slucaj, ce mi zacne prevec kruliti, kar je seveda odvisno tudi od tega, kaj sem jedel zvecer.

G.
Uporabniški avatar
 pementos
jaz težko zjutraj se spravim vem iz postelje, tako, da večinoma tek zjutraj odpade. Tudi, če grem zgodaj spati. Tak pa sem. Drugače jutranji tek me ne paše (jutranje kolesarjenje pa), se ne počutim najbolje, nekaj let nazaj sem imel tečaj na Bledu in sem šel nekaj krat teč, občutek ni bil najbolj. Ponavadi grem teč popoldne oziroma zvečer.
Nazadnje spremenil pementos, dne 23 Maj 2011, 13:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 supersonic
grb napisal/-a:Zjutraj lahko teces kolikor ti pac srce pozeli in telo dopusti.

G.

Ja ma kaj pa pol tok strašijo, kako je treba pazit da zjutraj tek ni predolg in ne preveč intenziven, če si na tešče. Da naj bi telo začelo črpati energijo iz mišic in ne iz maščobe. Sej nočem komplicirat, samo jest res ne vem več kaj je ok in kaj ne. Najbrž za vsekega drugače... :?
Uporabniški avatar
 grb
Ja kot je marcni rekel, moras s poskusi ugotovit, kaj tebi pase. Ce ti je kul da teces 1 uro na tesce, potem je to OK. Ce ugotovis, da ne gre poskusi prej nekaj maleaga pojest. Ljudje smo razlicni in ne mores pricakovati, da ti bo nekdo dal recept, ki bo zate idealen. Pac s casom in izkusnjami ti bo postalo jasno. Vmes pa bos naredil se cel kup napak. Vsi smo jih ;-)

G.
Uporabniški avatar
 EčO
Nekje od novembra lani tečem večinoma zjutraj. Malo pred pol peto sem že na cesti. Vedno tečem čisto tešč. Časovno med 1:15 do 1:45 Razdalje pa so med 12 do 20 km. Edino kar zaužijem pred tekom je cca 3 dcl navadne vode. S sabo si ne jemljen ničesar.

Počutje je odlično. Zaloge telesnih maščob so se stopile na minimum. Mišična masa pa ni utrpela nobenih posledic.

To je moj recept. Svojega pa moraš najti sama.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA