gera napisal/-a:me zanima, katere žitarice so najbolj primerne - polenta, ajda, proso, oves...? pa kako je kaj s soljo, ker hoèe vedno lizati švic, verjetno ker je slan. mi se sicer zafrkavamo, da ji manjka soli v glavi, ampak mogoèe res rabi veè soli. naj psi ne bi jedli soli, ampak malo jo baje rabijo. drugaèe pa ji dajemo brikete, ki ne vsebujejo mesa, bio varianta, ki še meni dišijo... pa itak vsake toliko dobi kaj mesa od sosedov, pa kakšne kosti, ribe itd.
Hojla, se to pa moram iti...
Ja sol, ce ze sol potem obvezno poskusi dobiti nejodirano ne glede ali je himalajska ali morska vazno da je nejodorana...
Ampak v zelo malih...
Sicer pa naravni viri tega karje v soli so zelena ( Na ), petersilj, trava...
Lahko zmeljes in dodas prehrani ( vcasih ko niso imeli soli oz. je bila draga-saj ves kako so te zadeve takrat konzumirali ).
Zitarice...
Vsekakor je prvo pravilo po mojem brez glutena...ze zitarice same potencialno lepijo crevesje , gluten pa se posebej.
Brez glutena so koruza, proso, ...POZOR! stare zitarice kot so pira, soržica, kamut tudi imajo gluten ampak v veliko manjsi meri ampak menda ostale vlaknine zelo dobro vplivajo na presnovo ...to je samo zakljucek debate...
Prosa se spomnim kot najbolj neznega ampak tudi od njega cez nekaj casa lahko pride do kaksne zapolnitve ( CONGESTION ) kje pa vdari ven ...
Tukaj je seveda se riz ampak jasno ne beli. Beli riz ki je sicer dober za driske je prevec reven z vlakninami in lepljiv...Tako da rjavi divji riz.
Prijeten dan se naprej in umirjene weekend rekreacije po gozdu vsem nam