Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 dannae
Matjaž,
želim ti polno užitkov in lepih spominov na prvo tekmovanje! Izberi prave superge, pravi ritem, uživaj v tem, ko te bo množica na začetku prehitevala, proti koncu jih daj pa ti... :wink:
Se vidimo na analizi, če ne že prej....

Pozdravček
D.
Uporabniški avatar
 Wega
upam da se kej vidmo.
Uporabniški avatar
 Classix
No pa je za menoj...moja prva tekaška prireditev. 8. Kraški maraton mi bo za vedno ostal v spominu...lepem! Tudi na tem mestu vsa pohvala organizatorjem, marketing gor ali dol, meni se je vse zdelo super. Ne vem če sem lahko objektiven, vendar za sebe lahko trdim, da mi ni prav nič manjkalo. Še enkrat vsem prejšnjim zapisovalcem hvala za nasvete v zvezi z tekom. Obljubljam, da se jih bom na prihodnjih prireditvah poizkušal držati. Tokrat je bilo pa takole...na štartu te množica preprosto potegne za seboj in kar greš in greš, pa na odcepu desno in pri tabli 2 KM le sledi pogled na Sigmo...13 minut in ''žilet'',puls pa preko 170. Tako je Matjaž...hitro je hitro prehitro. Krepko zmanjšam tempo, nekaj korakov prehodim, toda pulsa si ne morem umiriti. Na začetku ''vzpona'' proti Orleku že srečujem tekače, kateri imajo za seboj več kot polovico proge. Junaki...! Mirno nadaljujem, ujamem ritem, začnem uživati...zenati. Na okrepčevalnici kozarček ''modrega'' in pogumno dalje. Po pogledu na uro nekaj kalkuliranja...pod uro ne bo šlo, vrtel se bom okoli časa zmagovalca na 21K. V zadnjih treh kilometrih mi ''družbo'' delata dve simpatični mladenki. Njuno čebljanje in še kaj mi je bil nepresahljiv vir inspiracije. Potem mi pobegneta...ostane še klanček čez progo, zavoj v levo, vidim cilj...ploskanje, bodrenje, glas napovedovalca...konec...1:08:04...oddam čip, poberem od nekoga izgubljen MP-3, ga oddam gospodični pri pultu z napitki in grem v dvorano. Zadovoljen sem. Ohladim se, raztegnem...pokličem domov. Pika, Matic in Matevž...hvala vam. Preoblečem se, prevzamem stvari na katere se nanašajo boni...spominsko medaljo shranim v posebni žep. Prva je. V šotoru pojem joto, torbo odložim na ž.p. in se odpravim proti terminalu...na sredi poti me ujame dež. Obrnem se...na postaji počakam vlak...ob pol šestih sem doma. V Sežano še pridem. Definitivno!
Na vrsti so naslednji treningi, nato pa Radenci...5.5K, 10K? Bom videl.

Prijeten in uspešen dan vam želim!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Vreme
Čestitke za vse to kar se ti še pred nekaj meseci niti sanjalo ni :clap: :clap:
Vem kako se počutiš in upravičeno si lahko ponosen na svoj dosežek, teh začetkov, prve tekme in še kaj ne boš nikoli pozabil. Ponavadi ostanejo najgloblje v spominu ne glede na naslednje dosežke in rezultate.

Kar pa se tiče Radencev nimaš kaj razmišljati. Tam je skoraj popolnoma ravninska proga, tako da se odgovor kaj boš tam tekel vsiljuje kar sam od sebe, mar ne :idea:
 nana
Vreme napisal/-a:Kar pa se tiče Radencev nimaš kaj razmišljati. Tam je skoraj popolnoma ravninska proga, tako da se odgovor kaj boš tam tekel vsiljuje kar sam od sebe, mar ne :idea:

Se popolnoma strinjam. Če si zmogel 8km v Sežani, tudi v Radencih 10 km ne bi smel biti problem :) Sploh pa... veš koliko je do takrat pred tabo še treningov :wink:
Uporabniški avatar
 Wega
Res je. Prvega ne pozabiš nikoli. Je nekaj čisto posebnega ta množica ljudi, navijačev, nekaj je v zraku. Si že not, ni ti več pomoči... ;)

Čestitke!!!
Uporabniški avatar
 bobr
Iskrene čestitke še z moje strani. Tudi jaz vem kako je če začneš z nule in kaj pomeni prvič priti v cilj!
Uporabniški avatar
 dannae
Veselim se, da ti je uspelo in da si zadovoljen. Vsi smo enkrat na tak način začeli. Radenci :heart :heart :heart te pa že čakajo....
Tokrat se nisem upala it na MKM, ker se že 10 dni borim s smrkljem in kašljem. Nisem še zmagala. Ko bom, spet začnem tekat...Če bi bilo bolj toplo, bi morda tvegala. A te temperature...? Pa drugo leto spet...

Pozdravček
d
Uporabniški avatar
 Asparagus
Tudi jaz ti čestitam :laola . Spremljam tvojo temo, zdiš se mi precej odločen in discipliniran, po mojem ti bo uspelo preteči 21k v Palmanovi.
Glavno je, da pri teku uživaš, ali se vsaj bolje počutiš, tekaške prireditve pa dajo dodatno motivacijo.
Uporabniški avatar
 Classix
Prvi teden po prvi tekaški preizkušnji je za mano, prav tako je tu konec meseca. Meseca v katerem sem ''pokončal'' dobrih 75 kilometrov in porabil 12300 kalorij. Kilometrov je nekaj manj, predvsem iz dveh razlogov. Od marca si beležim le neto kilometre, torej samo efektivo treninga, vse ostalo, to je hoja do začetka, ogrevanje...gre v koš. Drugi razlog je zmanjšana aktivnost v tednu pred MKM. Tehtnica se je ustavila na 108 kilogramih...V zadnjem tednu sem opravil tri treninge in tako končal 7. teden programa teka. Prvi trening je bil 10-1-5X, katerega sem očitno opravil še na krilih in vtisih iz Sežane. Preprosto se mi je zdelo, da z lahkoto premagujem 10 minutne dele treninga, prav tako sem imel na koncu občutek, da bi lahko še. Predvčerajšnjim je sledil tek 3-1-10X, kateri bi lahko bil nekako regeneracija. Lušten trening, toda kmalu po koncu sem začutil rahle bolečine v spodnjem delu ahilove tetive desne noge. Ohlajanje z mrzlim tušem in nekajkratno masiranje z ledom je pomagalo. Včeraj je bil dan počitka, danes pa sem se odločil za tek po Golovcu. Zopet mi ''vzpon'' služi za ogrevanje, na vrhu raztezanje in gremo. 5-1-8X je zapovedan trening. Kot običajno, šele nekje pri tretji ponovitvi zares začnem uživati v teku. Ritem je pravi, puls tudi, dihanje kot se šika...trening zaključim na Galjevici. Zadovoljen. Po ohlajanju in raztezanju zopet nekaj bolečin na že omenjeni tetivi in sledeča odločitev...privoščil si bom dan več počitka kot običajno, bolečine blažil z obkladki, v tem času pa bom opravil tudi zdravniški pregled. Napotnice za laboratorijske preiskave in EKG že imam.
Z padcem telesne teže sem prav tako zadovoljen, kljub temu, pa bom telesu dal dodaten impulz z tem, da bom 2 ali 3 krat tedensko opravil sklop vaj za moč. Prav nič posebnega, nekaj ogrevanja z skipingom, rahlo raztezanje, nato pa počepi, sklece, dvigi trupa, pa zopet raztezanje in ohlajanje. Povsem brez pretiravanja, res le kot dodaten impulz.
Mesec marec mi je prinesel obilo čudovitih tekaških trenutkov, glede na to, da je tu že pomlad, jih pričakujem še več v aprilu. Seveda tudi vam želim...

...prijetne in uspešne dneve!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Classix
Kaj vraga mi je tega treba bilo ? Meni, pripadniku neuničljive generacije rojenih v zelo poznih šestdesetih, katerih starši so na vrhuncu svoje moči z dolgimi lasmi in v pisanih oblačilih hodili po žerjavici, se opijali, kadili tiste čudne cigarete...meni, kateri sem pred dvajsetimi leti, v vojaških škornjih z krvavimi žulji na podplatih in povsem modrimi nohti podolgem in počez prehodil Kamenjak in ob tem preklinjal kot peklenšček. Jaz sem se milo rečeno in zelo očitno...nasral. Pa lepo po vrsti.
Se še spomnite, kako sem pred parimi tedni hvalil profesionalnost zaposlenih v TS. To še vedno velja in pod to se brez vseh zadržkov podpišem. V njihovo trgovino sem prišel z copati o katerih piše sledeče...

''Copat za tekače začetnike, ki želijo lahek copat z odlično ublažitvijo udarcev, ki je primeren za vse tekaške površine.
Srednje visok podplat z optimalnim razmerjem med blaženjem in odzivnostjo. Za nevtralne tekače, ki nimajo težav s preveliko težo in s pronacijo.''...

Torej moj začetniški copat ima vse, kar jaz ne potrebujem. Nisem nevtralen tekač, oziroma sem pronator in imam preveliko telesno težo. Pa so mi bili vseeno pri srcu in kar je še bolj pomembno v njih sem se dobro počutil med in po vadbi.
No iz TS pa sem odšel z Reebok Premier Trinity KFS, poleg tega na podplatu piše še DMPR, ob strani pa še DMX plus...ampak mene zadnje dni po teku v njih tako bolijo noge, da se mi bo vse zasralo. Sinoči po teku, sem še v opremi skočil pod tuš, da sem ja čim hitreje začel hladiti ahilovo tetivo na desni nogi. Prav na tisti nogi, katera je na foot scanu izkazovala pronacijo. Ostanek večera sem preživel pred televizorjem izmenoma preklinjajoč in hladoč si bolečino. Kot da to še ni dovolj, se mi je danes zjutraj pojavila še bolečina na preponi leve noge.
Razmišljam takole...če so se noge mislile navaditi, sem jim dal dovolj časa. Če bodo bolečine kolikor tolikor popustile do jutri zvečer, grem potem nekaj manjšega odteči, seveda v ''ta starih''...in če bodo bolečine po teku za spoznanje milejše kot so bile sinoči, potem...potem gredo ''ta nove'' v kot, oziroma, če bo kdo interesent...jih lahko poceni dobi. Če sem pronator že skoraj 40 let, bom pa še teh ''par petkov'' kateri so mi namenjeni.
Malček sem zagrenjen, vam pa od srca želim...

...prijeten in uspešen dan!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Fotr
Classix napisal/-a:No iz TS pa sem odšel z Reebok Premier Trinity KFS, poleg tega na podplatu piše še DMPR, ob strani pa še DMX plus...ampak mene zadnje dni po teku v njih tako bolijo noge, da se mi bo vse zasralo.

Priznam, da me je kar v srce zadelo, ko si omenil copate Reebok Premier Trinity KFS. V njih namreč tečem zadnje leto in so edine, v katerih me ne bolijo noge. V njih sem naredil čez 1600 km, kar je dvakrat preveč, kolikor priporočajo naj bi pretekli v enih copatih, vendar jih kar ne morem sezuti. Imam tudi preko 100 kg, res pa je, da nisem ne pronator ne supinator, kar ne pomeni, da sem normalen. Saj smo res ljudje različni, enemu odgovarja eno, drugemu drugo. Ampak ponavadi se izkaže, da se začne pretiravati s tekom, ko začnemo uživati v njem. No, ne pretiravati, ampak ne znamo nehati.
:roll:
Ko nas je v Poletovi ekipi prof. Škof držal nazaj, da nismo zbezljali, je vedno, vsak dan in nepretrgoma ponavljal, da je počitek del treninga. Da je včasih treba počivati toliko dni, da se že prikrade slaba vest, ker že tako dolgo ne tečeš.
Mogoče je res, da ti ne odgovarja obutev, lahko pa telo potrebuje počitek, kajti bolečina prinaša vse mogoče informacije s strani telesa.
:shock:
Da se ne bom delal preveč pametnega, prilagam še nasvete prof. Škofa, ki sem jih zabeležil, ko smo tekli pod njegovim strokovnim vodstvom.

13 + 1 NASVET ZA ZADOVOLJSTVO IN VARNOST PRI TEKU

1. S polnim želodcem ne bo šlo. Čeprav vaše telo potrebuje gorivo za tek, nog ne boste spravili v pogon, če se boste najedli preden greste na tek. Še zlasti sladkarije pred tekom zelo škodijo. Najmanj 2 uri (raje več) pred vadbo ne jejte večjega obroka. Če se počutite lačni pred tekom, pojejte kakšno banano, da potešite lakoto – nič več.
Pred vadbo popijte tudi približno 2 dl tekočine – najbolje vode.

2. Pred tekaško vadbo se ogrejte. Tudi če ste že izkušen tekač, v dobri kondiciji in ne s prekomerno telesno težo, začnite tekaško vadbo s 2 do 5 minut hoje. Hoja bo poživila krvni obtok in povišala temperaturo v mišicah, sklepih in vezeh. K pripravi na tek obvezno sodijo tudi lahkotne raztezne vaje – stretching. Hoja in stretching pred tekom varujeta mišice, sklepe in tetive pred nenadno preobremenitvijo in poskrbita za povečano učinkovitost delovanja.

3. Tecite počasi. Ne glede ali ste v tekaško/hodalnem programu ali programu neprekinjenega teka, je za začetnike primeren le počasen in lahkoten tek z nasmeškom na obrazu. To je hitrost teka, ko se lahko še pogovarjate s tekaškim partnerjem. Samo nekaj minut po takem teku se boste počutili bolj sveže in krepostno kot pred štartom. Nasprotno pa napet in zagrizen tek ob želji po čim hitrejšem napredku pomeni veliko potencialno nevarnost za bolečine in poškodbe.
Veliko ljudi se odloči za tekaško vadbo, da bi zgubili kak kilogram odvečne teže. Toda z napetim tekom v zadihanem stanju (nad 70% največje obremenitve) pri tem ne bomo uspešni. Zato obstajata vsaj dva zelo tehtna razloga.
Prvič; mišice lahko kurijo maščobo samo ob obilju kisika, sicer pa si postrežejo z ogljikovimi hidrati. Že malo povišana raven mlečne kisline (laktata) v krvi skoraj v celoti onemogoči kurjenje maščob.
Drugič; intenziven tek ne more biti dolgotrajen – dolgotrajnost pa je ob primerno nizki intenzivnosti drugi najpomembnejši dejavnik zmanjševanja maščobnih zalog.
Zato naj se začetnik ravna po pravilu: »Raje več, ne čim hitreje«.

4. Merilo dolžine vašega teka naj bo čas, ne razdalja. Merjenje vašega teka s časom, ki ga porabite za vadbo vas bo v večji meri varoval pred nevarnim tempom in željo preteči postavljeno razdaljo vedno hitreje, kot v dolžini teka izraženi cilji. Zato je postavitev cilja 30 minut teka boljša kot 5 km teka.

5. Vadbena obremenitev naj postopno narašča. Povečujte le čas teka. Za 3 do 5 minut ali celo manj na teden. Držite se pravila: »nikoli ne povečajte obsega vadbe za več kot 10% na teden«. Trajanje posameznih tekov v vašem tedenskem programu naj bo različno. Vsebuje naj eno dolgotrajnejšo vadbo ob tem pa tudi krajše bolj sproščujoče teke. Pogosto je vzrok za poškodbe pri začetnikih prav to, da želijo prehitro preteči dolge razdalje.

6. Pred in po teku stretching. Z rednim vključevanjem razteznih vaj na začetku in koncu vzdržljivostne vadbo boste kmalu na svoji koži spoznali njihovo blagodejnost in koristnost. Postali boste bolj »prožni«, začutili boste lahkotnost v teku. Vaše gibanje bo postalo sproščeno in povečali boste varnost pred bolečinami v gležnju, ahilovi tetivi in mečih. Namenite razteznim vajam vsaj 10 minut po vsakem teku. Posebno pozornost posvetite zadnjim stegenskim mišicam, mišicam meč in sprednjim stegenskim mišicam.

7. K teku sodi tudi vadba za moč. Čeprav je med tekom aktivnih več kot 200 mišic praktično celega telesa, bo dodatna vadba moči še kako dobrodošla. S krepitvijo trebušne in hrbtne muskulature boste zaščitili hrbtenico in zagotovili stabilnost trupa med tekom. Le čvrst trup je lahko dobra opora mišicam nog in rok. Povečano pozornost je treba nameniti tudi mišičnim skupinam nog, ki so pri dolgotrajnem teku najbolj obremenjene. Ob krepilni vadbi bo postal vaš tek bolj ekonomičen, lepši, postali boste tudi hitrejši, predvsem pa bolj varni pred poškodbami.

8. Tek v skupini z bolje pripravljenimi tekači za vas ni prava rešitev. Začetnik in skupina izkušenih tekačev niso za skupaj! Slabše pripravljeni so običajno žrtev tempa boljših. Vedno se najde v skupini kak »egič«, ki bo svojo tekaško pripravljenost želel razkazovati prav neizkušenim začetnikom. Takšna kombinacija za začetnika največkrat pomeni izčrpavanje, poškodbe in izgubo veselja do teka. Izberite za partnerja nekoga s podobno tekaško ravnjo kot je vaša.

9. Kdo je idealen tekaški partner? Tisti, ki vam bo vlival voljo, vas hrabril in spodbujal k vadbi. Pri teku pa bo potrpežljiv in tekel za vami.
Ko sta žena in mož (fant in dekle) na približno enaki ravni telesne pripravljenosti, ima lahko redna skupna vadba zelo pozitivni učinek. Ob sproščujočem vplivu skupnega hobija bosta lahko tudi družinske zadeve po odpravi delovnih stresov uspešneje reševala.

10. Teči po ravnem. Idealno okolje za tek so ravne gozdne poti, poti v parkih, poljih in travnikih. Ravna in relativno mehka podlaga je najprimernejša za navajanje mišic in sklepov nog na tek.
Ko boste postali izkušenejši, bodo tudi valovite in strmejše poti zanimive. Te potrebujejo tudi več moči. Tek navzgor in navzdol lahko poveča nevarnost bolečin in poškodb.

11. Ne teči z bolečinami. Bodite pozorni na bolečino. Bolečina je naravni signal in opozorilo, da nas lahko nadaljevanje aktivnosti pripelje v težave. Če bolečina po dnevu odmora ali dveh ne izgine, ne nadaljujte z vadbo. Ne rinite z glavo skozi zid! Bolečina je opozorilo pred resnejšo poškodbo. Ne uporabljate ledu ali zdravil proti bolečinam pred tekom.
Poiščite zdravnika ali fizioterapevta in vzemite si čas.

12. Tekmovanje ni za začetnike. Ne razmišljajte o tekmovanju in morda celo o maratonu. Ne še!. Najprej se morate naučiti kako trenirati in telo postopno pripeljati v kondicijo. Tekme so za tekače, ko dobro vedo kako trenirati in dobro poznajo svoje telo. Prve tekme bodo prišle po končani fazi uvajanja in prilagajanja na tek – ne preje kot v treh do šestih mesecih! Ne pozabimo: naše mišice in tetive potrebujejo za adaptacijo na dolgotrajni napor 3 do 5 krat daljši čas kot srce, pljuča in ožilje. Bodimo potrpežljivi!!!

13. Pišite dnevnik svojega športnega življenja. Tako kot je pomembno imeti program, ki usmerja vaše športno vadbo, je pomembno tudi vodenje dnevnika o svoji vadbi. Vanj vpisujete vsebino opravljene športne vadbe, njeno intenzivnost in obseg vadbe, svoje počutje in druge parametre bioloških dejavnikov, ki vplivajo na športno vadbo.Dnevnik nam služi za motivacijo, omogoča analizo opravljenega dela in je pomembno izhodišče za načrtovanje vnaprej. Z njim izkazujemo resnost naših namenov.

13 +1. Jejte zdravo. Ne nasedajte raznim dietam. Večina hrane, ki jo pojeste, naj bodo žita, sadje in zelenjava. Sladkor in mastno hrano ohranjajte na minimumu.

Čimprejšnje okrevanje želim in ne izgubi volje. Bolečine so sestavni del gibanja, ki prinaša veliko več koristi in užitkov kot trpljenja.
Uporabniški avatar
 Classix
@ Fotr...hvala lepa, da si si vzel čas in mi podal izčrpen odgovor. Če kaj, potem vem to, da me tudi morebitna prisilna prekinitev (če jo bo potrebno upoštevati) teka, ne bo odvrnila od tega, da se bom ponovno vrnil. Razlog je povsem preprost. Še v nobenem obdobju svojega življenja nisem v tako kratkem času toliko naredil zase in se ob tem počutil tako dobro, kot prav v zadnjih mesecih ko tečem.
Obenem se zavedam, da je počitek sestavni del treninga. O tem nas prepričujejo prav v vsaki tekaški literaturi katera je na voljo.Kot popolni začetnik sem se odločil, da 13. tedenski plan teka in hoje oddelam strogo po programu. Pa ne zato, ker bi bil to neki ''non plus ultra'' program, pač pa preprosto zato, ker sem se v njem nekako našel in ker res postopoma povečuje intenzivnost. Še več, vmes določene tedne ponovim tudi večkrat, toda vedno, prav res vedno, upoštevam ''pravilo'' vsaj 48 ur počitka med vajama.
V nadaljevanju se bom uprl na točke, katere vam je navedel dr. Škof:

1. Polni želodec...pravilo, katerega nisem nikoli prekršil iz preprostega razloga, ker je z začetkom teka povezano tudi izgubljanje telesne teže. Vedno pa skrbim, da je pred in po vadbi na voljo dovolj tekočine...zaenkrat je to še voda, tu in tam kakšna cedevita, ali raztopljena tableta kalcija ali magnezija.
2. Ogrevanje...izvajam redno pred in po vadbi. V ta namen sem si iz knjige ''Stretching'' kopiral vaje za tekače ''pred'' in ''po'' teku. Poleg tega imam od doma do mojega ''starta'' ravno dobrih 5 minut hoje.
3. Počasi...po tekaškem dnevniku je bil moj povprečni čas v mesecu marcu cca. 8 min/km. Počasneje verjetno že skoraj ne gre. Edina zaletavost je bila prva dva kilometra na MKM. Če upoštevamo podatek, da naj bi bil pri moji starosti maksimalni puls 180...redkokdaj grem med tekom preko 165, povprečje imam nekje na 158, opazil pa sem, da se najbolje počutim nekje med 150 in 155.
4. Merilo dolžine...že sam program je zasnovan tako, da mi je merilo čas. Prav vseeno mi je, koliko kilometrov je za menoj po opravljenem treningu. To mi pokaže Map my run in je zgolj podatek za statistiko.
5. Postopno naraščanje obremenitve...skozi to me vodi program. Prekršil sem se le enkrat, pa še takrat ni šlo za tek, pač pa za hitrejšo hojo po razgibanem terenu.
6. Raztezanje...vedno!
7. Vadba za moč...začel sem jih izvajati z tem tednom, predvsem kot dodaten impulz telesu pri izgubljanju telesne teže.
8. Tek v skupini...že od samega začetka tečem sam. To mi zaenkrat najbolj ustreza.
9. Tekaški partner...o njem zaenkrat ne razmišljam.
10. Tek po ravnem...PST je idealen, ko pa sem na Golovcu mi hoja v hrib služi kot ogrevanje, hoja v spustu pa kot ohlajanje.
11. Ne teči z bolečinami...v zadnjem tednu mi bolečine minejo približno dan po končani vadbi. Pred zadnjim treningom sem si vzel še dan počitka več kot običajno. Pred vadbo bolečin ni bilo, po vadbi pač.
12. Tekmovanje ni za začetnike...8K na MKM nisem vzel za tekmo, pač pa za preizkus, če lahko v svojem tempu (razen prvih dveh kilometrov...) premagam 8K. Čas v približnem času zmagovalca na 21K to potrjuje. Kot preizkus planiram tudi 10K v Radencih.
13. Dnevnik...pišem!
13+1 Zdravo prehranjevanje...upoštevam.

Videl bom, kaj mi bo prinesel ta konec tedna in o tem tudi kaj napisal.

Prijeten in uspešen dan vam želim!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Wega
Ti kar mirno prešpricaj en teden, jaz sem sicer mislil, da me bo kap ampak je šlo. Kolikor berem si imel bolečine že prej pred novimi supergami, sedaj so pa še hujše. no svoj čas sem imel podobno izkušnjo, ko sem vse tegobe tega sveta pripisal novim supergam. Nikoli ne bom čisto izvedel ali so bile res krive ali pa je bilo vse v glavi. No takrat sem si potem kupil še ene, še enkrat enake kot prve, tiste nove pa sem potem nosil ko sem hodil. In glej čudo, enkrat sem potem "pomotoma" tekel v njih pa me ni nič bolelo - tudi MKM je šel v njih. Morda sem jih razhodil, morda je pa samo kakšno vnetje izginilo, kdo ve.

Poskusi torej teči v ta starih, da vidiš koliko te res boli, in potem počivat en teden.

Tole je moje mnenje in ni nujno ta pravo.
Uporabniški avatar
 Classix
V petek sem šel odteči nekaj malega v starih copatih. Občutek sem imel, da so mi noge kar hvaležne, saj po teku ni bilo niti sledu o bolečinah. Le te so se zopet pojavile danes, po povsem običajnem sprehodu po Golovcu. Tudi danes sem imel obute stare copate. Sedaj pa seštevam, odštevam, delim in množim in če se ne motim, so moje noge, še posebej tetive potrebne nekajdnevnega počitka. Očitno gre za utrujenost. Torej tja do petka odmor...nato pa ''pačas pa sahurno'' dalje. Vendar v starih copatih. Vsaj tako mi je svetovala večina sogovornikov iz različnih športnih panog, s katerimi sem v zadnjih dneh spregovoril besedo ali dve o svojih tegobah. Ja, takle mamo...

Prijetne in uspešne dneve vam želim!

LP
Matjaž
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 23

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA