Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 spela*
Dragi moji!

Pred enim letom, natančneje 22. 1. 2008, sem prvič obula superge z namenom, da 4 mesece kasneje v Radencih pretečem 10 km. Za mano je torej eno leto moje tekaške poti. Kar je razlog, da se svoje tekaške analize nisem lotila konec leta (kot to počne večina), ampak sredi januarja.

Glede na to, da sem začela teči z namenom preteči 10 km (in že to se mi je pred enim letom zdelo ogromno!), lahko rečem, da je bilo moje prvo tekaško leto uspešno. Če bi mi kdo takrat rekel, da bom že v prvem letu pretekla polmaraton, bi mu odgovorila, da naj take zgodbice pravi komu drugemu. :lol: Če bi pri tem rekel še, da ga bom pretekla v manj kot dveh urah, pa ne vem, kaj bi si mislila. Vsekakor ga ne bi vzela resno. :roll:

Na koncu je moj izkupiček, kar zadeva uradne teke v mojem prvem letu, tak:
- 28. maraton treh src, Radenci (10 km)
- tek DM, Tivoli v Ljubljani (10 km)
- nočna 10ka, Bled
- Osojsko jezero (štafete)
- TF 10ka, Domžale)
- 17. ptujski maraton (21 km)
- tek Europa Donna, Tivoli
- Fotrov tek (Brdo pri Kranju)
- gozdni tek, Ljubljana Brdo
- 1. grajski tek Otočec (7,5 km)
- 13. Ljubljanski maraton (21 km)
- Palmanova (21 km)
- Velenje: tek sv.Barbare
- novoletni tek Dolsko (10,5 km)
- Medeja (21 km)

Pri čemer mi je v Palmanovi uspelo prestopiti »magično« mejo: 21 km v manj kot dveh urah. Beseda magično je v narekovajih zato, ker danes to ni več magična meja, ampak se je ta spustila na 1:50. Ambicije pač rastejo. :oops: :lol: V svojem prvem tekaškem letu pa sem občutila tudi, kako je stati na stopničkah. Prav dober občutek, moram reči (čeprav so nekateri fotografije, nastale na tistem teku, označili za kičaste :lol: ).

Po tednu dni "previdnostnega" počitka, ki je ravnokar za mano (toliko v odgovor tistim, ki jih skrbi, da zaradi stave morda pretiravam), grem naprej novim ciljem naproti. Eden je povezan s stavo oziroma rezultatom na 21 km. Drugi so povezani s tem, da se nameravam udeležiti vseh tekem, na katerih sem bila lani, in preverjati svoj rezultat. V zimsko-spomladanskem delu sezone lani nisem bila na nobeni tekmi, kar ne pomeni, da me tudi letos ne bo, ampak da bo čas za primerjanje rezultatov pač naslednje leto. Konkretnejši so tudi cilji v zvezi z rezultatom na 10 km in v zvezi z osebnim rekordom Golade in K-Rožnika. Toda k temu vendarle dodajam:

Pri vsem tem ni toliko pomembno, kakšno je bilo število pretečenih kilometrov, rezultat na tekmi ali hitrost teka na treningu. Tek je postal užitek. Ja, včasih se je težko spraviti ven, posebno v mrzlih temnih zimskih dneh, a ob branju napovedi, kdo vse kljub neprijetnemu vremenu pride na K-Rožnik ali Golado in kako ne glede na zunanje okoliščine nekateri izvajate svoje natančne programe treningov (in zbujate slabo vest pri nekaterih drugih :lol: ), zmanjka izgovorov. Da ne govorim o tem, kako tečna sem bila oz. sem vsakič (no, v resnici bi morala reči »obakrat«), ko sem bila na prisilnem počitku zaradi zdravja ali kakšne bolečine.

In ne le, da je tek postal užitek. Po zaslugi Tekaškega foruma sem v teku spoznala veliko simpatičnih, zanimivih, pozitivnih ljudi. Z nekaterimi smo se v tem času resnično zbližali in spoprijateljili tudi zunaj tekaških poti. Hvala vam, dragi prijatelji, za vaš smeh, spodbudo, optimizem, iskrene besede, humor, tekaške nasvete, skrb, ironijo, klepete na treningih in analizah, preganjanje na tekmah, pohvale, kritike, cinizem ... Hvala za vaše prijateljstvo, vas čas in dobro voljo, hvala, ker ste del mojega življenja. :TF)

In upam, da se bomo družili še naprej!
Nazadnje spremenil spela*, dne 19 Jan 2009, 23:16, skupaj popravljeno 1 krat.
 nana
Bravo Špela in kar tako naprej :D
Uporabniški avatar
 lonely
Iskrene čestitke -spela*-

Prvotni namen ti je bil preteči 10 km,pristala pa si pri štirih polmaratonih z jasnimi cilji in vizijami kaj in kako naprej----BRAVO
Uporabniški avatar
 tae
Če nebi bila po naravi radovedna, morda še vedno nebi vedla kdo sem jaz :lol:

Le tako naprej.
 tadej.
Bravo spela* le tako naprej! Postopnost je pa tudi fajn, da ni kakšnih težjih poškodb.
Nikoli ne veš, lahko pa kaj kmalu odtečeš 42km 8)
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Bravo Špelca marelca. Upravičeno si važna. Saj nisem mislil tega napisat, temveč, da se ob prebiranju takšne analize prvega leta marsikdo spomni svojih začetkov, prvega leta, ciljev in sreče v najdenem in odkritem.
Želim ti še veliko takšnih poročil - polnih ciljev za naprej :D
Uporabniški avatar
 tae
Na tej strani boš imela verjetno seznam tvojih prijateljev in prijateljic iz Tekaškega foruma. (razen nekaterih, ki se nočejo oglašati javno kar tako :D )
Uporabniški avatar
 Ksenija
tae napisal/-a:Na tej strani boš imela verjetno seznam tvojih prijateljev in prijateljic iz Tekaškega foruma. (razen nekaterih, ki se nočejo oglašati javno kar tako :D )

ja smo ponosni nanjo in ona to ve ;)
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Bravo Špela! Res si lahko za vzor komu.

ČESTITAM!

Kar tako naprej! Se strinjam, da so na TF-ju zelo dobri prijatelji (sam problem je v tem, ko jih ne vidim več tako pogosto - beri selitev v Velenje :cry:).

LP, Mojca :wink:
Uporabniški avatar
 Classix
Kalapipa, kakšen seznam se je naredil v enem letu. Če se samo spomnim dvokilometrskega peš ''jamranja'' pred štartom na nočnem Bledu ko te je Laufer šlepal pod uro, pa nore prve polovičke na Ptuju, pa kolajne na Otočcu. Bravo Špela!!!

P.S. Kdo je bil junak, kateri je slike s tvojo podobo za kičaste označil :twisted:

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
ja, kaj čem ti rečt????

BRAVO! Slika

dosežki so ti lahko v ponos! nam oz. meni pa vzpodbuda za mojo prvo polovičko. moram priznati :oops: , da nikakor ne pridem do daljšega teka (ta vikend me je zdravje malo izdalo in načrtovanih 15K je padlo na polovičko) :cry: ..... ampak vseskozi imam pred očmi tisti tvoj stavek, da tudi ti pred tvojo 21-ko nisi tekla daljših tekov ...... še obstaja upanje tudi zame :wink:

srečno naprej!
Uporabniški avatar
 Hojca
spela* napisal/-a:Glede na to, da sem začela teči z namenom preteči 10 km (in že to se mi je pred enim letom zdelo ogromno!), lahko rečem, da je bilo moje prvo tekaško leto uspešno. Če bi mi kdo takrat rekel, da bom že v prvem letu pretekla polmaraton, bi mu odgovorila, da naj take zgodbice pravi komu drugemu. :lol: Če bi pri tem rekel še, da ga bom pretekla v manj kot dveh urah, pa ne vem, kaj bi si mislila. Vsekakor ga ne bi vzela resno. :roll:

:clap: Špela :cast:

Sem pa ravno zadnjič nekaj nazaj po forumu iskala, pa najdla tisto 10km temo, v kateri sem odgovarjala, da se da v Radencih tudi 5,5km tečt, pa vidim, da ravno tebi :oops: :oops: :rol: . Ti pa mal po Radencih kar 21ko, res si dobra, ni kej. Le tako naprej.
 spela*
Hvala vsem!

(Pa prosim, nehajte s tem, da sem jaz, čisto povprečna tekačica, komu vzor, ker mi je nerodno. :oops: :lol: )

In še nekaj odgovorov. Naprej tadeju, ki je edini, ki ga med tistimi, ki ste se tukaj javili, še ne poznam. Tudi 42 km bo, upam, enkrat prišlo na vrsto, a ne še kmalu. Za zdaj se še na polmaratonu v zadnjih kilometrih nekako prepričujem, da bom zmogla do cilja v enakem tempu.

Classix, ne vem, če smem povedati, ker ta izjava ni bila mišljena tako resno, ti dam pa namig. Je ženska in precej hitrejša od mene. :ignore: :lol:

Metkamarjetka, brez skrbi, pretekla boš tisto polovičko v Gorici. Kilometrov imaš za sabo dovolj, za prvič ti svetujem, da začneš počasi, pa boš videla, da ti bo na koncu ostalo dovolj energije.

Tae, ne delam nobenega seznama. Prijatelji ste z mano v srcu. Sem pa vsekakor zelo vesela vaših komentarjev.
Uporabniški avatar
 tae
spela* napisal/-a:Tae, ne delam nobenega seznama.

Vem, vem, mi ti ga delamo. :D (a govorim že neumnosti :idea: )

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA