Vreme napisal/-a:Kot je videti, si že začel teči iz užitka
, kar tako naprej!!!!
Res je, čeprav nekaj naslednjih besed to ne bo potrdilo. Petek...z mlajšim sinom Matevžem smo opravili nekaj zdravniških preiskav na Vrazovem trgu. Na tem mestu vsa pohvala osebju otroške bolnišnice. Samo pogled na njihove pogoje dela mi je za nekaj časa priskutil vse kontrolne stolpe, nove stadione...pa saj bo menda kmalu bolje. Ko je bilo to za nami, sem se odpravil teči. 3-1-10X je bil zapovedan trening. Začnem...in nikakor ne najdem ritma. Ne teka, ne dihanja...nič. Pulz mi vztrajno nabija proti 165 ne glede na to, da dajem iz ''druge v tretjo''. Vztrajam...in mine tudi teh 36 minut. Slabih treningov do sedaj še ni bilo, ta je bil prvi. Vroč tuš me spravi k sebi počutje se izboljšuje, pa vseeno tuhtam, kaj je bilo narobe. V soboto počivam in z nejevero ogledujem desni gleženj. Ni zatečen, ni občutljiv na dotik, pa vseeno malo boli, peče in zateguje. Zvečer se odpravim v službo in nekako 'preživim'' 12 ur tlake. Samo mimogrede...službo opravljam v t.i. ''ruskem turnusu'' kar pomeni 12 ur podnevi, 24 ur prost, 12 ur ponoči, 48 ur prost. Prednost...omogočeno mi je veliko jutranjega oziroma dopoldanskega tekanja.
Nedelja...po štirih urah spanca se počutim dobro. Še napol matast navlečem nase tekaško opremo in se v malo hitrejši hoji odpravim do mesta ogrevanja. 5-1-8X (drugič) je zapovedan tek. Med hojo pogled še vedno uhaja k desni nogi. Namerno jo malo bolj obremenjujem, zvijam, tlačim...da bi le morda odkril najmanjšo sled bolečine. Pa ne za to, da mi morda ne bi bilo potrebno teči. Ne, teka si prav želim in vem, da če bo vse v redu, da me bodo dobri občutki nosili še dan ali dva kasneje. Vse je v redu, noga ne boli. Temeljito raztezanje in začetek...po prvih dveh treh minutah opazim, da nehote oziroma podzavestno levo nogo bolj obremenjujem z ciljem razbremenjevanja desne. Izgledam kot herr Flick. Umirim se, kontroliram dihanje in pulz.Mislim si...čez 160 te ne spustim, pa da je ne vem kaj. Ujamem ritem...tako teka, kot dihanja...užitek.Lep pozdrav tekačema, katera sta na Peruzzijevi vadila intervale. Nadaljujem po Jurčkovi, pa na Mihov štradon in PST. Ujamem se v razmišljanju, kako odličen je današnji trening, kako paše. Pri Livadi levo in kmalu zatem desno na Opekarsko...čez Ljubljanico, čez Prule in gor proti Karlovškem mostu. Malo pred njim se izteče še zadnji del teka, sledi minuta hoje in ustavitev ''Sigme''. Fenomenalno! Tempo 7:54/km...počasno vendar z užitkom. Pulz 148/161. Duh je premagal telo, oziroma noga je dojela, da ne mislim odnehati. Še vedno obstaja nekaj možnosti, da je bilo vse le v podzavesti...premagal sem jo. Tek je definitivno postal del mojega življenskega ritma.
Se vidimo v nedeljo na Repkovem teku, do takrat pa vam želim...
...prijetne in uspešne dneve!
LP
Matjaž