Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 majcka
tomasi napisal/-a:Vročica se stopnjuje... verjamem da ima vsak svoj cilj in tega naj se drži, pa naj bo to: biti na vrhu, ali premagati Janeza, postaviti osebni rekord ali pa mogoče samo preteči maraton in tega naj se drži, ne pa se obremenjevati s problemi drugih.
Vsak naj se postavi v tisto časovno cono, ki je najbližje njegovemu željenemu času na cilju.
Na koncu smo skoraj vsi zmagovalci :)

LIKE!
Uporabniški avatar
 ugor
spela* napisal/-a:Eh, da se vam ljubi toliko ukvarjati z drugimi ... :?

:clap: :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 Biz
Skratka prijave so (bile) odprte za vse, časovnih limitov ni. Vsak je upravičen do svojega mnenja. In vsak je upravičen do svojega maratona. Pri 3:00 ali 5:00. Če je težko gledati polžke, potem jih pa ne gledat.

In kaj je narobe, če si postaviš nek cilj in si nekaj dokažeš? Nič. Kvečjemu je dobro.

Taki pogledi me rahlo asociirajo na tistega cepca, ki je imel nekaj proti moškim v srednjih letih, ki si navlečejo pajkice in se gredo rekreirat na ceste, kaj sploh tam počnejo ipd., potem je pa bremzal pred njimi in enega spravil v bolnico :FO:
 papikele
Pa na Ljubljancu lahko rečemo,da je neka vrsta omejitve. Kdor bo na 20k pod časom 2:30 ga bodo usmeril proti cilju na 21k.
Sem pa mnenja, da za čase pod 4:45 res težko rečemo, da je to tek.
Nisem se mislil več oglašat samo toliko v odgovor, da so na LM pohodniki. So naj bodo pa še vedno je glede na povprečen čas med rekreativci to eden izmed najhitrejših maratonov! Po mojih računih je lansko leto povprečen čas znašal okoli 3:42:00 na Newyorškem pa 4:15(podatek na njihovi strani)! Pohodniki me ne motijo dokler niso v napačnih štartnih boksih! To me pa razkuri! :evil:
Pa še to kdaj na 42 oz na 21. Vsak mora z svojo glavo razčistit. Jaz sem naprimer v 14 mesecih iz popolnega lenuharja prilezel na maraton pod 3:25:00 pa nisem talentiran za dolge teke. Res pa, da sem mlad.Vse je v glavi :wink:
 ammy_gaja
Pozdravljeni,
mene pa zanima, če je možnost, da pretečem 21 km na ljubljanskem maratonu glede na mojo pripravljenost. Sama tečem približno 4x na teden, zadnje 2 tedna sicer okrog 11km (to pretečem nekje v 1 uri, čisto odvisno od počutja... ponavadi prve 3 km tečem tempo okrog 5.40min/km, potem pa hitreje...povprečno okrog 5.20 - 5.30 min/km, razen če se potrudim potem sem hitrejša...), sem pa najdlajši tek tekla 15km. Malo me je strah pa nikoli še nisem niti prakticirala kakšni gelov ali podobnih stvari. Do sedaj sem imela navadno samo vodo s seboj.
Je mogoče bolj pametno da grem tokrat samo na 10 km?

Hvala za nasvete!
 bossteb
@ammy_gaja
Jaz sem se lani lotil W4L z namenom, da pridem cim blizje maratonski znamki (za kar sem imel casa 3:08), s tem, da sem do tedaj imel najdaljsi tek 28 km. Zasledovalno vozilo me je ujelo na 39,5 km pri treh urah.

Ce teces po 11 km, in si ze zmogla celo 15 km, se nikar ne boj malega maratona. Bi bilo skoda vse te kondicije, ki jo imas, za 10 km, ki jih itak vsak teden veckrat odteces. Zmogla bos sto odstotno, bo pa zadovoljstvo v cilju 21ke povsem nekaj drugega.

Kar se gelov tice ipd, tudi jaz jih nisem vajen in sem na letosnjem W4L zmogel slabih 45 km samo z dvema kosckoma banane, nekaj vode in nekaj isotonika. To pa mislim da bo tudi na LM na voljo na okrepcevalnicah.

Le pogumno, pa sporoci, kako ti je slo. :clap:
 silvij
@ammy_gaja
kot pravi bossteb - če tečeš do 4 x na teden in si doslej uspela odteči najdaljši tek okrog 15 km - ni sicer jasno, kolikšna ti je skupna tedenska kilometraža - cca 40 km? :?: - in uspeš 11 km v povprečnem tempu okrog 5:20 (ali celo bolje, če se potrudiš, kot praviš :clap: ), potem je tudi moj nasvet vsekakor, da greš na 21-ko! Tvoji sedanji časi ti vsekakor omogočajo rezultat pod 2 urami do ene ure in 55 minut. Vzdušje na štartu in zadovoljstvo v cilju pa bo odtehtalo vsakršen rezultat! Prvega ne pozabiš nikoli! :lol: Pazi samo, da razporediš moči in te adrenalin na začetku in v prvi polovici ne "zanese" - dolgi teki "se zmagujejo" v drugi polovici in predvsem v zadnji četrtini! SREČNO! :laola
 bossteb
silvij napisal/-a: Pazi samo, da razporediš moči in te adrenalin na začetku in v prvi polovici ne "zanese" - dolgi teki "se zmagujejo" v drugi polovici in predvsem v zadnji četrtini! SREČNO! :laola

Moj najvecji problem! :cry:

+1 silvij
 silvij
Ja, to pride z leti: ko zmanjkuje moči (in vsega drugega :lol: , jih začneš pametneje uporabljat :D !
 Klemen Klemen
aleššš napisal/-a: Čas maratona 4h in več in prihod v cilj skorajda po vseh štirih pa po mojem mnenju nima nobene veze ne z osebnim zadovoljstvom ne z zdravjem.

Kako, da ne? Saj tisti, ki ga je prvi pretekel, je tam tudi umrl....
Uporabniški avatar
 majcka
Klemen Klemen napisal/-a:
aleššš napisal/-a: Čas maratona 4h in več in prihod v cilj skorajda po vseh štirih pa po mojem mnenju nima nobene veze ne z osebnim zadovoljstvom ne z zdravjem.

In je umrl osebno zadovoljen? In zdrav! :lol:
 davidkopic
majcka napisal/-a:
Klemen Klemen napisal/-a:

In je umrl osebno zadovoljen? In zdrav! :lol:

V času? :oops:
 ammy_gaja
Hvala za odgovore in nasvete!
Verjetno je potem pametno po 1 uri nekaj pojesti tam na postajah?
Zadnji teden treningov je potrebno kaj zmanjšati? če tečem recimo vsak drugi dan ja kot ste navedli zgoraj se trudim nekje 40km na teden...
imam še kar nekaj treningov možnih do maratona :) samo da ne bi preterala sebe...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA