Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 kengurujko
Uroš Sobočan napisal/-a:Kenijec pa še nisem :mrgreen:

Pa še boš, še par let tazga treninga pa jim boš konkurenca. Boste laufal kdaj na kšnem maratonu, pa bojo sami seb rekl: "Ti, ampak tale belček je pa sila vzdržljiv, pa še šiba jo k da bi mogu bežat pred levi-tko kot mi..." :lauf:

Pa BDW:a vidš da deluješ expert-ko človek bere tvoje poste! :--
Tekomani smo pa pomoje kr večina ns forumašev, eni bolj kot drugi, ne glede na količino preteklih km... Tek te zasvoji-nimamo kej....:rol:
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
:lol: pol si morm enga prej nabavit da me bo naganjal :wink:

Expert :lol: daleč od tega, mogoče me stvari malo bolj zanimajo in si jih tu pa tam spreberem, pol pa če vem o stvari pač poskušam pomagat...
Ja dejansko pač postane del tebe, tako kot eni ne morjo brez pijače spet drugi ne mormo brez teka.
Sto ljudi sto čudi :wink:

Lp

Uroš
Uporabniški avatar
 kengurujko
Pa dej sprejemi kompliment Uroš! :evil: To je pač dejstvo, da veš velik o teku! :clap: Face it! Live it! Enjoy it! :wink: Smo vidl in "zavohal" tvoje znanje-nekateri začetniki :-- JASNO?? (Js sm zt, pa smo se na žalost očitn učil mal preveč, če ne skor sam o boleznih, anomalijah.... :roll: :oops: )
Uporabniški avatar
 HUDMA
Hej!

Se spet malo oglasim, čeprav sem v prvih dneh v juniju začutil nekaj "škripanja" v desnem gležnju in sem zato nekoliko "stopil na žogo". No, za zdaj sem ta mesec pretekel 41, 5 km.
Me pa zanima sledeče: Imate kaj "s črno nalakirane" nohte na nogah? :D Sam imam že dober mesec dva črna nohta in eden izmed mojih kolegov, ki je "že leta mad runner" pravi, da je to pač del tega špasa in da ima tudi on bolj "himalajske" prste! :D

Pa vi?
Uporabniški avatar
 HUDMA
Huh, pa sem dosegel dva izmed zastavljenih ciljev! :D
1.) Izgubil sem 32 kg in dosegel svojo željeno težo 70 kg.
2.) Končno sem našel dovolj časa in pretekel obljubljenih 21 km. S tempom sem se zelo zadrževal (po teku me je čakala vloga dvakratnega očeta in se zato nisem hotel domov vrniti na smrt utrujen, poleg tega pa sem se bal, da če se preveč zaženem, bom moral del poti hoditi ali celo počivati). Tako sem udobno pretekel razdaljo v 2 urah in 8 minutah (kar je po moji oceni nekako 10-15 minut za mojim trenutnim maksimumom).
JUHUHU! I feel good! :D

Moj naslednji cilj je preteči v letošnjem letu 1000 km. (Trenutno sem nekje na polovici).

Luzr, strinjam se, da bi lahko malce pobrskal po forumu in našel odgovore že sam. :oops: Vseeno pa hvala za tvoj odgovor. Kar se tiče čevljev sem bolj čudak. Tečem v treking čevljih znamke kilimanjaro. :oops: Čevlji mi odgovarjajo, saj me ne žulijo in noge se v njih med tekom, pa tudi po teku dobro počutijo. Nekako se že ves čas igram z mislijo o kakem gorskem teku na višino 2000+ m in takrat se mi bodo (glede na moje pohodniške izkušnje) takšni čevlji obrestovali! :D Mogoče se res pretrdo odrivam in imam zato en noht črn, ampak pravzaprav mi za tisti noht "dol visi"! :D S tempom pa absolutno ne pretiravam, saj po teku nimam pretirano bolečih nog, niti sape in naslednji dan tečem brez "posledic prejšnjega dne".
Uporabniški avatar
 Vladek
Hudma tole je pa prav fino brat, čestitam.

Kot že toliko predhodnikov, čas na 10km je daleč od tega, da bi bil slab. To je za rekreativca zelo spodoben čas.

Bi se pa ustavil malo pri tvoji obutvi. Definitivno je kriva za črne nohte. Ampak to niti ni tako hudo, temu se verjetno noben rekreativec (na začetku "kariere") še ni izognil. Kljub temu, da praviš, da ti copati odgovarjajo, ne žulijo itd, pa bo to po mojem mnenju vzrok poškodb, ki bodo s kilometri, ki jih delaš, žal prišle. Jaz si s tem nebi upal tečt. Če in ko se boš odločal za tekaške copate, pa se le daj stestirat, da boš videl, kaj ti odgovarja. Pa še kakšen EURo boš prihranil.

lp
Vlado
Uporabniški avatar
 HUDMA
Juhej!

Hudma ima nove "cokle". :D

Zadnjič sem na floorbalu začutil pekočo bolečino nad peto in se spomnil besed, ki ste mi jih nekateri pisali. Tako sem se odločil, da si vendarle kupim prave tekaške čevlje in se obvarujem nesmiselnih poškodb. Prepričan sem, da so prodajalci in ostali kupci mislili, da se mi je zmešalo, ko sem delal kroge po trgovini in testiral različne čevlje. Po polurnem "indoor" teku pa sem iz trgovine prišel kot ponosni lastnik tekaških čevljev Mizuno, ki so me najbolj prepričali. (Žena, ki je bila z mano je skoraj izgubila živce! :lol: )

Upam, da bo jutri vsaj približno suho vreme in bom lahko stestiral svoja nova "kopita". :D
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Torej kaj smo se naučili?

:arrow: včasih je pametno dat kak evro več, noge pač manj trpijo (kasneje tut glava)
:arrow: večina (izjeme obstajajo, da ne bo kdo užaljen!!!) naših prodajalcev, je "ekspertov" ki mislijo, da vejo vse, če preberejo na internetu (nekteri še to ne) :ignore:
:arrow: copate je pametno preizkusiti pred nakum, če ni indoor tekaške proge pač delamo kroge po trgovini :rol:
:arrow: vsakemu tekaču svoj copat
:arrow: v začetku kariere je pametneje ženo pustit doma, po kakem odtečenem uradnem teku pa se tudi te ponavadi ogrejejo, ko vidijo, da misliš resno :lauf:
:arrow: pa da ne bo nežni spol užaljen, mislim da je tukaj več žensk, ki tečejo (zavidljivi dosežki in kilometri!!!) kot pa dedcev :cast: :cast1:
:arrow: človek v mojih letih si le želi, da bo mel nekoč tako razumevajočo ženo :oops:

Pa lep tek ti želim in čim več užitkov :wink:

Lp

Uroš
Uporabniški avatar
 marcy
Čestitam hudma za napredek, najbolj fajn pa je to, da tvoja volja do teka še vedno raste :clap: . Zadnji čas, da si se odločil za nakup pravih tekaških copat. Mislim, da bo sedaj občutek pri teku še boljši in veselja še več :D .
Črni nohti so posledica nošenja pretrde obutve, pri čemer pri teku sprednji del stopala neprestano tišči v gumo in pod nohtom nastane najprej žulj. Poškodovan noht potemni in prične odmirat. V kolikor obutev na katero je noht občutljiv pogosto uporabljaš, noht počasi odstopa in v celoti odmre(odpade in ga nadomesti nov).
Upam, da sedaj v novi obutvi te težave ne bo več, saj je najbrž tudi precej bolj zračna. Sicer pa pazi na svoje telo, pa četudi gre zgolj za en noht - saj veš: bolje preprečiti kot zdraviti :!: .
Veliko dobre volje ti želim in spremljam tvoj "razvoj" še naprej :wink: !
Uporabniški avatar
 HUDMA
Huh, prvi resnejši preizkus novih tekaških čevljev je uspel! Vse dopoldne sem živčno pogledoval skozi okno, če se bo dež umiril. Z otrokoma smo šli na sprehod kar v dežju (Mali je v vozičku, zadelan s posebno protidežno prevleko takoj zaspal, moja triletnica pa je namerno zabredla v sleherno lužo na poti. :D )
Obupal sem nad vremenom in se pri kosilu temeljito napokal. Takrat pa se je vreme končno nekoliko popravilo. :) Takoj sem začel nase tlačiti tekaška oblačila in nove čevlje. S polnim trebuhom je bilo teči kar precej zoprno, kljub temu pa sem iz same jeze nad salamenskim vremenom namesto običajnih 10,5 pretekel 16 km. In obutev?
Prve 3 kilometre sem imel nekoliko čuden občutek (kot da mi korak vleče navznoter), potem pa je minilo in čevlji so se začeli bolje obnašati. Po desetih kilometrih sem se počutil odlično. Korak je bil mehkejši, pete zaradi blažilcev bolj spočite in tudi po teku sem imel nogavice manj mokre kot običajno (očitno zračenje deluje :D ). Čevlji so izredno lahki in udobni. Priznam, razlika se pozna, čeprav se tudi v starih čevljih nisem počutil slabo. Komaj čakam, da se podam na drugi test - tokrat v optimalni obliki, torej s praznim želodcem. Poln vamp mi je namreč precej pokvaril veselje.
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Copate boš imel "optimalno" utečene tam po 100-200 km ko se ti bojo že čist podale tvoji nogi tako da se ne sekiraj če so prvič ali drugič nekoliko "neudobne" ;) tako pač je pri vseh novih stvareh, ne obvladaš jih takoj.

Glede hrane, ja... Dve uri minimalno prej nič ne jest, oziroma tri če je bil obrok obilnejši!

Pa lep tek ti želim!
Uporabniški avatar
 HUDMA
Uroš, kar se tiče hrane, sem si že nekaj mesecev na jasnem, da mi najbolj ustreza, če jem največ 3 ure pred tekom. Včeraj pa so bile izredne okoliščine. Ko sem že obupal nad vremenom in se pošteno najedel, se je nekoliko zjasnilo. Seveda se nisem pustil motiti in sem šel kljub polnemu vampu tečt. :D
Uporabniški avatar
 HUDMA
He, he, se moram malce pohvaliti ... :oops: Včeraj sem se potrudil čim hitreje odteči svojo 10,5 km traso. Prvih 500 m je bilo ogrevanje, nato pa sem meril čas na 10 km in progo prvič pretekel pod 52 minutami oz. točno 51 minut in 52 sekund!

JUHUHU! Polži napadamo! :D
Uporabniški avatar
 Tatjana
HUDMA napisal/-a:He, he, se moram malce pohvaliti ... :oops: Včeraj sem se potrudil čim hitreje odteči svojo 10,5 km traso. Prvih 500 m je bilo ogrevanje, nato pa sem meril čas na 10 km in progo prvič pretekel pod 52 minutami oz. točno 51 minut in 52 sekund!

JUHUHU! Polži napadamo! :D

Kaki polži? To definitivno ni čas, da bi se kvalificiral med polže :wink:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA