Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Danes zjutraj sem v centru opazil dva kolesarja v timingovih telovnikih in policijski motor z rdečo lučjo, ki ju je spremljal. Očitno natančno merijo razdaljo :D

Super da so traso speljali tudi čez prelep center Ljubljane in ne da tečemo samo po nekih brezveznih ulicah :wink: Upajmo da bomo zdržali tisti vsponček v 32.kilometru :?

Video posnetek trase http://www.siol.net/sportal/rekreacija/ ... video.aspx
Na strani organizatorja nikjer nisem zasledil napotkov za štart. Torej letos ne bo časovnih boxov. Kako je glede tega na maratonih v tujini. Lansko leto sem porabil veliko energije za cik-cak tek med počasnejšimi tekači, ki so namerno rinili v hitrejše boxe.
vlade napisal/-a:Na strani organizatorja nikjer nisem zasledil napotkov za štart. Torej letos ne bo časovnih boxov. Kako je glede tega na maratonih v tujini. Lansko leto sem porabil veliko energije za cik-cak tek med počasnejšimi tekači, ki so namerno rinili v hitrejše boxe.

Glede tega je v Ljubljani bolje kot npr. v Berlinu. V Berlinu takšno prehitevanje traja tako rekoč celo progo. S tem, da mnogi tekači, ki jih želiš prehiteti, ne tečejo naravnost, ampak levo-desno. Poleg tega tistim, ki imajo v ušesih slušalke, težko rečeš, da bi rad šel mimo, ker te tako ali tako ne slišijo. Ampak to že ni več stvar organizatorjev, ampak tekaške kulture.
Jutro
jaz v Berlinu nisem imel nobenih težav glede prehitevanja tekačev (ker jih nisem prehiteval :lol: :lol: :lol: ), pa tudi drugi mene niso kaj preveč ;) Očitno sem stal v pravem boxu in sem dejansko celotno progo odtekel s tempom tistih tisoče sotekačev, ki so tekli ob meni ...
V LJ pa še zaenkrat nisem našel takšnega boxa, ki ne bi bil prehiter/počasen zame ... zato ga raje tečem tako, da uživam v njem in se ne obremenjujem s prehitevanji ;)
Košir in Roblek sta me namreč letos marsikaj naučila. Prvi to, da ne rabim na teku kemije (gelov) če pa so vsepovsod banane :D , drugi pa, da se da maraton odteči predvsem na pogon pozitivne energije. Več je med tekom deliš med druge - več se ti je vrne ...
Hvala obema ;)
:laola
Tako kot thinkblue tudi jaz nisem imel nobenega problema s prehitevanjem tekačev v Berlinu. Precej več problemov je v Ljubljani (pa tudi kje drugje), ker se po štartu postavi 5 ali več prijateljic v vrsto in zablokirajo tričetrt širine ceste med tekom in jih seveda ne moreš normalno prehiteti. Bogve, če jim kaj rečeš....Res je tudi, da se veliko tekačev ne postavi v ustrezen boks. "Prijateljice" gredo seveda v drugega, takoj na začetek, kajti one bodo tekle polmaraton pod uro in pol.... ja valda......

V Ljubljani so boksi, ampak kaj ti pomaga, če ti na štartno številko ne označijo v kateri boks spadaš in če na vhodih v boks ni nobene kontrole. Ker se le majhen delež tekačev drži navodila organizatorja o razvrščanju v bokse, so potem težave pri teku že takoj po štartu...

V Berlinu sta dve kontroli, preden prideš v "svoj" boks in hvala bogu da je tako. Po štartu tečejo vsi približno enako hitro in zato je manj prehitevanja.
Eno začetniško vprašanje. Prvič grem na mali maraton (LJ) pa me zanima, do kdaj je dobro pridt na dvig številke, da še normalno pridem na štart.

Štart je ob 10:30. Se pride na štart malo pred začetkom al boljš kej prej in koliko prej?

Kak nasvet glede tega pred štartom, prosim.
Takoj ko je to mogoče! Dvigneš jo lahko že v četrek. Zadnjo uro povsod in vedno nastane gneča. Upoštevaj še da moraš iz gospodarskega rastavišča priti na štart, se preobleci odati opremo v garderobo, se ogreti in pravočaso postaviti v USTREZEN štartni boks.
Na tvojem mestu bi jo šel dvignit dve uri pred štartom
Bolje prezgodaj kot prepozno :wink:
papikele napisal/-a:Takoj ko je to mogoče! Dvigneš jo lahko že v četrek. Zadnjo uro povsod in vedno nastane gneča. Upoštevaj še da moraš iz gospodarskega rastavišča priti na štart, se preobleci odati opremo v garderobo, se ogreti in pravočaso postaviti v USTREZEN štartni boks.
Na tvojem mestu bi jo šel dvignit dve uri pred štartom
Bolje prezgodaj kot prepozno :wink:

Se strinjam. v kolikor si iz Ljubljane opravi to že kak dan prej. Če pa si npr iz MB je res priporočljivo, da prevzameš številko takoj zjutraj, ko je to mogoče. Mogoče greš še v en lokal na kavo (predlagam McDonalds na Čopovi), greš še 10x na WC, se preoblečeš (si na toplem do zadnjega), potem pa samo še oddaš garderobo in je to to :)))
A je možnost, da bi tekaški forum prevzel štartne številke uporabnikov iz skupinske prijave, pa na dogovorjenem mestu pred tekmo predal? Jaz sem namreč iz Murske Sobote, zato bom drugače moral od doma odriniti 2h prej.
ja jaz sem letos v skupinski prijavi preko službe tako da bodo oni prevzeli zame vendar bom šel vseeno malo na sejem pogledat pa prevzeti za mamo in brata :D
testeninke se pa ne dotaknem. namreč 2 leti nazaj ko sem bil še tekaško bolj zelen z veseljem pojedel tisto testeninko v dobri veri ampak mi nekaj ni prav sedla pa še čudna omaka je bila čez in je potem pol noči ropotalo po želodcu
tako da ostanem na svojem kuhanju :D
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA