Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
me prav veseli Fotr, da te je Dana mal sprovocirala, da si nam (oz. njej v kotra) spet dal eno fletno zgodbico :lol: .

človek se Te res skoraj v živo predstavlja kako letiš ....... v pajkicah mimo krav :twisted: :D :D :D
Uporabniški avatar
 Fotr
metkamarjetka napisal/-a:me prav veseli Fotr, da te je Dana mal sprovocirala, da si nam (oz. njej v kotra) spet dal eno fletno zgodbico :lol: .
človek se Te res skoraj v živo predstavlja kako letiš ....... v pajkicah mimo krav :twisted: :D :D :D

Kva je zdej, a me boste vse po vrsti provocirale? :evil:
Če bi krave vedele, v kakšnih oblačilih sem že tekal, bi se jokale, ne pa smejale. Sicer sem pa enkrat videl eno kravo, ki se je resnično smejala. Dali so ji piti pivo, da se ga je nacedila, potem pa se je pričela predstava.
Vse štiri noge je razkrečila kot bi hotela narediti dvojno špago. Rep je imela navpično pokonci, samo vrhnji čopek je bil obrnjen pravokotno vstran kot črka L. Kazala je vse zobe, gobec je imela na široko odprt in iz njega so prihajali glasovi kot se je smejal velikan v risanki Čarobni fižol.
Potem se je postavila na zadnje noge, s sprednjimi pa se je tolkla po zadnjih kolenih, no ne po kolenih, ker ima krava kolena zadaj, ampak po zadnjih nogah. Potem se je prevalila na hrbet in z vsemi štirimi nogami brcala v zrak kot bi vozila dva bicikla naenkrat. Krohotala se je na ves glas tudi potem, ko je vstala in nas vse, ki smo stali okoli začela škropiti z mlekom iz vimen. Kot je Massa škropil šampanjec, ko je zmagal na F1.
:D :D :D
Dobro, hotel sem povedati, v kakšnih oblačilih sem že tekel. Pajkice so običajno tekaško oblačilo, tako kratke kot dolge. Potem so uporabne kratke, normalne hlače, ne take kot jih imajo sedaj košarkarji in fuzbalisti, to niso normalne, ampak take kot so jih nosili kakih 20 let nazaj. Potem me je moč usode prisilila, da sem tekel tudi v gatah, ne bom povedal ali so bile dolge ali kratke, pa tudi podrobneje ne bom razlagal, ker tole bere preveč ljudi. Potem sem enkrat tekel v kopalkah, ki se jim takrat reklo minimalke. Pa še teh ni bilo videti, ker jih je zakrival čez njih viseči trebuh. V kopalkah sem pa tekel zato, ker sem vzel zalet, da sem skočil v vodo.
:D :D :D
Potem se tekel v pumparicah, a največkrat po kakšnem plazu. Po plazu je krasno teči, gre kar samo navzdol in delaš kakšne pet metrov dolge korake kot bi imel obute čarobne škornje, no superge. Če se bomo dogovorili, bomo šli enkrat poleti na Vršič, se tam povzpeli na Grebence (mislim, da se tako reče, če se ne reče tako, bo že Dana popravila :D :D), nato pa bomo tekli navzdol po plazu. To je res užitek, pa še vsi tisti Nizozemci, ki se ustavijo na prelazu, z odprtimi usti gledajo, kako se spuščamo po plazu.
:shock: :shock:
Potem sem tekel enkrat v jahalnih hlačah, ker sem padel s konja in tekel za njim. Potem sem enkrat tekel s spuščenimi hlačami, ker me je nekdo zalotil pri nekem dejanju, a ne bom podrobneje govoril iz istega vzroka kot pri teku v gatah.
:D :D
Enkrat sem tekel v delovnem pajacu, ko sem se sosedu ponudil, da mu bom pomagal popraviti avto. Ko je na koncu ostalo celo pest vijakov, sem moral teči kar v pajacu domov. Letos sem na teku okoli Baškega jezera na Koroškem videl, da so nekateri že tekli v kiklcah. Šele ko sem jih prehitel, sem videl, da so Škoti ali pa so se samo pretvarjali. Ker je moderno teči v kiklcah bo moj prihodnji nakup namesto pajkic, kiklca.
Edino v tangicah še nisem tekel, razen če spregledam, da so bile tiste minimalke že precej podobne tangicam. Tudi v tangicah bi tekel, ampak potem se mi ne bi smejale samo krave. Enkrat sem tekel celo spodaj brez, ampak to se ne spodobi pisati na tem forumu.
Zagotovo sem tekel v še drugačnih oblačilih, a se sedaj ne spomnim. :roll:
Pa nehajte provocirat! :!: :D :D :D
Uporabniški avatar
 dannae
Fotr napisal/-a: Če se bomo dogovorili, bomo šli enkrat poleti na Vršič, se tam povzpeli na Grebence (mislim, da se tako reče, če se ne reče tako, bo že Dana popravila :D :D),
:rol: :rol:
___ :heart
:rol: :rol:

Fotr, če misliš tisto melišče pod Mojstrovko, ti ne morem pomagat. Pojma nimam kako se reče. Bo pa zihr Še1PR vedla. Sem si pa že kot otrok želela tam dol laufat, pa se mi želja do sedaj še ni uresničila.
d
 wind
dannae napisal/-a:Fotr, če misliš tisto melišče pod Mojstrovko, ti ne morem pomagat. Pojma nimam kako se reče. Bo pa zihr Še1PR vedla. Sem si pa že kot otrok želela tam dol laufat, pa se mi želja do sedaj še ni uresničila.

Nisi dosti zamudila, tale šodr pod Mojstrovko že dolgo ni več to, kar je bil, je ponekod grdo zdrajsano.
Pojdi raje do B2 (pod Šplevto), tam je dober šoder, razdalje in višine je precej precej več, se en lep čas voziš dol. Za užitkarje. :D
Uporabniški avatar
 miro
Bravo Fotr, res si me nasmejal!
Tako bom dan končal na najlepši možni način.
Še več takih prispevkov in doživetij!
Hvala zanje!
Miro
Uporabniški avatar
 dannae
wind napisal/-a:Pojdi raje do B2 (pod Šplevto), tam je dober šoder, razdalje in višine je precej precej več, se en lep čas voziš dol. Za užitkarje. :D

Prvič slišim za Šplevto. :oops: Sem pogooglala in piše da je težka neoznačena pot. :shock: Zdej pa ne vem, al hočeš, da se zgubim tam v Julijcih, al boš organiziral(a) kakšen pohod in mi pokazal(a) pot, da se ne bom zgubila? :twisted: Edina melišča po katerih sem se vozila: s Kamniškega sedla, s Prisojnika, pod Severno steno, pa tam nekje s Krnskega jezera proti Lepeni.. tisto mislim, da je bilo najdaljše... al pa tud ne. Je že dolgo nazaj...

pozdravček
D

aja fotr :rol:
Uporabniški avatar
 5rca
Fotr napisal/-a:Pa nehajte provocirat! :!: :D :D :D

:roll: škoda, da ne smemo :cry: pa na koncu jezika imam nekaj v zvezi s SAMom in najino hosto :oops: :wink:
Uporabniški avatar
 Fotr
5rca napisal/-a: :roll: škoda, da ne smemo :cry: pa na koncu jezika imam nekaj v zvezi s SAMom in najino hosto :oops: :wink:

Petra, tole pa ni provokacija, ampak si me spomnila na enega izmed lepih trenutkov, ki se jih na tekmah ne dogodi mnogo. Ko se letos se nisem mogel udeležiti SAM-a, mi je bilo naprej v mislih, ja kaj bo pa Petra rekla? :oops:
Potem sem se spomnil, da v klancu sopiham za tabo, potem malo hodiva, potem skupaj tečeva do delilnice vode, potem se pa začne tisti gozdiček. In v tistem gozdičku se dogaja... To sem se spomnil, tistega tihega gozdička, skozi katerega tečemo, ob poti temnozelene smreke obtežene s storži, da se veje priklanjajo do tal, kjer diši po sveži smoli, ki vpliva na pljuča koristneje kot najboljši antibiotik, v gozdu, kjer se sliši samo petje ptic, topotanje najinih superg in pa vabljivo nagovarjanje... Pa ravno takrat mora nekdo priti mimo, da vse sliši.
:evil:
Veš kaj, Petra, nič ne bom povedal. To je lepo, skrivnostno doživetje, za katerega veva samo midva in se ga bova vedno spominjala. Pa tudi vedno, če bo le zdravje in moč v nogah, se bom hotel udeležiti teka na Jezerskem. Naj bo to tako doživetje, o katerem se lahko razmišlja o vsem mogočem. Samo brez natolcevanja in slabih misli. S Petro sva samo tekla, no malo sva se tudi nagovarjala.
:oops:
Petra, spet bova tekla v Palmanovi. :D :D
 wind
dannae napisal/-a:Prvič slišim za Šplevto. :oops: Sem pogooglala in piše da je težka neoznačena pot. :shock: Zdej pa ne vem, al hočeš, da se zgubim tam v Julijcih, al boš organiziral(a) kakšen pohod in mi pokazal(a) pot, da se ne bom zgubila? :twisted:

Oznak res ni, edino pravilno, sicer bi se gor valile trume turistov, teh je pa že na drugi strani Vrat dovolj. Pot pa tudi ni tako težka, da bi imel človek ob hoji take oči, kot tale tvoj smeško. :shock:

Če dobro pomislim, je tale pot lahko težka le, če je kdo bolj težke narave, ali pa ima preveč teže na sebi ali v rukzaku - potem je seveda tudi zrak težji, da se kar težko diha, pa nagražno vroče je, pa muhe težijo, pa sneg je tko težak, da se prav težko hodi - in ko je vse tako presneto težko, je najbrž tudi pot težka. :)
To je seveda le površen opis teže poti, v resnici tile pisatelji, ki pišejo o poteh, s tehtnico hodijo v hribe, tam temeljito pretehtajo poti in potem povedo, kako težak je svet tam. Ni pa to kaka huda znanost ali celo umetnost, ravno nasprotno, povsem logično je - če je na poti več šodra in skal, je pot težja, saj ima kamen večjo gostoto kot zemlja. :D

Nič ne bom "organiziral" (kakšen birokratski izraz), kažipotec sem jaz največ dvakrat ali trikrat na leto, in se mi zdi, da sem za letos tole kvoto že izpolnil. No, če se kje srečamo, ti seveda lahko pokažem kakšno potko, a le, če boš imela sabo prepoznavni znak - npr. transparent z napisom "Tekaški forum - dannae", velikosti jumbo plakata, da te bom opazil in prepoznal. :)

Jaz ljudem rad povem za bližnjico; če me sprašujejo za pot, jim z veseljem vse razložim in jih napotim na pravo potko. To nedeljo sem v hribih srečal enega tekača, malo sva se pogovorila, in ker se mu je mudilo, sem mu pokazal bližnjico po grebenu skozi rušje; saj res ne gre, da bi ga pustil, da bi se revež matral po markirani poti daleč okrog, samo čas bi izgubljal in ker je bil tekaško napravljen, mu čas zagotovo veliko pomeni. :twisted:

Izgubit se pa v hribih tudi ne moreš, saj še vedno velja, da dokler človek vsaj približno ve, kje hodi, pa čeprav je malce stran od načrtovane poti, ni izgubljen. Bolj učeno se takšnemu gibanju reče "raziskovanje neznanega sveta". :D
Uporabniški avatar
 dannae
hmmm.
še nikoli nisem dobila tako prijazne dvojke :shock:
ok, se bom pa morala s kompasom pa karto odpravit na pot.
ko in če se vrnem, poročam... :lol:
Uporabniški avatar
 Fotr
Včeraj sem sicer hotel narediti en tek za pripravo na Palmanovo. Imel sem namen teči na stadionu, da si točno izmerim hitrost in dolžino teka ter višino in intenzivnost srčnega utripa. Bil sem že odet v tekaške cunje, ki so primerne za tek po stadionu, kjer je včasih precej ljudi, večkrat imajo tam različne šole telovadno uro, tako, da vsaka cunja pa tudi ni primerna za take priložnosti. Drugače je za tek po gozdu, kjer je vsaka garderoba primerna. Kakorkoli, pripravljen sem bil za intervalni tek 3 km ogrevanja, razgibavanje, 3 km hitrega teka, 3 minute hoje, 2 km hitrega teka, 3 minute hoje, 1 km hitrega teka, 3 minute hoje, 1 km počasnega teka za iztek. Seveda sodita pojma hitri in počasni tek v okvir mojih sposobnosti hitrega in počasnega teka.
:shock: :D
Že se hočem odpraviti od doma, ko je skozi meglo in oblake posijalo sonce. Sonce, ko posije na zemljo, ne uporablja samo oblakov, meglic, gorskih vrhov, morske površine ali drevesnih krošenj, ampak izkoristi tudi ozonsko luknjo, da lažje tali led na tečajih. To počenja z velikim veseljem, da bi mu lahko rekli Matija led razbija. No ta Matija je posijalo, in kaj je to takega, saj sonce vedno posije skozi oblake pa to. Zagotovo je kaj takega! Njegovi žarki so obsijali mojemu pogledu nasprotno pobočje Karavank, na katerem raste drevje vseh mogočih vrst in barv in je že brez sonca tako raznoliko in prekrasno, da gre človeku kar na jok.
Ampak te barve se ne kažejo venomer, megla jih za nekaj časa zakrije, češ, ne boš gledal moje lepote, kot bi ženska zakrila svojo nagoto, če jo presenetiš brez obleke. A ko je voljna, potem se pokaže v vsej svoji lepoti in željenosti. Sonce potem prežene meglo in spet se pokaže pobočje, a tokrat v drugih barvah. Matija s svojimi žarki in intenzivnostjo svetlobe prodira skozi kopreno megle in skozi tančice oblakov ter pokaže vsakokratno drugačno sliko. Kot bi umetelno izvezene čipke razgrnil preko gozda, kot bi napeljal srebrno reko med drevesi, kot bi veliki kreator ukazal, naj se vse kar je lepega zbere pred mojimi očmi in to povsem in samo zaradi tega, da danes ne bom tekel intervalov, ampak bom šel na gozdne terene, na samotne lovske poti in tam tekal ter užival prelesti narave. Z drugimi besedami, na lep način me hoče prisiliti, da se odpovem intervalom, da grem teči po gozdnih stečinah in naj raje kot po povsem ravni tartanski stezi, tečem po gozdovih in klancih.
:shock: :shock: :D
Ob takem pogledu v naravo me pravzaprav ni bilo kaj dosti siliti. Slekel sem hitri, stadionski dres in oblekel, gozdno, terensko tekaško garnituro. Pozabil sem že na stadion, ves sem bil v elementu teka po prelestih Karavank. Pogledam še naokoli, če sem kaj pozabil in ravno ko hočem oditi, zazvoni telefon. Oglasim se, sporočajo pa mi, če sem pozabil, da je danes zelo važen sestanek nadzornega odbora. Ja, seveda sem pozabil in prosijo me, če lahko takoj pridem, ker niso sklepčni. Kaj hočem, obljubim, da bom prišel, slečem tekaško uniformo, oblečem civilno in grem. Bom pa popoldne šel na tek, saj je v vsakem času dneva v gozdu lepo. Ali bom pa mogoče šel lahko na stadion.
Tisti sestanek je trajal kar dolgo, na koncu je bilo še kosilo in ker je bilo zastonj, sem se kot Gorenjec nažrl vseh dobrot, da sem komaj hodil. Še toliko bolj je veljalo za tek, ki bo moral počakati, da se hrana v drobovju predela. Saj tekač potrebuje veliko vitaminov in prazna vreča ne stoji pokonci, kaj šele, da bi tekla na stadionu ali po gozdu.
:D :shock:
Še preden je bilo kosilo predelano, dobim sporočilo, pravzaprav prošnjo od prijatelja z Bleda, ki se ravno seli, pa nima nobenega, ki bi pomagal nositi pohištvo v tretje nadstropje in me lepo prosi, če pridem pomagat. Prijateljstvo se pokaže v stiski in seveda mu grem pomagat. S polnim želodcem vzdigujem težke omare, neštetokrat grem po stopnicah gori in doli, v želodcu me tišči kosilo, po čelu mi teče znoj zaradi težkega dela in istočasnega presnavljanja kosila. Ekonomisti pravijo, da nobeno kosilo ni zastonj. Na tem mestu potrjujem njihovo pravilo, kajti trdo sem ga zaslužil pri prenašanju pohištva v tretje nadstropje, čeprav, ga je plačal nekdo drug, ne prijatelj, ki sem mu pomagal. A kaj bi to, kdo se pa še ozira na to kdo pije in je in kdo plača.
Prijatelj me je seveda povabil na pijačo, ki pa moram reči, mi je kar pasala zaradi izgube tekočine in zahteve notranjih organov, da brez vode ne morejo normalno delati. Bila je že noč, ko je bilo tudi to delo končano. Ko sem že ravno na Bledu, si rečem, bom pa odtekel kakšen krog okoli jezera. Za stadionske intervale nisem bil več sposoben, v temi tekati po gozdu je nevarno, okoli jezera bo pa kar v redu.
Sreča je, da v avtu vedno vozim s sabo nekakšne tekaške cunje, ki so sicer neprimerne za med ljudi, a za zvečer okoli jezera bodo pa dobre. Parkiram v Zaki, preoblečem se v rezervne tekaške cunje in stečem okoli Blejskega jezera. In to kar dvakrat. Seveda je bilo tudi to svojevrstno doživetje, ampak ker je tale zapis že predolg, ga bom opisal ob kakšni drugi priložnosti. Sicer se bo s tem poročilom zgodilo to, kar pravijo, da se zgodi s slovenskimi filmskimi scenariji. Namreč, preden jih vržejo proč, jih morajo malo popraviti, sicer še za v smeti niso. No, kakorkoli, tekel sem pa le. Če kdo ne verjame, sem na koncu teka srečal tekača Poldeta iz Gorij, ki je tudi treniral, a on za Sladki vrh in ga lahko vpraša.
Ampak, glavno je, da se teče. Ni važno ali po gozdu ali na stadionu ali po znanih tekaških poteh. Važen je tek, gibanje, dobro počutje, opazovanje narave in vse kar paše k teku.
:evil: :evil:
Uporabniški avatar
 Eustahije
Dober si, nič te ne vrže s tira. Mene po kosilu, selitvi in pijači ne spraviš več na tek. Jaz potem namesto športnega dneva razglasim regeneracijski dan in si privoščim še zvečer kak prigrizek ali sladkarijo :)
Uporabniški avatar
 Classix
Ta zapis je v meni prebudil spomine na leta, ko sem se hodil ''ženit'' nad Jesenice. Redko katera stvar je bila tako lepa, kot na gangu ( misim, da se tako reče balkonu na Gorenjskem koncu...) opažati prebujajoči se dan in sonce katero je rinilo nad Mežakljo. Nepozabne so tudi ''maše'', katere sva z nesojenim tastom obdelala na Planini pod Golico...lep pozdrav na Pejce in hvala @ Fotr za ta zapis. Pomladil me je...

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Loni
Gank mamo tudi na severnoprimorskih koncih, tistih hribovskih, malo že gorenjska sapa čez govce veje.
Uporabniški avatar
 Fotr
Ko sem pred dvema dnevoma tekel okoli jezera in sem obljubil opis tega doživetja, se nekaj nisem nekaj dobro zapomnil, da bi naredil verodostojen opis, zato sem danes šel ponovno na Bled. A bo treba spet prestaviti na kakšen drug termin, kajti danes se je spet zgodilo doživetje, vredno opisa.
:shock:
Za tek je bilo kar pravšnje vreme. Siv jesenski dan za dva počasna kroga. Po poti je bilo nasuto odpadlo listje, tu in tam je kakšna luža, sprehajalcev malo. Bilo je kar hladno, zato sem preko vrhnjega oblačila oblekel še eno majico z oznako TF, ki ima na hrbtu narisan velik rdeč krog. Na jezeru pa je bilo več čolnov kot ponavadi. Čolnu na Blejskem jezeru se reče pletnja, tisti, ki vesla in vodi čoln pa je pletnjar.
Ko pritečem izpod vile na Mlino, se je vzporedno po jezeru pripeljala pletnja, ki je bila polno zasedena z japonskimi turisti. Počasi se je bližala pristanu, bila je le nekaj metrov oddaljena od mene in ker se je skoraj ustavljala, sem jo prehitel. Ko pa so Japonci zagledali rdečo piko na mojem hrbtu, so začeli navijati zame.
Ker so bili na pletnji, in ker japonsko znam samo dve besedi, tora in sajonara, sem zavpil z vso močjo glasu: Toraaa! Toraaa! Toraaa! Takrat so Japonci šele oživeli. Ne vem, mogoče so mislili, da so na letalonosilki in da sem jaz kakšen Jamamoto, vsi so se drenjali na eno stran pletnje, da jo je pletnjar komaj ukrotil in navijali zame. Sicer nisem razumel, kaj so kričali, a zvenelo je hudo odobravajoče. Mahal sem nazaj, kazal na rdečo piko na hrbtu, kimal, se priklanjal in vpil toraaa, toraaa, oni pa so tudi mahali, se prerivali na čolnu, da bi ga kmalu prevrnili in na vso moč navijali zame.
Potem so pa pristali, ravno ko sem pritekel mimo, moral sem se ustaviti, vsi so me slikali, jaz sem se jim pa klanjal in govoril sajonara, sajonara. Tudi oni so rekli sajonara, potem pa sem odtekel še en krog.
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 74

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA