Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Jaz sem danes malo brskal po spletni strani in kot star tečnež mi spet marsikaj ni všeč. Najprej objavljenih ni časov štartov. Med prvo in zadnjo skupino bo gotovo vsaj 10 minut razlike, po običaju pa že za prvo zamujajo. Zdaj meni je kar pomembno, koliko prej se začnem ogrevati in rad pridem v boks zadnji hip, sploh če bo kakšen dež ali pa sneg. Prvi boks naj bi zaprli 20 minut pred štartom. A potem naj bi tam pol ure stal na ledenem dežju pa čakal. Če nimaš koga, da mu daš bundo odličen začetek.

Potem pa boksi. Skice jasno ni nobene, pri vseh boksih pa so naštete enake ulice. In to praktično pol centra. Nič čudnega, da se ljudje potem ne znajo postaviti v pravi boks, tudi če bi se hoteli. Naj organizirajo tako, kot se spodobi, ali pa si prihranijo trud z ograjami, nam vsaj ne bo treba skakti čez ograje.

Sem hotel preveriti tudi svojo prijavo. Tudi to ni šlo, ker je bila prijava skupinska in nimam gesla.
mare napisal/-a:Sem hotel preveriti tudi svojo prijavo. Tudi to ni šlo, ker je bila prijava skupinska in nimam gesla.

Geslo potrebuješ samo za popravljanje prijave, kar pa potem, ko plačaš tako ali tako ni več možno. Za pregled prijave ne potrebuješ gesla :wink:
mare napisal/-a:Mogoče ne rabiš gesla, ampak lovskega psa. Jaz namreč tega ne morem izvohati. Včasih se je z geslom dalo spremeniti kaksno malenkost, na primer velikost majice ali stevilko čipa.

Ko je prijava enkrat plačana, skupinske (in predpostavljam tudi individualne) prijave ne moreš več popravljati. Tako je že od nekdaj, vsaj toliko časa, kolikor jih sama vnašam. Vse skupaj je tudi logično. Naročijo majčke npr. mesec prej, potem se pa enih 500 ljudi premisli glede velikosti in popravijo podatke. Kako bi potem te naročene majčke razdelili?
Številko čipa pa preveri pri prevzemu štartne številke in tam ti lahko naredijo še popravek.
Pregledeuješ pa prijave lahko, kot sem že napisala: http://vw-ljubljanskimaraton.si/sl/application/view
Udeležence maratonov v tujini bi vprašal, če se tudi tam izvaja takšno akustično nasilje nad tekmovalci na štartu, kot je to reden primer v Ljubljani. Zares ne vem čemu služi 130 dB ropotanja po kantah razen okvari sluha in dodatnem stresu maratoncev in obiskovalcev.
vlade napisal/-a:Udeležence maratonov v tujini bi vprašal, če se tudi tam izvaja takšno akustično nasilje nad tekmovalci na štartu, kot je to reden primer v Ljubljani. Zares ne vem čemu služi 130 dB ropotanja po kantah razen okvari sluha in dodatnem stresu maratoncev in obiskovalcev.
Meni je pa všeč in ravno nasprotno, sprostitev in ne stres ;)
Od leta 1998, ko sem prvič odtekel lublanca, pa do letošnje Barcelone, še nikoli nisem imel s sabo merilca glasnosti, vendar o podatku 130 decibelov kar malo dvomim. Me pa stroji prav nič ne motijo. Za štartnino, ob lepo organiziranem teku, sem deležen še mini koncerta. Zaradi mene naslednje leto lahko pridejo tudi Test Department, še tolk boljš. Iz iskušenj ti tudi lahko povem, da v tujino na večje maratone rajš ne pojdi, če te moti hrup. Ob progi zna biti tudi do 60 skupin. Pojdi rajši na kakšno partijo šaha. Mir bo zagotovljen. Stres pa po mojem mnenju ne povzroča muska ampak..
LP Uroš
No ja, nisem vedel, da je performans, ki ga izvaja stroj "muzika" ali celo koncert. Nekateri imamo drugačne predstave o glasbi. Pleh na pločnikih me ne moti, glede decibelov nad vašimi glavami na štartu pa se vprašajte zakaj imajo možje, ki tolčejo po kantah zaščitne slušalke na ušesih?
vrtnica23 napisal/-a:
vlade napisal/-a:Udeležence maratonov v tujini bi vprašal, če se tudi tam izvaja takšno akustično nasilje nad tekmovalci na štartu, kot je to reden primer v Ljubljani. Zares ne vem čemu služi 130 dB ropotanja po kantah razen okvari sluha in dodatnem stresu maratoncev in obiskovalcev.
Meni je pa všeč in ravno nasprotno, sprostitev in ne stres ;)

130 dB...ne verjamem. V službi delamo v proizvodnji...hrup presega 85 dB (šiht pa je 8 ur.....) kar je meja za nošenje zaščite sluha. Sicer pa, nekajminutno izpostavljanje "hrupu" pred maratonom ti ne bo pustilo trajnih posledic. Sam se ob nabijanju te skupine najmanj dodatno motiviram :D .
vlade napisal/-a:No ja, nisem vedel, da je performans, ki ga izvaja stroj "muzika" ali celo koncert. Nekateri imamo drugačne predstave o glasbi.

koncert -a m (e)
1. prireditev s predvajanjem glasbenih del po določenem programu.

Mislim, da ni nikjer navedeno, kakšne instrumente naj izvajalci uporabljajo in kje naj bi se koncerti izvajali. V katerem letu pa smo, 1938? Ni še dolgo nazaj, ko je nekdo odločal, katere knjige so primerne, katere pa za skurit. Tudi o glasbi je imel enako mišlenje. Kakšne predstave imate nekateri o glasbi so vaša stvar, samo ne pretiravat. Tečt pa bom šel pa če tud Zoki pripelje Ceco al pa kdo drug Modrijane. Tudi simfonikov se ne bi branil, pleh muska bo pa itak.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA