- 25 Feb 2006, 15:00
Samo talent lahko odteče pod 2:30 maraton???!!!
Oprosti izrazu, ampak ne kvasi neumnosti. Mogoče bi razumel, če bi rekel, da lahko le talent odteče pod 2:15, mogoče 2:20, ne pa 2:30.
Pri maratonu redki talenti pridejo do svoje genetske meje- ta je edina preko katere ne moreš(zaenkrat), saj je treba trenirati desetletje in več, hkrati pa ohraniti telo nepoškodovano. Mnogi se prej poškodujejo in ne morejo naprej, veliko talentov pa se sploh ne odloči za maraton, ker tečejo na krajših razdaljah in le nekateri od teh, ki se potem odločijo za maraton so potem tako uspešni kot na krajših razdaljah.
andrejl napisal/-a:Athena89 napisal/-a:heh
me pa prav zanima kok % vi mislite da je talent, kok % pa trening?
boljši so rezultati, večji je odstotek talenta. vsak povprečen tekač lahko odteče maraton pod 3h s vsaj približno pravilnim treningom, samo talent pa ga lahko odteče pod 2:30.
to, da je rezultat 90% treninga in 10% talenta, je ena navadna floskula, s katero starši motivirajo svoje otroke, da bi bili bolj pridni. in s katero se tolažijo(mo) rekreativci, v smislu "saj bi lahko tekel 10km pod 35min, samo če bi bolj treniral, ampak kaj ko nimam časa"![]()
lp, andrej
Samo talent lahko odteče pod 2:30 maraton???!!!

Oprosti izrazu, ampak ne kvasi neumnosti. Mogoče bi razumel, če bi rekel, da lahko le talent odteče pod 2:15, mogoče 2:20, ne pa 2:30.
Pri maratonu redki talenti pridejo do svoje genetske meje- ta je edina preko katere ne moreš(zaenkrat), saj je treba trenirati desetletje in več, hkrati pa ohraniti telo nepoškodovano. Mnogi se prej poškodujejo in ne morejo naprej, veliko talentov pa se sploh ne odloči za maraton, ker tečejo na krajših razdaljah in le nekateri od teh, ki se potem odločijo za maraton so potem tako uspešni kot na krajših razdaljah.
moje zivljenje je moje sporocilo.