Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 cyc
Ajooooj, da bi jaz lahko tako hitro maso pridobil ... :lol: :wink: :?
Uporabniški avatar
 GaGa
mojcej77 napisal/-a:kuhana soja (zelena in rjava) z lanenimi semeni, paradižnik in naribana kumara (surova), peteršilj, poper, sol, 250g pinjenca...to vse skupi...zgleda mal čudno, je pa njami :wink:

To je prav ful dobro... vsak si pa naredi po svojem okusu... jaz obozujem drobnjak :D :D :D

Drugace sem pa jaz cel teden nekaj podobnega jedla v Grciji ... Tadziki-to so kumare z jogurtom, pa malo pikantno-svez cili, mnjami!!!
Dost o hrani... :D :D :D
Uporabniški avatar
 mojcej77
Dobro jutro vsem po vrsti.... :D

Včeraj vam nisem nič pisala, praznovala sem namreč svoj rojstni dan. Imaginarni seveda, da ne bo pomote :D . Februarja je ponavadi mraz pa tko, pa glih pust je, al pa že post in moj dan gre kr mimo...pa sem si izbrala 7.7.1977 za svoj rojstni dan, da ma tud poletje eno sonce samo zame... 8) In bilo je super!!! Brez načrtovanja sem v mestu srečala ljudi, ki mi veliko pomenijo, od prijateljice dobila rožico, uživala v soncu, ko sem prvič (prostovoljno) okrog hodila v kiklci, pojedla super sadno kupo v Zvezdi (sveže, poudarjam sveže !!!, sadje in ena kepica domačega sladoleda mmmmmm), šla mičkn v solarij s prjatlco, pa na večerjo v Penasa - prvič jedla neki "ocean nekineki..." - koščki mečarice, lososa, repki kozic, guacamole, malo riža, fuuuuuul sveže zelenjave...pa nč mastno pripravljeno - NJAMI!!!...končalo pa se je s koktajli v Oscarju...khm... 4-je v štirih urah...kr gre... :oops: ...aja...pa s foto sešnom za darilo od prjatla...ob pol dveh zjutri...takim, spodobnim, da ne bo pomote... ker mam malo premalo oziroma nič fotk (z izjemo tistih s TF...čeprou se mi zdi, da jih je s piknika fuuuuuuul malo...pa ne leti to na tiste s fuzbala...bl une, z gugalnice, pa če je rolca k fuzbal igra kje gor pa tko...).
No, tok o tem. Poanta tega - bil je NORO lep dan!!! Bo treba ponovit!!!

Glede kilc pa - včeraj ni blo tehtanja, ker sem bila zjutraj še v službici.
Glede prehrane pa, kot obljubljeno:
6:20 - voda z malo jabolčnega kisa
9:20 - kapučino (žlička navadnega sladkorja)
10:20 - jabolko
12:00 - ajdova kaša s šampinjoni, malo lanenih semen, sol, poper, žlička oljčnega olja, peteršilj; solata iz paradižnika in kumare, sol, kis, malo bučnega olja
16:00 - sadna kupa (sveže sadje - lubenica, melona, grozdje, breskve, kivi pa še kej...in kepica jagodnega sladoleda)
19:00 - morska večerja na mehiški način (glej zgoraj)
21:00 - 1:00 - 4x koktajl (aaaaaaa ful dobr...) :oops:

Tok za danes.
AJA!!! pa predvčerajšnjim sem v službici še neki pol jedla, pa vm še nisem povedala...22:00 ( :!: ) - sladoled in napolitanke ( spet :!: ... ali bolje... :?: :shock: :?: ). Huh!

Današnje poročilo pa sledi kasneje... :roll:
Je pa fajn, k tole pišem, čeprav se morda komu zdi bl brezveze... ampak meni fuuuuuuul pomaga, vsaj zaenkrat, da se čez cel dan zavedam, kaj in kdaj jem ter da bom potem to morala sm gor napisat...potem bolj pazim...in še bolj uživam v hrani. Res!!! Tko da - hvala za potrpežljivost! :wink:
Sej...mogoče bo pa kmal spet kej novega na ljubezenskem področju, pa bo bl zanimivo...khm...če bom povedala :twisted:

m
 dpop
Hja, kaj nej rečem... VSE NAJBOLJŠE!

LP Darko

P.S. Pa ti si hujša kot Tito... ki si je kar izbral en dan
za svoj RD. Dan norosti.. oz... dan mladosti :lol: :wink:
Uporabniški avatar
 cyc
mojcej77 napisal/-a:9:20 - kapučino (žlička navadnega sladkorja)

:shock: :shock:
Hjooooj, zdaj si pa vse pokvarila :!: :twisted: :wink:
Uporabniški avatar
 mojcej77
cyc....looooooooool
a ti mene mal zaj...? :D

sej je prou...
sam da nauš mislu, da sm obsedena (čeprou tko zgleda).
sam sm se odločla, da ne bom več sladkala zadev z umetnimi sladili in mi je pomembno, s čim sladkam. samo toliko. pa ne mislim cel lajf zapisovat vsake žličke. to bi blo pa že tu mač!
kenede...

lp,

m
Uporabniški avatar
 cyc
Ampak točno to počneš, žličke šteješ :wink:
 dpop
cyc napisal/-a:Ampak točno to počneš, žličke šteješ :wink:

Eeeee... in naslednji stadij so "polovične
porcije enemona".... ooooo... k se jest spomnim
kako je blo luštno ko sem žličke štel... kje so že
tisti časi.... ehhhh

LP Darko

P.S. Da ne omenjam zapisovanja kalorij in tehtanja
kislih kumaric na gram natančno
Uporabniški avatar
 TAJO
Mojcej, zdravo!
Ne poznava se, ker sem jaz še bolj 'sveža' tu na TF.
Letos sem v Poletovi ekipi, sicer pa imam tudi sama izkušnje, 'težke' skoraj 1/4 q (tako napisano se vidi manj).
Uspelo mi je pred šestimi leti. Od takrat naprej skušam ostati karakter. Kar se pa slajenja tiče, sem pa slišala, da je dober nadomestek sladkorja v kavi cimet - sem tudi preskusila in mi odgovarja. Res pa je, da v glavnem pijem instant kavo - zjutraj in po kosilu, sicer pa rdeči čaj, ki ga imam zelo rada.
Vztrajaj še kar naprej!
lp
Uporabniški avatar
 cyc
mojcej77, samo ne reci, da žlička ni bila "zravnana"? :shock: :shock: :o

Joj, kaj pa če je bila z-zv... zvrh ... ma ne morem napisat ... :shock: :oops:

:twisted:
Uporabniški avatar
 cyc
AAaaaaaaaa skoraj bi videl ono grozno besedo :shock: :shock:

Brrrr .... :lol: :lol: :twisted: :twisted:

@mojcej77: kaj si pa danes dobrega jedla? :)
Uporabniški avatar
 mojcej77
No, pa mamo...
ni glih ok, pa strah me je, ampak bomo že.
A se spomnete tistega, k sm v treh dneh šla kr 4 kile gor?
hmm...
pol sm se sicer počutila kr ok, ampak sm vseeno šla mal k dohtarci.
In se mi je baje začel podirat sistem. In baje je fajn, da sm prišla še zelo zgodaj. Moja trenutna prehrana je baje kul. Ampak sem se prej preveč igrala neki...in moja presnova ni good.
Pa sm fasala strogo dieto, da se moje telo umiri.
Čez 4 tedne bomo pa spet preverili stanje.
Aaaaaaaaaaaaaaaa dietaaaaaaa!!!! Pa tok sm se ji hotla izognt, zdej pa mam. Ampak baje da je še vse kr ok. Mislim...je rekla, da bi moralo to bit dost, da se mi metabolizem spet spravi na normalo...je rekla, da če bi se še dolg igrala, bi lahk še sladkorno fasala. Jao!
Potem baje da bo moj zdajšnji način prehrane kul, samo malo preveč oh je in premalo beljakovin. Huh... :oops:
Bomo pol še krvno sliko preverili...
Simptomi - zatekanje (nepravilno delovanje ledvic), občasna huda utrujenost, motnje v koncentraciji...
Aja...pa malo več moram spat!!! Pa ob čimbolj redni uri vstajat, pa vsak dan migat...tudi ob čimbolj enakem času...
Skratka - moje življenje je kul, sam totalni kaos...kar pa ni kul...
Pa se znajdi!!!

Bo že.
Najprej sm se ustrašla, zdej je pa že boljš.
Bom pridna, obljubim.
Po eni strani se bojim, po drugi veselim...
Kaj pa vem...
Je mel že kdo podobne izkušnje?

spooky :shock:

m
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA