Fotr napisal/-a:V nedeljo zveèer sem se odpravil na daljši poèasen tek, še posebno, ker sem ves dan presedel pred raèunalnikom, ustvarjajoè nove umetnine za bistrenje možganov raznovrstnih uporabnikov. Ko reèem poèasen tek, je to poèasen za moje razumevanje in sposobnosti in ne za kakšnega, posebno pa kakšno brzinsko tekaèico, ki jih na forumu kar mrgoli. A na tem teku sem bil po spletu okolišèin in po nedolžno tako ozmerjan kot redkokdaj v življenju. Kaj se je zgodilo?
![]()
Teèem v temi po samotni poti, tu in tam raste grmovje in kakšno drevo, hiše in stavbe so posejano na redko. Povsod okoli mene je tišina, le vèasih se zasliši narahel škropot dežnih kapljic, ko se od èasa do èasa dež bolj skorajži in odpre svoje rezervoarje. Ko tako v miru teèem in premišljujem vse mogoèe, zaslišim izza drevesa ob hiši hudo preklinjanje. »Preklet idiot, pa ravno sedaj si moral to storiti, takega debila v življenju še nisem sreèal, bedak zafrustrirani, kreatura bedna, preganjaš se okoli, drugi naj pa garajo in plaèujejo, da se mi takoj skineš in greš delat!« Debelo sem gledal odkod prihaja zmerjanje in zakaj naj bi bil jaz deležen takih besed. »Si razumel, govno jedno, a boš kar tiho, nimaš besed, se ti je zagolsnilo, saj ni èudno, ko imaš pa svinjski vrat in kravjo glavo, da se mi narišeš takoj tukaj in potem boš videl hudièa, kreten zahojeni!« Pa kaj je zdaj to, saj nisem nikomur niè naredil, zato sem vljudno in plaho vprašal: »A jaz?« Zmerjanje je za nekaj èasa utihnilo, potem pa se je nadaljevalo v istem tempu. Še enkrat sem vprašal: »Kaj pa sem naredil?« Potem je izza drevesa ob hiši stopila oseba z mobitelom v roki, me nekaj èasa gledala in rekla: »Kdo pa tebi kaj hoèe, a ne vidiš da telefoniram?« Oddahnil sem se, da zmerjanje ni bilo namenjeno meni in nadaljeval s poèasnim tekom.
![]()
Kar odleglo mi je in to je še en dokaz, da tek deluje poživljajoèe na dušo in pomaga premagovati slabo voljo. Kaj je lepšega, èe slišiš zmerjanje in konèno ugotoviš, da ni namenjeno tebi. Res veliko olajšanje. Zato bomo še tekli.
Neven Bočić (Speleološko Društvo Karlovac) napisal/-a:Danas se dogodila jedna nesvakidasnja nesreca speleologa na terenu koja
je na srecu zavrsila prilicno dobro u odnosu kako je mogla.
Prilikom rekognosciranja terena u sirem podrucju Slunja clanovi SD
Karlovac su pregledavali teren na jednoj strmoj, mjesano sumovito-stjenovitoj padini (sudjelovali J.G., T.D., Ž.B. i N.B., podaci poznati redakciji). U jednom trenutku je zbog nepreglednosti terena T.D. nabasao direktno na medvjedji brlog ispred kojeg je bio, pogadjate - medvjed! Izgubivsi ravnotezu T.D. se je u trenutku doslovno nasao uz samog medvjeda drzeci ga za glavu! Kako bi se spasio od smrtonosnog zagrljaja odgurnuo se od medvjeda (!), skočio niz padinu te se nakon toga kotrljao još oko 20-ak metara po kamenitoj padini.
Medvjed mu je zamahom sape prorezao majce (flis i obicnu majcu) i
strgnuo torbicu koja je bila oko struka (!), ali ga na srecu nije ozlijedio.
Zbog pada i kotrljanja niz padinu T.D. je zadobio jaci udarac u glavu,
posjekotine na celu i usnici te veliki broj ogrebotina, razderotina i
hematoma po cijelom tijelu. Odmah mu je pruzena prva pomoc te je
odpracen do auta i prebacen u Hitnu pomoć u Slunju, a nakon tog i na Hitnu kiruršku u Karlovcu. Nakon detaljnog pregleda i medicinske obrade utvrdjeno je da je T.D. prosao samo s gore navedenim ozljedama što je s obzirom na situaciju u kojoj se našao gotovo nevjerojatno.
Odmah po dogadjaju je dobio dvije varijante novog nadimaka: Old
Shuterhand ili Grizli Adams. Nakon vijecanja ostalih clanova ekipe odluceno je Grizli Adamas ili skraceno Grizli. Zanimljivo, isti nadimak su mu dali i doktori u bolnici.
Ovo nije prvotravanjska sala (osim toga danas je 2.)! Malo zezantskog
tona je ubaceno tek kada smo uvidjeli da je ipak dobro prosao i da nije
opasnije ozlijedjen.
Nadamo se da ce se nas prijatelj brzo i uspjesno oporaviti i da se nece
pokazati nikakve posljedice ovog dogadjaja.
Zivio Grizli.
Pet5ra napisal/-a:... mi je tek polepšal ... nasmehi ljudi, ki sem jih srečala ...
VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA