Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Staša
Brez posebnih doživetij, ampak mislim, da je bilo tehle 6 km enih zadnjih letos... :?

Sedaj sem prešla očitno na nek nov šport, imena še ne poznam, lahko bi bil žogonos, je pa tako, da ujameš eno žogico in jo prenašaš naokrog. Bistvo je, da je preveč ne stisneš, se nikamor ne rukneš z njo, se ne prepogneš (auuuu, to mi je največji izziv), ne zaspiš na njej... In bolj ko ti to uspeva, bolj ta žoga raste in manj ko si previden, večji "misklfibr" imaš. Mi gre zaenkrat še slabo, me kar naprej nekaj žuli... Upam, da bom do finala spretnejša! :shock:
Uporabniški avatar
 še1PR
Staša,
držim pesti za čim manj muskelfibra in žuljenja.... :wink: Do finala boš gotov že profesionalka! :juhuhu:

Tvoja navijačica :laola
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

Bo Staša vse bo super in tudi v ciljnem šprintu ko boš že dodobra zmatrana ti nebo zmanjkalo moči za šprint nato pa na zmagovaljni oder in prejmeš pokal za zmago. TO JE TAPRAVA ZMAGA me smo že sedaj pa ti vsi stiskamo pesti za tebe. SREČNO. :laola
Uporabniški avatar
 Staša
hvala, navijačice ;)

hehe, nadja, nagrada je pokal in pa organizacija enoletne žurke cele dneve in noči - z ansamblom "Nekajbipaneznampovedat". :lol:
Uporabniški avatar
 mojcej77
Staša napisal/-a:hvala, navijačice ;)

hehe, nadja, nagrada je pokal in pa organizacija enoletne žurke cele dneve in noči - z ansamblom "Nekajbipaneznampovedat". :lol:

ahahahahahahaaaa...lol!!!!!

Staša, tisfaca!

lp,

m
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
Staša napisal/-a:.... organizacija enoletne žurke cele dneve in noči - z ansamblom "Nekajbipaneznampovedat". :lol:

8) He, he, tisto nekaj je jest, izlocat, spat in crkljat. Vse ostalo ni tako pomembno. :) Vsaj na zacetku ne. :) (letos je delal maturo PRESS)

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 Staša
Joj, orange, sploh nisem vedela, da si ti tudi tata. :oops:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Staša, ti si faca. Sičico obrneš na glavo, izmisliš si nov šport in odpreš globoko temo, ki bi si vsekor zaslužila svoje samostojno mesto in ne pod "Doživetje na teku".
Staša napisal/-a:...nek nov šport, imena še ne poznam, lahko bi bil žogonos, je pa tako, da ujameš eno žogico in jo prenašaš naokrog. Bistvo je, da je preveč ne stisneš, se nikamor ne rukneš z njo, se ne prepogneš ... :shock:

Zagotovo si zaslužiš pokal. Če bo fant, bo zagotovo pokal ...
če bo deklica, bo pa pokala.
Morda bi moral pa napisati pokakal-a :?:
Vsaka zmaga se plača in splača.
Bodi-ta zdrava. :heart :heart :heart
Uporabniški avatar
 Fotr
Ko berem Mravljetove dogodivščine v Dolini smrti, si ne morem kaj, da rečem, če on teče pri 50 stopinjah vročine, zakaj še jaz ne bi poskusil vsaj pri 30. Človek, ki teče pri tej temperaturi ima zagotovo občutek, da se maščoba kar topi, saj se skoraj sliši, kako cvrči. To seveda velja za tiste, ki imamo maščobo. A v resnici se teža zmanjšuje samo zaradi izgube vode, ki je pri teku v tej vročini kar obilna. Ampak to me ni odvrnilo. Podal sem se na belo prašno cesto, obsijano s poletnim soncem, da je kar žarelo in se je razgret zrak vidno dvigoval s tal.
:shock:
Najprej se je izguba vode pokazala na majici, ki je postala kmalu vsa premočena. Potem se je hitro povečal občutek žeje. Ker pretečena razdalja še ni bila predolga, sem ta občutek kar zanemaril. Tekel sem počasi naprej in se zasanjal, kajti sonce je grelo, potenje pa hladilo telo. Potem se mi je začela prikazovati voda. V mislih in prispodobah. Imel sem videnje, kako voda hlapi, kaplja, teče ali zmrzne. Prikazovale so se snovi, ki vpijajo vodo, občutil sem lastnosti vode. Bila je bistra, čista, kalna, motna, mrzla in topla voda, v daljavi se je bleščala gladina vode, na tleh se je razprostirala za vodo neprepustna plast, videl sem razne v vodi topne dodatke, mešale so se jezerske, morske in rečne vode, mešali sta se sladka in slana voda. Potem je voda vrela, čistilo so jo, črpali, greli in natakali vodo. Pojavljal se je občutek pitja vode, sladkanja, soljenja, zajemanje vode iz vodnjaka, kuhati na vodi, potešenje žeje z vodo, razredčenje mleka z vodo. Voda je bila nekaj časa postana, potem sveža. Kazale so se povezave na vodo za hlajenje motorja, vodo za kuhanje, za napajanje živine, za pranje, destilirana voda, sladkana voda, klorirana voda, kristalna voda, mehka voda, težka voda, trda voda, brezova, koprivna voda, burova voda, porodna voda, meteorna voda, mineralna voda, termalna voda, napajalna voda, tekmovanje na divjih vodah na deroči reki…
:shock:
Kazale so se posode z vodo: kozarec, vedro, škaf, kad, sod, tuš. Ob tem se je prikazala skrb za porabo vode, prešla na zbiralnik vode, se preusmerila na odpadna vode. Pitna voda se je spreminjala v sanitarno in tehnološko vodo in v razne napitke, zalite z vodo ali kompote kot je hruškova voda in podobno.
:D
Voda se mi je prikazovala kot reka, jezero, morje, voda je drla, klokotala in šumljala. Voda je izvirala pod hribom, naraščala, upadala, odtekala v morje. Kazale so se reguliracijske vode v nižini in zajezene vode. Želel sem si iti v vodo, bresti po vodi. Bila je globoka in plitva. Slišal sem žuborenje vode, videl sem mlin na vodo in ob vodi živeče ptice, po vodi so vozili, čolni, ladje, jadralci in smučarji na vodi. Povsem osvežujoča je bila misel na podzemeljske vode, kazale so se tudi površinske vode, v ribolovnih vodah so do pasu v vodi stali ribiči, potem stoječe vode naravne vode v kotanjah in vdolbinah, tekoče vode in zdravilne vode.
Voda se je prikazovala kot osnovna sestavina sadežev in plodov, nekdo je iztiskal vodo iz vodo iz kumar, potem kot tekočina, ki jo izločajo ledvice, ko je težko zadržati vodo, ko je treba dati pregledati vodo, ko prostata vodo zapira in nastanejo težave z odvajanjem vode. Posebno mesto je dobila vodi podobna telesna tekočina sploh. Znoj je tekel v potokih. Imel sem občutek, da mi bo voda zalila pljuča, da imam v kolenih polno vode. Obhajale so me vonjave po dišeči lasni vodi, po kolonjski vodi po ustni vodi in vodi za britje.
:)
Upam, da s svojimi prividi ne bom komu kalil vodo, kar povzroča nejasnost in napeljeval vodo na svoj mlin. Tudi upam, da tole doživetje ni podobno nošenju vode v morje in da ne bo vse skupaj padlo v vodo. Raje bi živel ob kruhu in vodi kot da bi plaval lažnivih vodah, najraje pa imam občutek, da smo prijadrali v mirnejše vode. Seveda to niso teritorialne vode ali teritorialno morje. Marsikdo mi reče, ta človek je tiha voda, čeprav vedno povzroči vihar v kozarcu vode. In pripoveduje pravljice kot so tiste čez devet gora in devet voda.
Rečejo tudi: še dosti vode bo preteklo, preden boš prišel k pameti, saj sta ti in pamet kot olje in voda. Ob tem se počutim kot riba v vodi, a moram priznati da te besede vplivajo name kot bi me kdo polil z mrzlo vodo. Tudi ni res, da voda še za v čevlje ni dobra, saj hladi razgrete podplate, voda mi kot pijača vedno zelo prija. Ko tečem, večkrat slišim, da marsikdo reče: ne hiti, saj ne gori voda, čeprav se za moj tek ne more reči, da je hiter. Odgovarjam jim, da kri ni voda in če ima kdo tek v krvi, mu ni pomoči. Voda se očisti, ko tri kamne preteče pa odgovarjam na trditve, da nisem ne krop ne voda. Toliko časa bom hodil po vodo, dokler se vrč ne bo razbil. Tiha voda namreč bregove dere. Raca na vodi, ta je pa trmast.
:)
Potem sem dobil občutek, da me tišči na vodo, zbudil sem se iz tekaške meditacije, bil sem žejen, da se mi je kar bledlo, skočil sem do bližnjega potoka in potunkal glavo do ramen v hladno vodo. Nauk: ne tecite po vročini brez obilnega pitja vode in ne posnemajte Dušana Mravljeta.
Upam, da vas zgoraj navedena obilica vode vsaj osveži! :D :D
Uporabniški avatar
 vanja
Fotr :D :D :D
Takoj, ko sem tole prebrala, sem morala spit kozarec vode :shock:
Uporabniški avatar
 Pingo
Uff Fotr še dobr de nisem žejn ampak kozarc vode bi pasou :wink: .Kojk vode bi zmeditiral ko bi bil na še bolj vročem asfaltu recimo tam kot DušanM.
Drgač pa čista 5ka za meditacijo 8)
Uporabniški avatar
 Staša
Fotr, ti si en RADOVEDNI TekAČEK!!! :D
 korenje
jz pa iscem tekacico, ka je 24.7. med 15.40 in 16.00 v neznosni vrocini tekla mim mene na poti proti rozniku :D

ful dobra bejba je bla, pa sm se ji nasmehnu pa jo zdej iscem :roll: ...
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
Staša napisal/-a:Joj, orange, sploh nisem vedela, da si ti tudi tata. :oops:

8) Jeh, dobro skrivam. :) No, je pa res, da se me ze nekaj casa ne drzi za hlace. :) Se sreca. :D
Skratka, srece in zdravja ti zelim, pa veliko veselja ob igranju s 'pokalom'. :)

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 Fotr
Pet se nas je zbralo danes na progi okoli jezera. Vsak je prispeval startnino v višini 5000 tolarjev, skupaj 25.000 SIT. Za krepčanje med tekom smo najeli natakarja, ki nas je spremljal s kolesom in polno torbo pijač in sadja. Zanj in za polno torbo smo odšteli 10.000 SIT.

Med tekom smo se ustavili v trgovini in kupili vsak eno majico po 990 SIT. Natakar nas je vseskozi stregel z vodo, kokto, malinovcem, imel je tudi pivo, a ga nihče ni pil. Imel je narezane, limone, pomaranče, avokado in grenivke, sladoled, piškote in čokolado. Nudil nam je obložene kruhke sendviče in šnite sira, salame in kruha.

Še enkrat smo se ustavili in to v gostilni in pojedli vsak en golaž po 500 SIT. Natakarju smo dali še vsak enega jurja, da nam je meril čas. Ko smo pritekli na cilj, smo naredili račun:

15.000 – natakar s hrano in pijačo in kot časomerilec
4.950 – majice
2.500 – golaž
Skupaj - 22.450 SIT

Ostalo nam je še 2550 tolarjev, natakar nam je vrnil 2450 SIT, ker nismo vse popili in pojedli, tako da smo skupaj imeli še 5000 SIT. Odšli smo se kopat in pojedli vsak še eno pico. Ostalo je še nekaj drobiža, ki smo ga dali natakarju za napitnino.

Imeli smo lep tek, dovolj vode, pijačo in hrano na izbiro, dovolj rezin limone in pomaranče in ostalega sadja, dobili smo majico in golaž, čas smo imeli na razpolago takoj po prihodu v cilj, zadovoljen je bil natakar, ki je zaslužil, zadovoljnih je bilo nas pet zaradi lepega teka in bili smo okopani in siti od pojedenih pic. Natakar je bil nadvse zadovoljen tudi zaradi tega, ker je dobil napitnino.
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 74

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA