Kot vidimo so ti mestni odloki kr neki. Puščajo široko možnost interpretacije, so sami sebi namen. Ali je to dobro ali slabo in zakaj je tako ne vem, vsekakor se mi pa zdi, da odlok, ki si ga razlagaš lahko tako ali tako, ničesar ne rešuje

in je zato nepotreben
Sam imam rajši bolj določne rešitve. Npr.: dobra rešitev se mi zdi namestitev košev za odpadke z vrečkami za iztrebke, kot sem to videl v Ljubljani, mogoče bi se vseeno moral, za večji efekt, kakšen mestni redar sprehoditi tam mimo, namesto, da sedi v kafiču

V Arboretumu Volčji potok mora pes plačati vstopnino, dajo ti vrečko, pa ni nobenega problema
Tudi taka rešitev kot so jo pogruntali v sečoveljskih solinah (pred kratkim sem bil tam, zato to omenjam) mi je ljubša, vsaj veš pri čem si, čeprav se mi zdi absurdna, neetnična in negospodarska: iz higienskih razlogov psom niti na vrvici ni dovoljen vstop

Naj spomnim, da so Soline eden naših največjih ornitoloških centrov, kjer gnezdi tisoče ptic, da tistih v preletu ne štejem, hudo me zanima, kako so jih navadili hoditi na WC...
Glede lovcev pa toliko: njim gre na živce vse, kar se premika po lovišču in potencialno plaši divjad. Mene so nadrli, ko sem se popolnoma mirno po stezi sprehajal po planini, češ da jim plašim gamse, čeprav jih tam sploh ni bilo

Takrat sem bil še prezelen, da bi jim povedal, da bi jih z veseljem preplašil, če bi vedel, da prihajajo njihovi morilci

Poznam pa vsaj dva, katerih psi ne slišijo najbolje na odpoklic ampak to je že druga stvar.
To glede spuščenih psov in stekline pa je malo iz trte zvito, voda na mlin kdo ve komu

Znano je, da se stekla lisica ne boji ničesar in pride tudi v urbana naselja, napade tudi privezane pse, torej...
Privezan pes še ni zagotovili, da te ne bo napadel. Psa, ki ima 50, 60 ali več kg, pogon na vse 4 in to čisto pri tleh, vrvica ne bo ustavila, če ga ne obvladaš tudi neprivezanega-to je pogoj

Od presoje vodnika pa je odvisno, kako bo ravnal, glede na to kako obvlada svojega psa. Jaz svojega obvladam, če mislim, da bi lahko bil položaj kočljiv, ga privežem. Ker mislim, da sem pri zdravi pameti in kolikor toliko normalen, ne rabim butastih odlokov, da bi vedel kako naj se obnašam.