Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 bobsaap
Vsekakor pomaga - hvala!

Bi pa še malo "vrtal", če lahko. :)

Obstaja kakšna možnost oz. kako bi si lahko izmeril nivo ketonskih teles v krvi (ali sem nad cca 1,5 mmol/L, pod ... v tistem idealnem območju)?

In zanima me še nekaj ... Recimo, da sem si določil, da bom držal OH-je nekje med 30-50g. Če imam torej vsak dan trening, ali lahko potem te hidrate dvignem na recimo 70g (torej povečam hidrate zaradi teninga, ali vseeno ostajam na do 50g OH na dan, kljub treningu)? Logično bi mi bilo, da nekaj hidratov dodam ... :)

Že vnaprej hvala za odgovore!

LP
 LC-triathlete
Sem že kar nekaj pisal na temo ketoze:
http://lc-triathlete.com/2013/my-though ... -athletes/
http://lc-triathlete.com/the-ketosis-promise-land/

Pa Peter Attia je veliko napisal že na to temo, naj bi bil že zelo dolgo časa v ketozi: http://eatingacademy.com/ (Blog z veliko začetnico)

Kar se pa tiče OH je pa treba probat, vsekakor je pa tajming zelo pomemben. Nekako naj bi najbolje bilo med vadbo oz. direkt po njej. Vsekakor pa treba malce eksperimentirat, tako da srečno ;-)
 bobsaap
Pozdravljen, Klemen!

Že nekaj časa vztrajam na LCHF - prosil bi te, če lahko malce pokomentiraš prehrano oz. moj dnevni (današnji) jedilnik (upam, da ti moje vprašanje ni odveč). Kakšne pomanjkljivosti, napake in druge težave opaziš?

Slika

Za tvoj odgovor/komentar se ti že vnaprej zahvaljujem.

PS. Kjer je na primer napisano KREPKO kisla smetana, MILFINA sladka smetana in podobno, povsod uporabljam domače zadeve, od lokalnega sirarja, iz surovega mleka. ;) Poimenovanja v tabeli so takšna kot so zgolj zaradi lažjega vodenja evidence. :)

PSS. Od 20h do cca. 8h zjutraj "izvajam" 12 urni post, torej v tem času se trudim da nič več ne jem. ;)

LP
 LC-triathlete
Ja komentiranje online, ene slikce iz kolaža celega življenja, brez ozadja, brez ciljev, brez kaj si včeraj delal, kaj jutri, kaj čez dva tedna... Malce nehvaležno početje, ampak vseeno.

Tkole na hitro slikca zgleda OK, samo si lačen 5 krat na dan? Oz. ješ tudi ko nisi lačen? ;-)
 bobsaap
Če ne drugo, si mi dogovoril na pomembno vprašanje, ki me "daje" zadnje čase:

Ali imam preveč obrokov? :)

Opazil sem, da se pri LCHF v večini primerov je le 3x na dan in to do sitega. Bom očitno tudi jaz moral poizkusiti s to varjanto ... za enkrat sem še vedno "vajen" tistega "sistema", da je treba jesti večkrat na dan po "malo". :)
 LC-triathlete
Ja če ješ predvsem OH, potem ne kuriš maščob, kar pomeni, da jih moraš konstantno "tankat". Od tu potreba po 5 in več obrokih na "zdravi in uravnoteženi" prehrani, ki temelji na žitaricah.
Če pa ješ maščobe, jih telo tudi kuri, glukoza v krvi ti ne niha, občutek lakote je tak, kot ga je evolucija zamislila, zato ni potrebe po non-stop tankanju.
Oz. z drugimi besedami: ješ ko si lačen!
Nekako podobno kot z žejo: piješ ko si žejen.
Oz. nekako podobno kot z dihanjem: hitreje dihaš, ko telo rabi več kisika.
Oz. nekako podobno kot z mežikanjem:...
Oz. nekako...
...
 MKC
Sam sem približno leto dni na LCHF.
Kako se soočaš s tem, da s treningi pokuriš dosti kcal, pri tem pa najbrž (tako kot opažam jaz pri sebi) ne čutim tako veliko lakote in nekako dvomim, da zaužijem dovolj kcal. Ali se ti siliš s hrano ali vseeno ješ le kolikor ti paše?
 LC-triathlete
Uh, če si pa že leto na LCHF bi se pa že moral navadit na nov občutek lakote ;-)

Sam jem, ko sem lačen. Ko nisem lačen, ne jem. Čist enostavno, tako kot nas je mati narava naredila. Če seveda jemo pravo hrano :-) Tako pač jemo ravno toliko, kolikor potrebujemo, brez odvečnega skladiščenja energije. To ti pa npr. tehtnica oz. še bolje merjenje podkožne maščobe pove, če ješ premalo ali preveč.
http://lc-triathlete.com/2014/tracking-body-composition-changes-2/
 MKC
Saj to je tisto, da sem se privadil na nov občutek lakote. In ravno ker čutim manj lakote (se mi zdi da) manj pojem in iz tega me zanima ali zaužijem premalo. Pri tebi, ki treniraš še toliko več me zanima ali čutiš da je če ješ kot ti paše povsem v redu ali bi bilo bolje če bi več.
Med vikendom, ko grem teč ali kolesarit ob približno 13ih (14ih) mi pred tem ne paše kaj dosti jesti in jem šele po tem.
Tehtnica kaže že dlje časa približno enako težo.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA