Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Bravo. Očitno si res talent.
Jaz se pa pridrožujem Pajotu, da me kar mine. :roll: Kristus, ne da sem počasen, še vedno me neke poškodbe matrajo navkljub silni počasnosti :x

lp,
Miha
miha_z napisal/-a:Bravo. Očitno si res talent.
Jaz se pa pridrožujem Pajotu, da me kar mine. :roll: Kristus, ne da sem počasen, še vedno me neke poškodbe matrajo navkljub silni počasnosti :x

lp,
Miha

talent... :D tudi če pa mogoče zato sem, zagotovo za marsikaj drugega nisem...
tak al tak vsi nismo za vse...

naprimer v angleščini, sem antitalent...se zlomim pri vsaki besedi, ki jo želim izreči, moj sin pri 6 zna veliko več kot jaz...razumem že...ali govort...mam raje svojo dolenščino....pa kaj čmo... :D
....pred LM imaš še eno lepo priložnost za 10k v Mariboru 16.9. na 3. Eko maratonu. Škoda bi bilo ne izrabit tako množično prireditev, ker do takrat boš že dobro pripravljena.
kiak-ica čestitke!
jaz tečem od februarja, pa sem vesela, če sem na 10 km pod uro

nihče mi ni odgovoril, ne vem, ali je bilo morda spregledano: ali je praksa, da se za LM prijavite skupinsko?
jutro....kako ste kaj.... :laola
Evo še en dan je za mano in še ena petka...vendar včeraj je botrovala utrujenost...tko da sem mal mixala tek s hojo (bo treba nehat kadit)....ampak migala pa sem...tud to je nekaj... :D

vedno ko odtečem sem tko lačna...tolk velik pojem...a vi tud tko lačni?
Čestitke kiak-ica, lepo vztrajaš :clap: Poslušaj sebe in ko začutiš, da si utrujena, si privošči hojo, tudi to je nekaj. Po pameti še naprej :D

Tek je po moje odlična motivacija tudi za prenehanje kajenja. Ko padeš noter v gibanje in imaš vedno večjo željo za napredek, najbrž ugotoviš, da je kajenje eden izmed motečih faktorjev.. Ne štejem se sicer za kadilko, sem pa že kakšnega tudi prižgala, pa mi kombinacija s tekom ni nikoli zares potegnila, kvečjemu odvrnila :wink:
Kapo dol vsem, ki kadite in tečete, težko si predstavljam to kombinacijo, spoštujem pa predvsem tiste, ki odnehajo kaditi in še vedno tečejo :wink:

Držim pesti, da ti bo uspelo :D
Emja napisal/-a:
Radolca napisal/-a:
Emja napisal/-a:nihče mi ni odgovoril, ne vem, ali je bilo morda spregledano: ali je praksa, da se za LM prijavite skupinsko?

viewtopic.php?f=3&t=20463

Radolca, thanks za info.

ni za kaj. vsako leto dobrosrčna nana poskrbi za skupinsko prijavo :wink:
Preberem nova članica - in sem vsa navdušena,... jeeej, še ena taka kot jst... potem pa rezultati.... ( bi se kr v zemljo pogreznila ) :oops:
Moja zgodba podobna... športanje v OŠ in srednji, na faksu manj ( beri NIČ ), potem pa služba in še manj...Dokler te zdravje ne strezni - diagnoza TROMBOZA desne roke, strdek v vratu. Prepoved športanja za dva meseca, stroga dieta brez zelenjave :lol:
Kot, da mi bo težko!
Prepovedano je najslajši a ne? No pa sem začela pogrešat prav stvari, ki jih ne smem,.. z časom se je zdravje izboljšalo, roka je postala spet normalna in dobila sem zeleno luč za šport - tek...
Pa da vidimo...sem začela teč zaradi zdravja, zaradi mene, zraven še joga in vsa navdušena... problem nastane pri prvih bolečinah. Začela sem počasi, 2 km, 3 km,... sedaj pretečm 6km... sicer v polžkovem teku - oz. na Endemondu imam želvo :)
Strašne bolečine v kolenih in gležnjih, hoja po stopnicah prava muka.... pa pokostnica, mravljinci v podplatih...evo, pa je šlo navdušenje. Zato sem se prijavila na tale forum, da mi da malo elana...da vidim, da nisem edina, ki jo vse boli, pa čeprav ne tečem maratona in, da nimate vsi vrhunskih rezultatov, kar se hitrosti tiče.
Vsem, prav vsem pa kapo dol, da obujete copate in tečete.... :clap:

Pozdravček, pa upam, da se še beremo in tipkamo...
Brez bolečine ni nasmeha. Tako pač je. Spomni se čez 1 leto kaj sem ti napisal. Da mi ne bi sedaj vrgla puške v koruzo. Pa če bo malo v minusu. Prava figa. Samo ti dalje lepo v superge pa po pameti. Poslušaj telo, ki ti bo vse povedalo. :clap:
...kot prvo tisti, ki nima kondicije in prej ni tekel, ne more takoj preiti na čisti tek.
Moja izkušnja je bila malo drugačna od tvoje. Jaz sem začel teči tako, da sem bil kondicijsko odlično pripravljen zaradi kolesarjenja, pa si v začetku vseeno sploh nisem upal teči več kot 1 km v kosu.
Vsaj prvih 4-5 tednov sem kombiniral kratke odseke teka s odseki hoje, čeprav sem bil kondicijsko sposoben takoj odteči vsaj 21 km.
Na ta način sem postopoma utrdil sklepe, tetive in navadil mišice na novi način obremenitve, brez zgoraj opisanih težav. Kot drugo, sem prav zaradi odsekov vmesne hoje, lahko takoj naredil treninge dolge vsaj eno uro. V začetku nam mora biti bolj pomemben čas, ki smo ga porabili za trening, kot pretečeni kilometri.
Kot tretje, zaradi vmesne hoje sem odseke, ki sem jih tekel, lahko takoj tekel hitreje in vseskupaj dalj kot bi sicer, če bi tekel v enem kosu.
Predlagam, da se teka tudi ti lotiš na ta način. Postopno uvajanje v tek je zelo pomembno.
Napredujemo dosti hitreje. Se ognemo poškodbam in vnetjem. Zaradi dobrega počutja imamo več volje za nadaljevanje.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA