Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
julijana napisal/-a:Oj,
kam pa si se preselil? v kateri hotel?

V Affinia Manhattan, zraven Madison Square Garden, na 7. in 31. (prej smo bili v Affinia Dumont na 34). Če mi ne bi oni zrihtali znotraj svoje skupine, itak ne bi nič dobil. Sem bil v vsaj 15 hotelih, tako da smo imeli kar srečo (interneta nisem imel, ker ni bilo elektrike, telefonske linije so bile pa tudi švoh, zato sem šel kar od vrat do vrat).

No sem pa vsaj blizu Public Library z odhodom ob 6:30 (Wave 3), hotel sem iti itak s trajektom.
prispela včetaj zvečer, ker sva zamudila 3dni, sva skoraj ostala brez sobe :shock: . na koncu sva jo le nekako dobila. dragica že dvignila številko. zjutraj ujel zanimiv komentar dveh domačinov glede maratona. pravita, da se mu je(županu) zmešalo. (ker maraton bo).

lp, štefan in dragica
Nazadnje spremenil štefan64, dne 04 Nov 2012, 20:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Ko sem danes tekel po poshi delu New Yorka, Central Park West, park je namrec zaprt, ker so ga se cistili, clovek res nima obcutka, da je se veliko predelov blizu Mannhatna se v temi, na crpalkah omejen bencin - Brooklyn, razdejana naselja - Queens, prebivalce oskrbuje nacionalna garda - Statten Island. Na lokalnih kanalih pa je res veliko teh prizorov, veliko ljudi je kot kaze res prizadetih. Bo pac treba tudi to razumeti in se prilagoditi, upam, da cimprej povejo, kaksne so opcije za naprej. Seveda sem jezen, ker smo se vsi tako matrali priti sem, posebej, ker je se tri ure nazaj kazalo vse ok, se sel carboloading, racunal sem si vmesne case, danes sem odtekel se vse do Bronxa in nazaj in prav uzival. Upam, da je res samo narava bila mocnejsa, je pa res, da so naslednji teden tudi volitve..... Ampak kot je rekel Arnold, I'll be back.

Runcajz
Kaže, da je precej idej o neuradnih maratonih. Nekatere po uradni trasi (ta je malo neugodna zaradi prometa), nekatere po Central Parku, old school verzija, kot je bilo na začetku. Meni ta zadnja bolj ustreza, tudi lažje je z vodo, WCji in ostalim.

Eden od predlogov je štart ob 9h iz Finish Line, 4 kroge in še malo, npr. tule: http://www.facebook.com/RunAnywayNYC2012

Sicer je bil tudi na tiskovni konferenci namig, da nekaj vseeno bo, a glede na vse skupaj si ne bi preveč obetal.
Helou!
Očigledno je nekaj na vraževerju okoli datumov.
Isti datum na isti dan se ponovi vsakih 11 let. Pred 11 leti se je zgodil "Ground Zero" in dva meseca kasneje, 4.11. nas je na štartu stalo približno 8000 manj, kot nas je bilo prijavljenih.
No, takrat ni bilo govora o odpovedi, ker je jenkije preveč gnal patriotizem in so seveda hoteli, da svet vidi porušeni stolpnici. Tokrat je seveda drugače, kljub vsemu je v mestu popolni kolaps in edino pravilno je, da so ga odpovedali. Narobe je le to, da ga niso odpovedali takoj in ljudem prišparali denar, živce in še kaj.
Cez dobri dve uri je start We Run Anyway, jaz grem odlaufat dva kroga, torej polovicko. Vceraj sem tekel en krog, kombinirano z orginialno zadnjo miljo, torej po Central Park South in potem skozi cilj ter okoli parka v nasprotni smeri, kot bomo tekli danes. Je pa proga res zelo razgibana, v enem krogu mi je Suunto nameril tocno 99 m. Tekacev je bilo kar veliko, predvsem skupin nesojenih udelezencev. Baje pa so v skupinah tekli tudi po vecjem delu originalne proge, kar se mi pa zdi ne le brez zveze, temvec tudi malo prenevarno, se zlasti si ne predstavljam, kako varno cez krizisca in predvsem, kaj naredis na mostovih, moras res biti insider. Da ne govorim o kaksni drugacni stali, saj res ne gre za to, da bi izzival. Teces pac iz veselja, tudi zato, ker je to mesto in proga del maratonske zgodovine. Vsekakor je bil tek po Centralcu cudovit in skoda bi bilo zamuditi to priloznost. Bom pa se presodil, ali ne bom morda startal malo prej, ze zaradi guzve.

Runcajz
Ravno sem se vrnil z najbolj nenavadne tekme, samoorganiziranega teka po Centralnem parku namesto NYC maratona. Boli je preprosto noroooo. Stotine, ne, nekaj tisoc tekacev, starti individualno, v obe strani, nekaj tudi v skupinah. Ce bi drzal fazenprifer v zraku, bi lucka svetila, toliko pozitivne energije je bilo v zraku. Odtekel sem polovicko v 1:33, kar je samo dokaz, koliko adrenalina, motivacije, pozitivne energije in ne nazadnje predpriprave je bilo za ta rezultat. Ampka to je se najmanj, kar bom odnesel. Brez prevelike patetike, ampak: biti del tega dogodka - neprecenljivo.

Upam, da je se kdo s foruma bil alinje se tam in uziva. Srecno pot domov!

Runcajz
danes z dragico in frenkom tekel v centralnem parku. lepo vreme, primerno za tek.

drugače sem pa dragici že v muenchnu omenil, da bo maraton, če bo odpovedan, odpovedan v petek. logično, počakali so, da večina pride v mesto. sam z odpovedjo nisem prizadet, ker sem prišel kot turist, vseeno mislim, da bi morali odpovedati tek v torek, najkasneje v sredo.

so organizatorji kar malo patetični, ko sedaj maratonce pozivajo, naj donirajo denar za žrtve, sami pa so donirali drobiž :shock: , (če upoštevamo samo znesek, zaslužen s štartnino). seveda nikjer niti omembe, da bi vrnili pobrano štartnino. kaj čmo, to je amerika. :|

lp vsem forumašem, štefan, dragica in franci teraž :lauf:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA