Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Thazz
Obvezno moraš zmanjšati količino treninga. Pravzaprav bi to morala narediti že kakšen teden nazaj, saj se je treba do tekme dobro regenerirat in spočit. Do maratona opravi le še kakšne tri lahkotne teke (npr. nedelja, torek četrtek), bližje ko je tekma krajši naj bojo.
Uporabniški avatar
 StaraKost
Za 21-ko sigurno ne. Ta teden še na polno. Za regeneracijo je dovolj, če drugi teden skrajša razdalje in obdrži intenzivnost. Saj od 40 km/teden se nima kaj za regenerirat, ker je itak vsaki drugi dan počivala.
 vlade
Zakaj je tako težko poiskati načrt treningov na internetu in se ga držati?
Kaj ima tekač od stihijskega treniranja na pamet?
Uporabniški avatar
 vencelj
vlade napisal/-a:Zakaj je tako težko poiskati načrt treningov na internetu in se ga držati?
Kaj ima tekač od stihijskega treniranja na pamet?

Nekateri morda nimajo toliko časa in take službe, da bi si to lahko privoščili. Jaz nikoli nisem niti poizkusil delati po programu, ker bi se mi prej kot v treh dneh sfižilo. Tečem pač, kadar imam čas in sem po službi še toliko pri močeh, da to naredim in verjetno nisem edini.
Smo pač (povprečni) rekreativci, ki imamo v življenju še kaj drugega, tek pa nam pomeni le sprostitev in zabavo in nam nikakor ni prva stvar v življenju.

lp, vencelj
Uporabniški avatar
 Medicius
Vsakega programa se lahko človek loti, samo želja mora biti, ne izgovori. Delam v turnusu, vikende in praznike, če samo ta mesec omenim, sem samo en vikend prost (24.-25.10.), na koncu meseca pa se bo nabralo slabih 220h! :wink:
Uporabniški avatar
 vencelj
Vsako delo ima svoje zahteve, ampak povprečno po 13 000 korakov in zelo veliko stopnic (včasih po 2000, vse z obtežitvijo) dnevno je povsem dovolj, da potem ne grem več tečt in mi to niti ni več potrebno :!: Pa tudi 220 ur mesečno (in več) je kar stalnica, mesec za mesecem, leto za letom. Tudi po 250 in več smo že bili navajeni.
Prevsem tole: po takem fitnesu teka ne rabim več :!:
 Kse Nija
naj se predstavim.. sem polžka... malce pretežka, Emšo me že daje... spadam v klub polžk. sploh ne bi našla te debate, če ne bi neka deklica, ki jo spremljam skozi treninge in se trudi vsa obupana objavila na FB v eni skupini povezavo na vašo debato..
Torej, kdo sem... marsikdo od vas me pozna.. ko vi tečete, jst zbiram pokrovčke, ko vi tečete, jst delam na urgenci.. 12 ur... dodajam, ker sem malce brala za nazaj...jst mam vedno samo en vikend frej in imam to srečo da si ga lahko izberem... torej si ga izberem ko so tekaške prireditve... delam dnevno nočno izmeno, danes od 7 zjutraj do 19 zvečer jutri od 19 do 7.. če je sreča sem potem tisti dan pa naslednji dan frej...glede na to kolk tekačev pride na urgenco mogoče smo se že srečali?.. ko vi tečete, sama pomagam družini, ki je izgubila dom. Ko vi tečete, sedim sama v čakalnici in čakam na svoje izvide... Blagor vam, ki imate čas, ki imate zdravje, ki lahko in zmorete.. Blagor vam, ki ne veste, kako je nekomu, ki čaka izvid ali se mu življenje končuje ali ne... Tudi jaz bom na štartni liniji, tam zadaj, verjemite mi, da vas ne ne bom ovirala... tekla bom tam zadaj... ne bom tekla za čas.. ne bom tekla za osebni rekord.. tekla bom zase in zanjo in še zanjo.. tekla bom v majici z roza pentljo... in res ne vem, kaj vas motim, če tečem 7 km na uro 42 km.. jst tečem za Življenje... zakaj sem začela tečt.. ker se mi je kostni mozeg začel sušiti.in najtežje se je bilo spravit iz kavča v gibanje... iz počasne hoje v hitrejšo.. iz hojo v počasen tek.. in KDO SI TI DA MI SODIŠ???
Nazadnje spremenil Kse Nija, dne 18 Okt 2015, 18:18, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 Medicius
jzibert25 napisal/-a:Pozdravljeni,

letos sem si zadal, da bi prvič pretekel maraton, vendar ...
Že nekaj let tečem polmaratone in sem spravil svoj čas na 1:35 na zadnjem polmaratonu, ki sem ga tekel na Triglav teku na Brdu. Priprave za maraton so potekale brez težav do meseca septembra, ko sem imel ene obveznosti in sem spustil veliko treninga, tako da sem sedaj v precepu, ali naj grem na marton na LM ali na polovičko. V oktobru spet malo bolj treniram (intervali, stopnjevanja), vendar manjka mi nekaj septemberskih dolgih tekov.

Torej moja dilema je, naj grem na 42 ali naj še eno leto treniram. Trenutno imam pretečenih 1600km v tem letu in izvedene treninge v tekaški skupini 2-krat na teden (razen med počitnicami).

Hvala za komentarje.

In? Kako si se odločil? :D
Uporabniški avatar
 majcka
Kse Nija napisal/-a:naj se predstavim.. sem polžka... malce pretežka, Emšo me že daje... spadam v klub polžk. sploh ne bi našla te debate, če ne bi neka deklica, ki jo spremljam skozi treninge in se trudi vsa obupana objavila na FB v eni skupini povezavo na vašo debato..
Torej, kdo sem... marsikdo od vas me pozna.. ko vi tečete, jst zbiram pokrovčke, ko vi tečete, jst delam na urgenci.. 12 ur... dodajam, ker sem malce brala za nazaj...jst mam vedno samo en vikend frej in imam to srečo da si ga lahko izberem... torej si ga izberem ko so tekaške prireditve... delam dnevno nočno izmeno, danes od 7 zjutraj do 19 zvečer jutri od 19 do 7.. če je sreča sem potem tisti dan pa naslednji dan frej...glede na to kolk tekačev pride na urgenco mogoče smo se že srečali?.. ko vi tečete, sama pomagam družini, ki je izgubila dom. Ko vi tečete, sedim sama v čakalnici in čakam na svoje izvide... Blagor vam, ki imate čas, ki imate zdravje, ki lahko in zmorete.. Blagor vam, ki ne veste, kako je nekomu, ki čaka izvid ali se mu življenje končuje ali ne... Tudi jaz bom na štartni liniji, tam zadaj, verjemite mi, da vas ne ne bom ovirala... tekla bom tam zadaj... ne bom tekla za čas.. ne bom tekla za osebni rekord.. tekla bom zase in zanjo in še zanjo.. tekla bom v majici z roza pentljo... in res ne vem, kaj vas motim, če tečem 7 km na uro 42 km.. jst tečem za Življenje... zakaj sem začela tečt.. ker se mi je kostni mozeg začel sušiti.in najtežje se je bilo spravit iz kavča v gibanje... iz počasne hoje v hitrejšo.. iz hojo v počasen tek.. in KDO SI TI DA MI SODIŠ???

Jaz sem Maja in ti sodim, da bi ti le ratalo še velikokrat.....v roza majčki, z roza pentljo, zase ali zanjo ali za katero tretjo.

Teci!!!! Za življenje. Za svoje ali za katero drugo. Teci!!!! Jaz navijam zate!!! :laola :laola :laola
Uporabniški avatar
 mojchka
Kse Nija napisal/-a:Tudi jaz bom na štartni liniji, tam zadaj, verjemite mi, da vas ne ne bom ovirala... tekla bom tam zadaj... ne bom tekla za čas.. ne bom tekla za osebni rekord.. tekla bom zase in zanjo in še zanjo.. tekla bom v majici z roza pentljo... in res ne vem, kaj vas motim, če tečem 7 km na uro 42 km.. jst tečem za Življenje... zakaj sem začela tečt.. ker se mi je kostni mozeg začel sušiti.in najtežje se je bilo spravit iz kavča v gibanje... iz počasne hoje v hitrejšo.. iz hojo v počasen tek.. in KDO SI TI DA MI SODIŠ???

:clap:

Kse Nija, se vidimo na zadnji liniji. Morda rečeva kakšno besedo. Srečno!
 Kse Nija
črna majica.. Zame in Zate ...pentlja.. do Cilja.. bom prepoznavna.vesela vsake vzpodbude. se vidimo
 flying eagle
Kse Nija napisal/-a:naj se predstavim.. sem polžka... malce pretežka, Emšo me že daje... spadam v klub polžk. sploh ne bi našla te debate, če ne bi neka deklica, ki jo spremljam skozi treninge in se trudi vsa obupana objavila na FB v eni skupini povezavo na vašo debato..

bejbika moja rad te imam in vem da bos zagledala cilj ker verjamem vate :heart RTM :heart
 flying eagle
Kse Nija napisal/-a:črna majica.. Zame in Zate ...pentlja.. do Cilja.. bom prepoznavna.vesela vsake vzpodbude. se vidimo

upam da se vidimo :heart

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA