še nekaj mojih utrinkov
zgodnje jutro, mokrota, očitno je ponoči deževalo. Namen polžke je, da preteče eno traso v obratni smeri kot ponavadi - to pomeni v hrib - tko nekak pol urce če ne več. Lepo pričnem, metri minevajo, gre mi super, sem sredi gozda, tišina, tud muzka me moti in uživam.
Premagujem tole kar z lahkoto. Pot postane ravna, povečam tempo, zdi se mi, da na poti vidim psa... zmanjšam tako da hodim, sem bojazljivec kar se tiče psov... kje je lastnik? izgine v grmovje, čaki enmal - tamle je še eden, sam tole pa ni pes!!!! čisto počasi stopam naprej, kar naenkrat zagledam čekane in nekaj ogromnega črnega, ki na spodnji strani poti zre vame. o jeb....ti!!!.
Merjasec OGROMEN MERJASEC, pa zraven njega še nekaj zelo podobnega njemu pa še nekaj... ustavim se, v delčku sekunde se odločim, grem ritensko nazaj - a veste kaj je bila moja edina misel - da imam rdečo jakno - jo pričnem slačit, pa ugotovim, da ravno ni dobro, da preveč gibov izvajam:)
Še vedno stopam ritensko, upam, da ne bo preveč kamenja, pa kakšnih korenin... in izginejo... jst pa pozabim da imam fotoaparat s seboj. smolaaa!!! no pa se je po 20 minutih končal moj tek v hrib... in to je bilo malo stran od hiš... kaj mislite bom še šla???
ja takle mamo
dopust, občutek, da nisem v teh dneh naredila ničesar zase. Napoved je dobra, volja tud,pa dajmo. Zaradi določenih občutkov med vožnjo sredi poti rečem, da me lahko da ven iz avta kar pod planino, ne na pol poti oz. na drugi strani. Tako zagrizem kolena in se podam v hrib... voda je sprala vso zemljo, tako da dobesedno grizem v skale. Ustavim se, se zazrem okrog sebe - spokojnost, veličastnost, zlitje. Kako se počutim živo. Nadaljujem. Celo dopoldne bo moje, ura je malce čez sedmo zjutraj. Četrtek. Vem, da ne bom srečala mnogo ljudi (če bi le vedela). Zatopljena v svoje misli nadaljujem, premagujem 600 metrov nadmorske višine... voda skale... moj svet
Ne želim razmišljati, kaj je bilo včeraj, kaj bo jutri... sem tukaj sedaj, v tem trenutku. Sama. Všečno. Nadvse. A misli vseeno zaidejo, tja, kjer je srce. Ne dovolim več, ne grem se več... že vešče zamenjam film in razmišljam o teku... kako izboljšati hitrost, pa kupiti nov par tekaških copat... pa hočem nočem pohodniških. pričnejo me bolet prsti, vem da bo na drugi strani planine še slabše, ko bo podobna pot le da bom šla navzdol...
prispem na vrh planine. koča odprta, nikjer nikogar le glasba. čaka me moja klop. pojem jabolko, se zazrem v dolino in spet odženem misli... ne danes, danes ni dan za odločitve. na mp3 pardon mala pravi da je mp4 - sem ga podedovala, poslušam radio, slušalke nekak vpnem v nahrbtnik, samo toliko da slišim... v tem trenutku je mal čuden občutek da sem popolnoma sama...
Nadaljujem pot. Še en kraj je kjer se rada ustavim. Nor razgled. Ampak halo, nekaj čudnega se dogaja tule gor, vse razrito... pa tole ne more bit od neurja pa tud svinje ne pustijo takšnih sledi... hm. ne počutim se ok, nekak čuden občutek, gremo dalje.
Pot navzdol je še slabša. V glavi nastane praznina, čakala sem ta občutek. Fajn, ne razmišljam več kaj naj kako naj. Samo hodim. Nekajkrat spodrsne. Pa fakec kaj je danes z menoj?!
Pristanem pod planino. Oplazim uro, čas je ok. Ampak danes ni pomemben čas, danes moram razvajat svojo dušo.
Stopam naprej korak za korakom. Razpre se pogled na Tabor. Sedem na travnik, slečem majico, spodaj kopalke, ležem in se zazrem v nebo. Brez oblačka, vendar piha, ful piha. Solze kar same tečejo. Tako sem utrujena od vsega. Samo mir si želim. Nič drugega ne pričakujem. Mir v sebi. spokojnost. na trenutke mi tako uspeva, potem pa vihar, kot ta veter. odločim se, vzamem oprtam kakorkoli nahrbtnik in v kratkih pohodnih hlačam čevljih (pustimo slovnico za trenutek) kopalkah odidem naprej. za seboj slišim čudne zvoke, kot nekakšen žvižg.. nekaj čudnega... spet neprijeten občutek. vem prazna sem. ni vedno moj dan. korak za korakom. obožujem ta čas ko samo grem. obrišem si solze in si prepevam svojo mantro... jo čem izdat. ma ne. pridem do prve hiše - še en vzpon, potem bo pa lažje. klic mami in prestrašen ati - takoj domov, v teh gozdovih je medved. se nasmenem pa pravim, da ni čas za šalo. pravi da se ne šali. stopam naprej. si mislim panik. potem pa čaki sam kaj je bilo pa tisto zgoraj kot bi nekdo težak in velik počival tam gor pa vse razmetano? ok, bujna domišljija. gremo dalje. pridem do moje jase. O FAK! vse razrito. vse. divji prasci. zdej me pa že enmal panika grab. ampak skoz ta gozd moram, ni druge. na hitro ena fotka pozabim na utrujenost. GREMO. vmes pokličem atija, ki je itak ves penast, kako se prejšnji dan ni spomnil, da me opozori, jst pa ja no sej medveda tu dol ni, kaj pa svinje... on pa o moj bog!!! se nasmejem pa pravim itak se usračkam če jih srečam. potem pa lekcija, da se itak šalim z vsem da je resna stvar. no dragi moj očka, v tem trenutku je humor vse kar premorem, ker me čaka še nekaj hoje po tem gozdu. in itak še en let ne boš šla tule, ziher. pa gremo naprej. slišim vsako počeno vejo, vsak šum ki ga ne povzročam jst. oja prav slišim mir pa spokojnost. sam jst to nisem več. uf pridem iz gozda, čistina, prvi vikendi. res sem pojava. pa se ne oziram na to, prav paše mi v samem nedrčku skakat okrog. slišim čuden zvok...kot bi nek otrok piskajoče se oglašal, pogled v nebo. joj kako sta lepa, pa ravno nad menoj krožita. klik, fotka. zdej bi bil pa že čas da se stran spokata halo, čezdalje nižje ... halo? nisem ne nemočna ne na pol crknjena. grem naprej. se smejem sama sebi, ne medved, pa divje svinje...ok, tole je pa že blesav. pot nadaljujem po asfaltu, po gozdu, ampak skor v civilizaciji... pa kaj bulte vame. aja pomankljivost
počutim se dogaj varno in zobam bučnice... pa razmišljam, svinje majo rade buče ne... torej če bi raztresila bučnice po tleh. prav nasmeh mi že gre. aja če jih bo še kaj ostalo.. mmm. še dobro da je nekaj vode, ker so kr slane. ok za svinje bučnice. pa medved - no ja ena jabka je še v nahrbtniku. bo dovolj. sam kako a kr nahrbtnik dol pa mu jo ponudim? haha, al mu jo vržem na tla... joj kolk sem smešna res... ampak če sem odkrita , bi ga rada srečala, sam tko, ko gre v nasprotno smer kot jst, pa da me ne opazi

ja noooo...
še enmal pa zaslišim mukanje, takšno jezno... sedem na travnik in se krohotam na ves glas, pa sej to ni res. ne medved ne divji prasec, pa ne un gor na nebu oz. unedva, ne bik je sedaj nevarnost...