- 06 Jan 2006, 11:30
Darilo na dan svetih treh kraljev - Dnevnik
Mečkale kar tri minute več
OBERHOF –V zadnjih metrih je Tadeji Brankovič uspelo prehiteti Finsko in ujeti osmo mesto, s čimer je Lucijo Larisi, drugo predaji, nagradila z izpolnjenim kriterijem za nastop na olimpijskih igrah. Normo ima tako že šest biatlonk. Pod največjim psihičnim pritiskom so se Lučki najbolj tresle roke (trije kazenski), malce manj pa ob tveganju Tadeji Brankovič:»Živčki. Streljala sem kar malce na slepo, šele pol sem videla koliko sem zgrešila.« Poleg Malijeve, ki je od štarta vodila, končala kot šesta in imela optimistični tretji čas teka takoj za Pilevo in Dislovo, v megli pa se je čudila, da je sploh kaj zadela, je naše reševala kraljica Andreja Koblar. Z najboljšim časom tretje predaje predstava sezone. A 35 pred OI naj se strokovno vodstvo s strelskim trenerjem še enkrat zamisli. Ne samo, da so od konkurence za nagrade slabše streljale le Norvežanke. Naše so »čepele in mečkale« samo na strelišču kar dve minuti več od Norvežank, tri od Francozinj, ki so z fenomenalno Sandrine Bailly tudi slavile drugič v zgodovini pred Nemkami in 16.000 gledalci. Mariča, Bauerja in Kodelo danes čaka desetka........
svetovni pokal ženske štafete (4 x 6 km): 1. Francija (Peretto, Baverel, Becaert, Bailly) 1,22:34 (1+10), 2. Nemčija (Disl, Henkel, Apel, Wilhelm) + 0:07 (4+15), 3. Belorusija (Ivanova, Nazarova, Ananko, Zubrilova) + 0:19 (2+11), 8. Slovenija (Mali 0+4 – 6. čas predaje, Larisi 3+6 – 12., Koblar 0+2 – 1., Brankovič 1+6 – 8.) + 4:47 (4+18) ...3344