Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 LC-triathlete
Ja kvaliteta hrane nima veze, ali je nekdo rekreativec, uradnik ali športnik. Bi skoraj rekel, da športniki malce več prenesejo, kar se tiče svinjarije pri hrani.

Glede mesa je pa res mal problem dobit kvalitetnega. Samo se splača dobrga kmeta zvohat al pa prek vez kej dobit. Vseen pa mnenja, da je meso iz mesnice še vseen bolj kot eko-pšenica ;-)

#samomojemnenje
Uporabniški avatar
 čara
Ja, presneto težko. Še težje je dobiti tako, kjer je prevoz in zakol živali čim manj stresen za živali-teh klavnic jaz ne morem podpirat, ker se mi je obrnilo vse kar je v meni, ko sem šla skozi proces.
Edino svinjina in kar je še možno doma zaklat in če najdeš poštenega kmeta, ki kvalitetno skrbi za žival. Saj to je pomembno ne le za dobrobit živali, ampak za kvaliteto konzumiranja. Takojšen, natančen strel v glavo in takojšnja smrt, to je pa tista normalnost, ki je pri nas bila in ki je danes redka. Tudi jajca proste reje imajo drugačen okus. Jaz imam res srečo, da poznam fajne okoliške kmete in dobim jajca, skuto, jogurt, mleko-čeravno ga jaz ne pijem.

Tole mrcvarjenje po klavnicah in teptanje, mlatenje in kmetje, ki najprej žvad obesijo in potem z nožem mesarijo. A-aa. :nono:

O pšenici pa tako-je mnogo boljših žit. Saj tudi brez mesa je mogoče jesti pestro-samo moraš jesti toliko več drugega.

Zagovarjam tudi sezonsko prehrano. Ješ kar je zdaj na vrtu in v okolici, ne pa tisto, kar se iz Španije, Grčije, Brazilije, Kitajske pripelje.

Imamo tudi različne organizme in ni vsak način življenja, prehranjevanja najbolša izbira za posameznika.
 MKC
(še) Dve vprašanji :)

Kako, da si nisi izločil oz. si vključil maltodekstrin v prehrano (če prav vem gre za koruzo).
in
Kje kupuješ krompirjev škrob (gre to za "odporen" škrob)?
 LC-triathlete
Maltodekstin ni koruza, ga pa pridobivajo iz koruze. Je polisaharid glukoze, ki se v želodcu razgradi v glukozo. Naj bi bil 100% maltodextrin (i.e. 100% glukoza).
Škrob sem pa kupil v Avstriji na zalogo, v Sloveniji ga po najboljših močeh nisem mogel več dobiti. Prej se je še od dr.Oetkerja dobil krompirjev škrob, sedaj pa ne več. Del krompirjevega škroba pa naj bi bil seveda rezistentnega (i.e. resistant starch).
 MKC
@Klemen
Imam občutek, da zaužiješ več mleka kot jogurta. Zakaj? Se motim?
In pod mlečne izdelke si navedel, da uživaš grški jogurt. Katerega oz. kje ga kupuješ? Ga delaš sam (surovo mleko in primešaš malo kupljenega grškega jogurta)? Ker se mi zdi, da se do sedaj vedno našel samo grški jogurt, ki ima zelo nizek delež maščob (pa še pasteriziran je navadno).
Hvala.
 LC-triathlete
Imaš prvilen občutek, klasičnega jogurta res bolj malo jem. Grški jogurt pa kupujem občasno v Šparu (10% maščobe), v 1kg pakungah. Drugače pa zadnje čase raje jem doma narejeno kislo mleko iz nepasteriziranega mleka.
 MKC
Kislo mleko kar tako, da pustiš mleko stati na sobni temperaturi in to je to?
Kaj pa je razlog da raje mleko kot jogurt?
 MKC
Hvala.
:) Sicer se pa mislil zakaj več (surovega) mleka kot pa jogurta (oz. kislega mleka). Sem namreč prebral/slišal, da je jogurt oz. fermentirane zadeve bolje za človeško telo
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA