Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 ogi
VigorousRunner napisal/-a:Ce bi si ti vzel 2 min časa pa mogoce prebral pol kakšne knjige, bi ugotovil, da je v zivlljenju vedno najprej treba pogledati vase, preden sploh začnes kritizirati in pljuvati ostale.

Sem jo, ampak ravno pol, ker imam pac zmoznost lastnega razmisljanja (ter za povrhu se malce znanja iz tega podrocja) in ne zgolj slepega sledenja tistemu, kar je trenutno popularno sem nehal, ker je stvar tako bolana, da ni za brati, kaj sele jemati to za referenco. Ampak ti kar veselo, jej 3kg sadja na dan, ter se pumpaj s tem kar je napisano v China Study.... samo ne porivaj tega naprej kot edino zvelicavno resnico. ;)
 stari bor
Dejte se nehat kregat,no.Še tako zdrava(?)hrana sama po sebi ne pomeni dosti,niti če zaradi nje shujšaš.Treba je pač iskati notranje ravnovesje,mir,srečo ,ali kakorkoli se že reče temu odnosu sprejemanja sebe in drugih.Prehranjevanja je le del iskanja poti k sebi in preko sprejemanja sebe k drugim.Dajanje pretiranega pomena le eni poti,enemu prav, je čudovita pot v skrajno egoistično družbo samozadostnih posameznikov,ki besno trenirajo za uspeh,vsiljujejo drugim svoje(hahaha)prepričanje..
Meni je še vedno najbližja in najljubša hrana,ki sem jo imel pri svoji mami,in je malo mediteranska,malo notranjska,raznolika in z veliko ljubezni.Ter radovednost za druge vrste lokalne hrane.Takšna mi je in mi še(60+) omogoča polno športno in sploh Življenje.
ogi napisal/-a:
VigorousRunner napisal/-a:Ce bi si ti vzel 2 min časa pa mogoce prebral pol kakšne knjige, bi ugotovil, da je v zivlljenju vedno najprej treba pogledati vase, preden sploh začnes kritizirati in pljuvati ostale.

Sem jo, ampak ravno pol, ker imam pac zmoznost lastnega razmisljanja (ter za povrhu se malce znanja iz tega podrocja) in ne zgolj slepega sledenja tistemu, kar je trenutno popularno sem nehal, ker je stvar tako bolana, da ni za brati, kaj sele jemati to za referenco. Ampak ti kar veselo, jej 3kg sadja na dan, ter se pumpaj s tem kar je napisano v China Study.... samo ne porivaj tega naprej kot edino zvelicavno resnico. ;)

Tale China Study ti je pa zelo zelo na žulj stopila, a mas nočne more?! Dvomim, da si sploh mel to knjigo v roki, ker če bi jo imel, bi videl, da nikjer ne omenja dieto z 3kg sadja na dan! Sej, če ne bil tolk zadrgnjen pa, če ne bi gledal na svet kot furmasnki konj, bi videl, da je China Study samo ena od knjig ki sem jih omenil. Prav tako bi videl, da nikjer ne povdarjam, da mi je prav China Study pomagala v življenju in videl bi, da svetujem punci naj sama naredi raziskavo kaj je dobro zanjo in kaj ne. Povdarjam to, da je vsako telo drugačno in se drugače odzove na vsako dieto! Nobenemu ne ne vsiljujem nobenih informacij!

Odpri oči....ko boš to naredil, boš dojel, da nas je 7 miljard, poleg tega boš dojel, da smo si usi različni in vsak ma svoje mnenje. Ko boš pa pr sebi pospravu bos dojel, da nima pomena pljuvati ali kritizirati ostale ljudi. Življenje z malo ali nič predsodki je veliko lepše!
Zanimivo je tudo to, da imaš znanje iz tega odročja, vendar še vedno nismo nič slišali od tebe glede hujšanja, razen to, da naj si spremeni nacin življenja!!

Lep pozdrav
 ogi
Pravi nekdo, ki je napisal tole:
Pa tudi ne poslusaj ljudi ki ti govorijo, da hujšaj z 100 g masti pa ocvirkov v solati, nisem še bolj neumne stvari slisal v zivljenju. Zapomni si, vsaka maščoba k jo pojes jo nosiš na sebi, to je dejstvo!
Ce zelis shujsati po naravni poti začni jesti veliko sadja in veliko zelenjave, veliko rastlinske hrane in cim manj mesa, mleacnih izdelkov, mascobe, sladkarij, cim manj industrijsko pripravljene hrane in predelanih industrjiskih ogljikov hidratov.....na kratko povedano zacni z vegansko prehrano - najboljše kar lahko naredis za svoje telo. To je dolgoročni nasvet za dobro zdravje.

To ti govorim iz lastnih izkušenj glede na to da na dan pojem do 3 kg sadje, 0,5 -1 kg zelenjav ter zitarice. Banane so ti najboljsi za zacetek, jest pojem na dan 15 do 20 banan! Pa ne poslusat ljudi, ki ti govorijo da sadje ima full cukra in da full skodi zdravju, ker vsak ko to rece nima pojma o principu hrane.

Od sadja pa zelenjave ni se nobeden umrl niti ni pristal v bolnici, za razliko od mesa in mascobe. Naj ti nastejem samo nekaj bolezni ki jih povzroca meso in mascoba:
- debelost
- sladkorna/diabetes
- bolezni srca in ozilja/zamasene zile kar povzroci kap
- osteoporoza
- rak

Preberi si knjige kot so Mcdougallov Nacrt, Kitajska Studija, Meso je problem, Jej in teci, Škrob je resitev, Resite se zasvojenosti z hrano, Ultraman, 80/10/10, Raw till four, Carb the Fuck up....to je samo nekaj knjig ki bi ti jih priporocal. Tudi na youtube mas veliko o tem.

Pa bodi dovolj, ker ce sem se v tem casu naucil eno stvar je to to, da se ne grem vec prepucavanja o tem z ljudmi, ki so postali "strokovnjaki" za prehrano, ko so prebrali tri knjige dvomljivih avtorjev. Tako da kot sem rekel, ce zelis, pojej 3kg banan na dan, jaz s tem nimam problema. Samo ne vem zakaj imate cisto vsi taksni "strokovnjaki" potrebo po vsiljevanju tega enega in edinega po vase pravilnega prepricanja vsem ostalim. Pa kot sem rekel, bodi dovolj.
ogi napisal/-a:Pravi nekdo, ki je napisal tole:
Pa tudi ne poslusaj ljudi ki ti govorijo, da hujšaj z 100 g masti pa ocvirkov v solati, nisem še bolj neumne stvari slisal v zivljenju. Zapomni si, vsaka maščoba k jo pojes jo nosiš na sebi, to je dejstvo!
Ce zelis shujsati po naravni poti začni jesti veliko sadja in veliko zelenjave, veliko rastlinske hrane in cim manj mesa, mleacnih izdelkov, mascobe, sladkarij, cim manj industrijsko pripravljene hrane in predelanih industrjiskih ogljikov hidratov.....na kratko povedano zacni z vegansko prehrano - najboljše kar lahko naredis za svoje telo. To je dolgoročni nasvet za dobro zdravje.

To ti govorim iz lastnih izkušenj glede na to da na dan pojem do 3 kg sadje, 0,5 -1 kg zelenjav ter zitarice. Banane so ti najboljsi za zacetek, jest pojem na dan 15 do 20 banan! Pa ne poslusat ljudi, ki ti govorijo da sadje ima full cukra in da full skodi zdravju, ker vsak ko to rece nima pojma o principu hrane.

Od sadja pa zelenjave ni se nobeden umrl niti ni pristal v bolnici, za razliko od mesa in mascobe. Naj ti nastejem samo nekaj bolezni ki jih povzroca meso in mascoba:
- debelost
- sladkorna/diabetes
- bolezni srca in ozilja/zamasene zile kar povzroci kap
- osteoporoza
- rak

Preberi si knjige kot so Mcdougallov Nacrt, Kitajska Studija, Meso je problem, Jej in teci, Škrob je resitev, Resite se zasvojenosti z hrano, Ultraman, 80/10/10, Raw till four, Carb the Fuck up....to je samo nekaj knjig ki bi ti jih priporocal. Tudi na youtube mas veliko o tem.

Pa bodi dovolj, ker ce sem se v tem casu naucil eno stvar je to to, da se ne grem vec prepucavanja o tem z ljudmi, ki so postali "strokovnjaki" za prehrano, ko so prebrali tri knjige dvomljivih avtorjev. Tako da kot sem rekel, ce zelis, pojej 3kg banan na dan, jaz s tem nimam problema. Samo ne vem zakaj imate cisto vsi taksni "strokovnjaki" potrebo po vsiljevanju tega enega in edinega po vase pravilnega prepricanja vsem ostalim. Pa kot sem rekel, bodi dovolj.

Mislim da si glavni del spustil, sam pustmo to, vidim da ti ne gre glih najboljs pri razumevanju stvari. Jest še vedno ne vidim nikjer nobenega stavka, da nekomu vsiljujem nekaj v glavo. Nikomur ne tupim, da to je pa ena in edina pot do lepe zdrave postave. Ja, sem komentiral stvar, ki po mojem mnenju ne drzi....logično.
Tudi nikjer ne vidim, da povdarjam, da sem strokovnjak o hujšnaju ali o zdravi prehrani za razliko od tebe ki si povdaril da imaš zelo veliko pojma in znanja na tem povdročju, vendar še vedno nič od tebe.

Stari Bor se je zelo lepo izrail in napisal:
"Treba je pač iskati notranje ravnovesje,mir,srečo ,ali kakorkoli se že reče temu odnosu sprejemanja sebe in drugih."

Nekam si napiši, kjer boš lahko večkar na dan prebral, zelo prav ti bo prišlo v življenju!!

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 flikca
usmiljeni_brat napisal/-a:Mislim, da ti je iz odgovorov lahko jasno, da je največja nevarnost, ki preži nate v tem trenutku, izguba zdrave pameti. Če boš uspela s tekom shujšat in pri tem ostala mentalno zdrava potem si zmagala. :D

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA